Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailemden ayrı yaşıyorum. 2022 başvurum nasıl sonuçlanır?

nausee

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Ailemden ayrı yaşayan 22 yaşında yüzde 40 ve üzeri engelli bir bireyim. Halen üniversitede eğitim görmekteyim. Ailemden ayrı yaşamamın sebebi abimle aramızda hukuksal boyuta da taşıdıgım gecimsizlik. Ailemden nakdi hicbir yardım almıyorum ya da sigortalı olarak bir iste de calısmıyorum. Ailemin hane geliri g1 kapsamında fakat benim su an birlikte yasadıgım evde ki arkadaslarımın geliri benim de aldıgım sadece kyk katkı kredileri (geri odemeli)
sydv'den aylık icin basvuru hakkımın olup olmadıgını merak ediyorum. sımdıden tesekkur ederim.

ıkametgahım aılemle degil ama gss hesaplanırken halen ogrenim gordugum ıcın 25 yasına degin aileyle birlikte hesaplandıgı soylenıyor. bu benim durumumda gecerli degil mı?
----
sgk yi aradim ve aileme bagli olan sigortami iptal etmem durumunda yeni gelir testi yaptiracagimi, hesaplamasinin da su an ikamet ettigim haneye dayali olacagini soyledi. egitim ve yas durumumu ozellikle belirttim. yine de pek inandirici, bilgili bir ses tonu gibi gelmedi bana. dogrudur ya da yanlistir, soyle yapman gerekir diyebilecek olaniniz varsa cok memnun olurum. ayriyetten, kyk geri odemeli kredi gelir hesabina katilmakta midir?

Son düzenleme:
Üst Alt