Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aileme ait araca özel tertibat taktırırsak kimler kullanabilir?

hayatlal

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Aileme ait bir otomobili özel tertibat yaptırarak ben ve aile fertlerim kullanabilir mi ya da bana ait bir arabayı onlar kullanabilir mi?Bu yeni Trafik tebligatı ile serbest oldu değil mi?

malesef özel tertibatlı aracı kullanamıyor aile bireysi başka ehliyet mensubu.
ehliyeti H sınıfı ise kullanabilir...

Arkadaşlar,
engellinin aracı vergilerden muaf alınmadıysa aile fertleri rahat kullanabiliyor.
Eğer vergi indirimlerinden faydalanılıyorsa o zamanda rahat kullanabiliyorlar fakat bu konuda alınan mahkeme kararları var ve bunlardan bir suret temin edip ruhsatın içerisinde bulunmanız gerekmektedir.

slm özürlü kişinin adına kayıtlı değil aile bireyinin adına kayıtlı ben buna tertibat taktırıp kullanabiliyor muyum böyle bir durum varmı..?

ötv indirimli alınsın ya da alınmasın fark etmez, özel tertibatlı aracı; tertibatı taktıran engelliden başkası kullanamaz.

Engelli aracı

erkan80;

ehliyetin b sınıfı ve otomatik yazıyorsa kullanabilirsin

Anlatamadım galiba ötv tertibatla bir alakası yok o sadece egeliye verilen bir hak
benim dediğim bir başaksının adına kayıtlı kalacak araç ama ben ona tertibat taktırıp ben kullanacam böyle bir şey olurmu ötv ödeyecem mtv ödeyecem anlata bildimi

erkan 80 o kadar emin konuşuyorsun ki verilen bilgileri bile begenmiyorsun. o zaman git ilgili makama sor arkadaşım.

çok karbaşık bir durum başından böyle bir konu geçen varmı diye araştırıyorum ayrıcada kızmayada gerek yok bu sityenin kuruluşu ana sebeplerinde biride yardımlaşmak başından geçen olayları yazmak vede yardımcı olmaktır.(sayğılarımla)

Araçta özel donanım varsa aracı sadece şu kişiler kullanabilir:
1- Araç sahibi
2- Araç kullanmak için aynı özel donanıma ihtiyaç duyan H sınıfı sürücü belgesi bulunanlar

özel tertibatı ben kullanırken takıp, diğer aile bireyleri kullanırken çıkarırsa sorun olurmu. nihayetinde bu tertibatın montajı çok kolay

Maalesef, varolan mevzuata göre özel donanımı bulunan ve o şekilde tescil edilen araçları yukarıda yazdığım kişilerden başka kimse kullanamaz. Yine araçtaki özel donanımı çıkartmak da yasal olarak mümkün değil...

Üst Alt