Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aileme ait araca özel tertibat taktırırsak kimler kullanabilir?
Aileme ait bir otomobili özel tertibat yaptırarak ben ve aile fertlerim kullanabilir mi ya da bana ait bir arabayı onlar kullanabilir mi?Bu yeni Trafik tebligatı ile serbest oldu değil mi?
Arkadaşlar,
engellinin aracı vergilerden muaf alınmadıysa aile fertleri rahat kullanabiliyor.
Eğer vergi indirimlerinden faydalanılıyorsa o zamanda rahat kullanabiliyorlar fakat bu konuda alınan mahkeme kararları var ve bunlardan bir suret temin edip ruhsatın içerisinde bulunmanız gerekmektedir.
Anlatamadım galiba ötv tertibatla bir alakası yok o sadece egeliye verilen bir hak
benim dediğim bir başaksının adına kayıtlı kalacak araç ama ben ona tertibat taktırıp ben kullanacam böyle bir şey olurmu ötv ödeyecem mtv ödeyecem anlata bildimi
çok karbaşık bir durum başından böyle bir konu geçen varmı diye araştırıyorum ayrıcada kızmayada gerek yok bu sityenin kuruluşu ana sebeplerinde biride yardımlaşmak başından geçen olayları yazmak vede yardımcı olmaktır.(sayğılarımla)
Araçta özel donanım varsa aracı sadece şu kişiler kullanabilir:
1- Araç sahibi
2- Araç kullanmak için aynı özel donanıma ihtiyaç duyan H sınıfı sürücü belgesi bulunanlar
Maalesef, varolan mevzuata göre özel donanımı bulunan ve o şekilde tescil edilen araçları yukarıda yazdığım kişilerden başka kimse kullanamaz. Yine araçtaki özel donanımı çıkartmak da yasal olarak mümkün değil...