Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailem tarafından çok dışlanıyorum..?

Konular
20
Reaksiyonlar
1
Bu güne kadar hep hor goruldum edildim çevrem de .. Ailem tarafından destek beklerken ailemin bile beni hor gormesi zoruma gidiyor. Zaten bipolarım var raporluyum da bilmiyorum ne yapacağım. Bir omur boyu ilacları kullanmam gerekiyormus doktorlara gore .. Ben iyileşmek istiyorum ..

Nasıl düzeleceğim arkadaşlar gerçekten bilmiyorum. Ne zaman ailem ile konusmaya kalksam itiyorlar beni .. Bazen iyi oldukları oluyor yalan yok ama nadiren .. Bu lanetten kurtulmak istiyorum. Herşeye razıyım. Sadece bipolar değil sırtımda hafif kamburlukta var. Otururken hele cok belli oluyor. Ameliyat gerekirse dedi dedi doktor .. Hareket ederken kısıtlamam falan olacakmıs vs ..

Malesef cok sorunlu biriyim. Sükretmeye calısıyorum .. Şimdi ekpss bekliyorum o da olacak gibi değil kura sonucta cıkmama olasılıgı cok yüksek .. İş hayatım zaten cok dengesizlik üstüne kurulu .. Tam calısamıyorum edemiyorum kafama cok takıyorum geçmişimi.. Geçmişimi unutmaya calıstıkca hayat izin vermiyor unutmak istiyorum artık..

Ailemle küs kalmak istemiyorum ama onlar bunu istiyorlar cok belli hic konusmıcam etmeyeceğim. Bu mu yani her şey ? Ben kotu biri oldugumu düşünmüyorum... Haketmedim.

Hastanede yattın mı hıc birde hangi ılac ları kullanıyorsun hıc yesıl recetelı ılac kullandın mı bıbolar demisin dımı

yorgunzihin

hayat şartları çok zor, belki ailen istemeden böyle yapıyordur, anlamaya çalışmak lazım. Sana tavsiyem ekpss için kendini zorlaman, hedefin bu olsun, eğer kendine hedef belirler bununla meşgul olursan, bi nebzede olsa rahatlarsın..Kazanmak o kadar zor değil, bu sevinci senin ve tüm engelli kardeşlerimin yaşamasını isterim. Gerçekten insanlar çok acımasız olabiliyor, dünya kendi etraflarında dönsün sende onların etrafında dön isteniyor. Senin duygun, senin fikrin, senin hayalin hiçe sayılıyor..Haklı olduğunu önemsenmediğini yinede düşünmeye devam edersen, memur olarak başka bir yer yazar gidersin, ama bunlar için ekonomik olarak güçlü olman lazım.

elifsena
Güzel tavsiyelerin için teşekkür ederim. İlac gibi geldi tavsiyelerin .. Buradan en yakın zamanda çok uzaklara yazmak istiyorum. Buradan uzak neresi olursa .. Burada kaldıkca ofkeme yenik düşecekmişim gibi hissediyorum. Gerçekten bana yaşananlara karsı hep sustum ama artık bir yere kadar. Hep icime gommeye calıstım bazı seyleri. Ailemin yaptıklarını signeye cektim cevremdekilerin bana yaptıklarını signeye cektim. Sabrımın son damlasındayım. Bu hayatta ne aile gerçek nede dostluk kardeşlik .. Hepsi yalan üstüne kurulu.. Tekrardan teşekkür ederim güzel kardeşim.

Güzel düşün kü güzel yaşayasın .

Olumsuzlukları kafana takma .

Bu dünyanın dertleri de kendisi gibi geçici

Bipolar bozukluk çok ciddi bir hastalıktır, forumdan yorum okuyarak düzelmez derhal bir psikiyatra gidip durumunuzu anlatmalısınız daha memur da olmamışsınız işiniz şu aşamada biraz zor ama sabırla düzelir. Aile ve etrafın olumsuz bakış açıları konusunda sineye çekmeye devam ta ki buna gerek kalmayana dek.

Zaten her ay iğnem var..
Doktorun dediğine göre de bir omurlukmüş ..
Yani gittiğim yerin kullandıgı ilaclar bir omurluk..
Kusura bakmasınlar ama ben bunu kabül etmem.
Umutsuz konusan doktorların da agzına eline vermek istiyorum.
Düzelmek istiyorum ben.
Hickimse de kusura bakmasın. :)
İyileşmek için cabalıyorum.
Zaten bunu belli ediyorum her seferinde oradakilere.
Ciddiye almıyorlar ama gorecekler..
Gerekirse cok daha iyi doktora gideceğim yinede bu durumdan kendimi aklayacagım.
Cunku bipolar tanım hastanede ben bu durumu lehine değiştirmek istiyorum.
Allah tüm herkese sifa versin.
Bipolar kadar lanetli bir hastalık yok ama benden ufak bir tavsiye ..
Bu hastalıgı severek yenin ..
Lanet okuyarak değil.
Konuyu acarken biraz yogun duygulardaydım.
insallah o yogun duygu bir daha gelmez.
İyileşmek için çabalayın.
Bipoları asla hafife almayın..

sleeping beauty desteğin için teşekkürler :) Emin ol işime yarayacak dediklerin.

ekonomist79 doktorlar anca umutsuz konusur. :) İnsan aslında kendide iyileşir ama bipolar cok farklı olay. Allah büyük.

SERAFİM Kesinlikle..
Bipolar hastalıgında bazen takıntıların cok cabuk artabiliyor ve duygular değişiyor. Sag solu belli değil dengesizlik. Ben dediklerini ciddiye adım ama elimden geleni yapacağım.

yorgunzihin

Aynen, senin huzurunu bozan insanlardan uzak durman lazım, herkes için böyle, ben zor zamanlarımda kitaplarıma sarılır daha bi gayretle çalışırdım. En sonunda başardım, pes etme kendine meşgale bul, bol bol hayal kur...Öfkene sakın yenik düşme, haketmeyenlere üzülerek vaktini harcayana kadar al kitabını eline konu çalış...Sen güçlü olunca herkes dost olur sana, o zmanda sen istemezsin.

yorgunzihin

Öncelikle merhaba

Şimdi bir yanlışı düzeltelim önce. Siz tırnak içinde düzeltiğinizde herşeyin düzeleceğine inanıyorsunuz. Bu paradigma üzerinden bir yaşam kurguluyorsunuz kendinize ve belliki bu olana kadar kendinizi beklemeye almışsınız.

Yanlış burada. Bir insanı kabullenmek istediğimiz kişi olduğunda yada görmek istediğimiz bedene sahip olduğunda kabullenmek değildir bunun adı olsa olsa bencillik olur yada cahillik olur.

Gerçek kabullenme bizim gibi olmayan yada olamayan , bizim gibi hareket etmeyen yada edemeyen , bizim gördüğümüzü görmeyen yada göremeyen bireyi içselleştirebildiğimiz ölçüde ve onun en azından yaşam ihtiyaçlarını giderebildiğimiz ölçüde buna karşılıksız sevgi ve saygıda dahil o kişiyi kabullenmiş oluruz.

Dolayısıyla bekleyelim amaliyat olayım düzelirsem herşey düzelir diye beklemek üzülerek söylüyor hem sizin için hemde aileniz için büyük bir hayal kırıklığı ile sonuçlanma ihtimali çok yüksek

Üst Alt