Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailemin bana karşı aldığı tavırlara dayanamıyorum artık!

BlueWorld

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
3 seneden beri yürüyemiyorum.kas hastasıyım.bu 3 yıldan beri devletin verdiği hem 2022 hem bakıcı aylığını hiç itirazsız babama verdim halâ da alıyor.İnsan akülü sandalye kullanan çocuğunun evde rahat hareket etmesi için evi tekrar dizayn etmez mi ? 3 yıldan beri bunun 20 yi geçik kavgasını etmişsizdir ,çok fazla birşey istemiyorum kapının önündeki mermerleri al diyorum,lavaboya istediğim zaman gidebileyim diyorum,alafranga tuvalet zaten tam bir felaket.ne bir tutunacak demiri var ne de sağlam kapağı.50 kere diyorum yapmıyor.

Tuvalaetiim geldi diyorum ben seni hergün tuvalete götüremem diyip azarlıyor.çok fena ağlamaklı oluyorum.Sabahtan akşama kadar bir sandalye bir masa bir internet bunları bana yeterli görüyorlar.Kardeşlerim sürekli hakaret ediyor,su getiriver diyorum bunu dahi sorun edip tartışma yaşıyoruz,sonunda 'sakat' lafını yiyip kalıyorum.Bu kadar duygusuz ana bana olamaz.sırf bu hayattan kurtulmak için üniversite kazandım,onu da kendim okuyamadığım için kardeşim 1 sene benim yanımda kaldı.geçenlerde bana diyor ki,ben senin gibi sakata babam bana araba vaadetti diye yardım ettim diyor.aslında babam araba falan almıyacak kandırdığından .arkadaşlar kalbim durmak üzere.nefesim daralıyor sürekli.lütfen çözüm önerin.psikolojim çok bozuldu.Annem babamın eğitim düzeyi ilkokul.Başka insanların dolduruşlarına çok kolay geliyor.Özellikle kendi amcam beni hayatta hep hor görmüştür çocukluğumdan beri.sürekli beni babama kötülüyor,ben bunu babamın davranışlarından seziyorum.babamın bana karşı davranışlarından anlıyorum.babam ötv indiriminden yararlanıp araba aldı,şuraya gidelim diyorum azarlıyor.En çok korkum şu günlerde kalbim duracak korkusu.çok haksızlığa uğruyorum.nerede yaşadığımı söylemek istemiyorum ama istanbulda bir üniversitede okuyorum.üniversite hayatım da bitecek gibi ,ben çok fazla yaşayacağımı tahmin etmiyorum bu ortamda.

gerginlikle yazdım,kusurumu hor görün

arkadaşlar ben istanbul dışında yaşıyorum.bu sene üniversiteme de devam edemiyeceğim çünkü kardeşim yardım etmeyecek artık.ben ise tek başıma gidemezdim

babana ötenazi için başvuracağını söyle herşey yoluna girer.

öyle bir ebeveyn ve kardeşlerinin olması inanılır gibi değil, okurken kanım dondu.
Bence bu uğradığın ve muhatap olduğun durumlar insan haklarına aykırı.
Bir dilekçe ile devlete müracaat et bu işkenceden kurtul ve yaşamaya bak.

Allah sabrını arttırsın. kardeş.

Annen yok mu? hadi erkek kardeşler ya da baba gaddar olabilirde annendemi anlamıyor seni? İhtiyaçlarınla ilgilenmiyor mu? Bahsettiğin gibiyse psikolojinin bozulması çok normal.. Bırakma kendini... Elinde hayatını değiştirebilecek bir fırsat var.. Hazır üniversiteyi kazanmışsın, hiçbirşeyi takmadan kafana okulunu bitirmeye bak.. Babana da verme maaşını.. Hazır içini dökebiliyorken hiç çekinmeden arkadaşların önerdiği kurumlara yazıp derdini anlat.. Mutlaka yapılabilecek birşey vardır..

Aileden yana şansın olmayabilir.. Vaaah vaah yazık demem diyemem diyenede kızarım zaten.. Yapacak bişi yok Allah vermemişse içlerine vicdan, anlayış ne yapılabilir ki? Ama şansını sen yaratacaksın tek çare bu gibi gözüküyor bana.. Hayatının değişmesini istiyorsan sabredip okulunu bitireceksin.. Kendine ait huzurlu bir dünya kurabilirsin o zaman.. Kendine fazla yüklenipte sağlığını bozma hepten.. Baktın olmuyor bir arkadaşından yardım alıp doktora git.. Kalbini göster önce.. Hiç birine gücün yetmiyorsa sağlıkçısından emniyetine kadar ayaklandır herkesi.. Olmadı televizyon kanallarına yaz.. Ama susma!

[FONT=Tahoma]Bir ailenin kendi öz evladına karşı böyle bu şekilde acımasız olacağını hiç düşünemiyorum .. düşünmek istemiyorum da ! ço ktuhaf ya senin yazdıklarının okurken bile ben burada mahvoldum .. böyle olmamalı böyle davranmamalılar .. ha böyle oluyorsada sabretmek zorundasın .. Allah'a sığınmak zorundasın .. başka birşey gelicek mi elinden ? Ayy ne biliyim Allah sana bol bol sabır versin ama madem elinin altında bir internet var sesini bi yerlere duyur nap et.. en çokta okulunu tamamlamak için yardım iste ..[/FONT]

Bu nebiçim anne baba ya,içler açısı bir durum.kendi engelinin sıkıntısı yetmemişken bir de aile desteği yok,bu kardeşimiz hayatan daha nasıl tutunabilsin,nasıl yaşama sevinci olsun:(
Bazı arkadaşlar valiliğe dilekçe yaz diye öneri de bulunmuşlar ama bu sefer aile baskı yapacak böyle birşey yaptığı için,aile İsteseydi zaten yapardı ve ya durumu yoksa da yardım,ister yine de yaptırırdı.engelli aileleri istedikten sonra evlatlarının mutluluğu için yapamayacağı birşey yoktur.

Merhabalar blu senin yaşadıklarını yaşamasamda anlamaya çalışıyorum. ve Yukarıda tasiyede bulunan arkadaşlar Aferits'e katlıyorum.
Kim olursa olsun bu seninailende dahil sana böyle davranmaya önce insanı ve ahlaki vede hukuk olarak hakları yok senin bu hakların kişilik haklarına giriyor bu haklarına saldırı söz konusu en basit olanı açıkıyorum artık her yönden değerlendirile bilir.

Bana Özel mesaj at konu ile ilgil sana yardımcı olmaya çalışacağım...

Blu, ablam öncelikle şu Genelge'yi dikkatle oku:http://www.engelliler.biz/forum/evd...ri-denetim-ve-reh-raporu-formu-genelgesi.html

Özellikle şu kısmı dikkatle incele:
"...
Denetim ve rehberlik için bakıma muhtaç özürlünün ve ailesinin ziyaret edilmesi sürecinde; bakım hizmetini veren kişilerin özürlü bakımı ve bireysel bakım planı konusunda bilgilendirilmesine ve yönlendirilmesine; özürlünün ihtiyaç duyduğu eğitim, istihdam, tedavi, ulaşım gibi hizmetlere erişebilmesi hususlarında rehberlik edilmesine; özürlünün yaşadığı mekânda rahat hareket edebilmesine destek sağlayacak ve yaşam kalitesini yükseltecek rampa, tutamak, özürlü tuvaleti, lavabo gibi düzenlemeler hakkında rehberlik edilmesine ve destek sağlanmasına; özürlü evde bakım ücreti ödemelerinin başlaması neticesinde bakıma muhtaç özürlünün yaşam kalitesinin yükselip yükselmediğinin tahlil edilmesine ve yaşam kalitesinde olumlu gelişme olmayanlar için evde bakım ücreti ödemesine devam edilip edilmemesinin ayrıca değerlendirilmesine özen gösterilecektir.
İl genelinde gerçekleştirilen denetim ve rehberlik çalışmalarının değerlendirilmesi neticesinde; bakıma muhtaç özürlülerin ihtiyaç duydukları halde herhangi bir nedenle ulaşamadıkları eğitim, istihdam, tedavi, ulaşım gibi hizmetlerin bütünlük içinde değerlendirilmesi, gerekirse konu hakkında raporlar hazırlanarak ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi;
..."

Ailene senede bir Bakım Hizmetleri Deelendirme Heyeti'nin bakım ücreti ödenen özürlüyü evinde ziyaret edeceğini ve yukarıda verdiğim Genelge dogrultusunda denetim yapılacagını, yaşam koşullarının olumlu halde düzeltilmemsi durumunda bakım ücretinin kesilebileceğini söyle. Yani ailen evin içinde rahat etmen için tuvalete erişim gibi vs hususlarda hayatını kolaylaştırıcı düzenlemeleri yapmak zorundadır!
Ayrıca en kısa sürede sosyal hizmetlerle iletişime geç. Ailene rehberlik edilmesi konusunda yardımcı olmalarını söyle. Sorunlarını ilet devreye girmelerini iste. Shcek'in devreye girmesi ailen için ikna edici olur.
Eğitimini asla aksatma! Ulaşım , okurken ihtiyaç duydugun her şeyi sen düşünmek ve karşılamak zorunda değilsin. Okulunda yardıma ihtiyaç duydugun her alanı degerlendirme heyeti geldiğinde detaylıca ilet. egitim hayatındaki sorunlarını takibe alsınlar.
ayrıca baglı bulundugun Belediye'den okula gitmek için sana araç tahsis edilmesini iste.
Üniversite ile temas kur. okulda karşılaştıgın konularda destek iste.
En önemlisi de bakıcın okula giderken okulda senin bakımınla ilgilenmek zorunda. Bu konudaki bir ihmal bakım ucretinin kesilmesine yol açaar.
O yuzden ablam seninle ilgilenecek bakımını ustlenecek bir akrabanı kendine bakıcı tayin et. Şu an ki bakıcın kimse iptal ettir. Sosyal hizmetlerden bakıcı değişikliği talep et kısacası.
Okulunda hangi konularda yardım alman gerekiorsa ilgili kurumlarla temas kur.
Bu sorunların çözülmediği takdirde lütfen haberimiz olsun.
Unutma psikolojik şiddete ugramanın, okuluna ulaşamamanın, uygun yaşam koşullarının dışında bırakılmanın hesabı agırdır!
O yüzden asla okulundan ve yşam koşullarının düzeltilmesi için ortalıgı ayağa kaldırmaktan vazgeçme!

Üzücü bir durum Ailenin engelli bireylere yaklaşımı farklı olmaması gerekli bende aynı şeyi söyleyeceğim hemen devlete dilekçe ile müracaat et.Özellikle bir nokta dikkatimi çekti. ÖTV muafiyetinden faydalanıp araba alınmış ama engelli birey faydalanamıyor işte sistem kötü bizim adımıza araba alınıyor ama bizim işimizi görmüyor top yekin düzenleme yapılmalı..

Arkadaşlar lütfen beni iyi anlayınız,yanlış birşey anlaşılsın istemiyorum.

ÖTV ile alınan arabadan ben yararlanıyorum diyemem HİÇ YARARLANAMIYORUM zaten diyemem.lütfen araba konusu çok farklı.Ama ben yine de o konudan şikatet ediyorum ,gayette haklı olduğumu düşünüyorum.daha detaya girmek istemyorum uzayacak çünkü.Daha mühm meseler var çünkü.

Anne konusunda girmek bile istemiyorum.kardeşlerimi sürekli şımartıp onlara yüz verip evin içinde kardeşlerimin bana karşı ukalâ davranmasına katkıda bulunuyor.Zaten çocukluğumdan beri benim hsatalığıma hakaret eden bir insana ben ANNE diyomiyorum,demek de istemiyorum..lütfen bu konuda tartışma dahi yaşamak istemiyorum..ANNE ANNEDİR,CENNET ONLARIN AYAĞI ALTINDADIR gibi sözler malesef anneler için geçelidir. AMA ANNELER İÇİN GEÇERLİ

Valilik, Devlet kurumlarına haberdâr etme durumunu halâ düşünüyorum.sonra pişman olabileceğim bir yola girmek istemiyorum.Allahım bana o kadar sabır vermiş ki ben 3 yıldır gülmeyi unutmuş bir insanım.Inancımın kuvvetli olduğuna inanıyorum ,yoksa şimdiye ya kafayı yerdim ya da ....

arkadaşlar blue arkadaşımızın ailesine karşı savaşmasını istiyorsunuz ama empati yapınca imkansız bişe oldugunu düşünüyorum..benim nacizane tavsiyem istnbulda olupta gücü,kuvveti kudreti olan arkadaşların sakatlar dernegi ve ofd gibi derneklerle irtibata geçip arkadaşımıza sahip çıkmalarıdır.ben daha önce ofd de kalmış ve ramazan başkan tarafından çok yardım görmüştüm.hayatım boyunca hiç tereddüt etmeden kendim gibi arkadaşlar için koşturmuşumdur,biz bize lazımız,en iyi birbirimizi anlarız.

Şu en çok ihtiyac duyduğum sabah kalktığımda elimi yüzümü yıkamak için lavabo ihtiyacı.inanın babamdan kardeşimden ıslak havlu isteyemiyorum,yüzümü silmek için,azarlar gibi davranıyorlar.sırf gerginlik olmasın diye sessiz sessiz akşam 11 de bıraktığım bilgisayar masasına geçiyorum.Zaten odadan dışarı çıkamıyorum.kapıda mermerler var.Balkona çıkayım diyorum onda da mermer var.Yani kendim hareket edemiyorum kardeşim yardım edecek illa.onda da zaten azar iştimemek için çekiniyorum.

bu konuyu sosyal hizmetlere iletsem onlar eve benim isteğim olmadığını söylerek kontrol amaçlı geldik diyebilirler mi ? belki devlet benimle ilgileniyor biz bile bu cocukla ilgilenmiyoruzu aklından çekirirler bizimkiler

rabbim sabır versin arkadaşım. yetkillere şikayaet edersen hakkını yedirmessin diye düşünüyorum,ALLAH yardımcın olsun arkadaşım..

Empati kurunca en son söylediğin mantıklı gelir

Evet, ablacım Bakım Hizmetlerini Degerlendirme Heyeti rutin denetim için geldiklerini söylerler. Sen bakım ücreti aldıgın il sosyal hizmetleri ara. Durumunu tüm ayrıntılarıyla anlat. Ailene rehberlik edilmesini, yaşam koşullarının düzeltilmesi konusunda yönlendirilmesini, bakım raporuna uygun bakım hizmetlerinin aksatılmamasını, okul hayatının skteye ugratılmamasını, okula giderken karşılaştıgın ulaşım sorununu, okuldaki karşılaştıgın sorunları ve bakıcının bakım hizmetleri konusunda bilgilendirilmesi için rehberlik iste.
Sosyal hizmetler bu konuda ailenin cehaletini düşünecek ve rehberliği ön plana alacaktır. Onların devreye girmesi seni çok rahatacaktır. Ayrıca senin adına okulun da dahil ihtiyaçlarını gündeme getirmede ilgili kurumlarla devreye girme konusunda yardımcı olacaklardır.
Unutma sosyal ve bagımsız yaşam hakkın var ve bakım hizmeti bunun için verilior. Verdiğim Genelge'yi dikkatle oku. Ayrıca bakım hizmetlri ile ilgili Yönetmelik'teki bakım hizmetleri ile ilgili maddeyi incele.
Bakım Hizmetleri degerlendirme heyeti bakım raporu hazırlar. Ve bu bakım raporrunun uygulanıp uygulanmadıgını denetler. bakım raporuna uygun bakım hizmeti saglaması için bakıcıya rehberlik eder. Rehberlik de gorevleri arasındadır!
Rahat ol, senin aleyhine olan ve senin onaylamadıgın bir uygulama asla olmaz. Onmli olan senin haklarındır ve shcek için sadece bu onemlidir. Bu konuda senin onayın da önemlidir. Endişeleneck bişi olmaz merak etme. Olası bir sorun ya da ihmalde haberimiz olsun lütfen.

Canım kardeşim yazdıklarını ve yaşadıklarını dehşetle okudum ve okurken göz yaşlarımı tutamadım bu zamanda böyle aileler hala varsa ailene kusura bakma ailene aile değil akrep yılan diyeceğim,eğer sen istersen ve adresini verirsen senin adına ben şikayette bulunayım hatta hem senden gittiğini anlamasınlar seve seve yardım ederim,senin gibi benimde ağır engelli çocuğum var onu hiç birşeye değişemem biz ailesi olarak gerekirse canımızı veririz ne demek ilgilenemem ozaman neden senin adına bakıcı maaşı alıyorlar bakıcını değiştir sana bakan kimse parayıda o alsın Allah beraberinde olsun bize müjdeli haber vermen dileğiyle...

ALLAH yardımcın olsun. inancım var diyorsun olmaya devam eder inşallah çünkü o seni ayakta tutar. bu dünya zaten geçici herşey bir sınav ailen senin için bir sınav sende ailen için onlar anlattıklarına bakılırsa o sınavda kalmak için çabalıyorlar bunuda başarıyorlar ama inşallah bir şekilde yaptıkları yanlışın farkına varıp düzelirler. sen herşeye ragmen ailenle yaşamak istiyorun sanırı myada başka seçenegin olmadıgından dolayı inanması zor ama insan olunca işin içinde böyle şeylerde başımıza geliyor. valla düşün eger şuank iyaşamında olumlu birşeyler oalcagını düşünüyorsan o yönde devam et ama olmayacagını düşünüyorsan devlet yönünü iyice araştırıp bir karar vermelisin çünkü anlattıgına göre bu şekidle yaşamak zor yaşanmazmı yaşanır insanoğlu herşeye alışır. ama zor olur. ama dayanamıyoru mdediğin yerdede devlet seçeneğini düşün inşallah hayatta herdaim istediğin gibi yaşarsın ALLAH daim yar ve yardımcın olsun. aslında ne bileyim elimizden birşeyler gelirse yapabilecegimiz yapmaya çalışırız. şunu sakın unutma bu dünyada herşey bir sınav inşallah bu dünyada yaşadıgımız acı ve ızdıraplar ahir zamanda bizi rahatlığa ferah içinde yaşamamıza sebep olur inancını asla ama asla kaybetme

Sevgili arkadaşım unutma ki ailene her zaman bir şekilde ihtiyaç duyacaksın ve yüzlerine bakacaksın. Bu yüzden Sosyal Hizmetler Yetkilileriyle ayrıca konuşman daha iyi. Birde sen hayatta bir çok engeli aşarak üniversiteyi kazanmış okuyorsun asla okulunu bırakma. Yakında birçok ihtiyacını kendin yapacağına ben inanıyorum belki okulu bitirip işe gireceksin biraz emin konuş olmazsa paramla adam tutarım gibi ailen paranın kesileceğini düşünürse davranışları da değişecek. Gerçekten de istesen de bu şekilde de
yaşamını devam ettirirsin. Belediyede yardımcı olursa evin dizaynı yaşamını değiştirirse zaten birçok engeli aşacaksın gerekirse ve mutlaka belediyeden psikolojik destek de iste. Senin tüm engelleri aşacağına benim inancım sonsuz yaşama sıkı sıkı bağlan asla ve asla yaşamın ipliklerini koparma. Lütfen durum düzeldiğinde sitede duygularını paylaş Allah yardımcın olsun kalbimiz hep seninle unutma.

Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim. İnan bunları okuyup elinden bişey gelmiyor olmakta çok zor. İnş arkadaşların gösterdikleri yollarla hayatın düzelir. Okuduğum kadarı ila sanırım devletimizin, ailesi olmayan yada ailesinden uzakta yaşamak isteyen engellilere, bakacak,hertürlü ihtiyaçlarının karşılandı bir kurum yok. Olsaydı öneren olurdu galiba. Yazdığım yersiz olduysa özür dilerim herkesten ama olması gerektiğini düşünüyorum. Yazdıklarımda haklıysam engelli derneklerinin bunu gündeme getirmesi ve devlete kabul ettirmeleri lazım.

Allah sabırlar versin kardeşim dualarımız seninle.

sabret metanetli ol ama okulunu asla bırakma ne yap ne et bıtır istersen adresde verırsen öncelikli baban ve kardeşınle söyle birebir görüşmek isterım inan sonra tavırları 360 derece döner allah şimdilik yardımcın olsun hayata olmaz diye birsey yoktur sakın unutma

kurban olduğum Allah'ım, inşallah senin yarin ve yardımcın olur..senin için dua ettim. ama bu dünyada çektiklerinin günahlarına keffaret olacaktır..sevgili kardeşim..sabret..Allah Azimüşşan büyüktür.

evvela ALLAHc.c kolaylıklar versin.bana mantıklı gelen,arkadaşımızın bir bakım evine çıkması.anne!,baba!,kardeş! bu kadar vicdansız olduktan sonra,verdikleri su zehir olur zaten.

blueWorld kardeşim bende kas hastasıyım senin yerine kendimi koyunca nasıl yaşarım diye düşündüm bilmiyorum.Söz bile söyleyemiyorum senin yaşadıgın durum? Allah sen başta olmak üzere bütüm ümmeti Muhammed hastalarına sifa versin.Allah sabrını artırsın sana ışıklı ve ailenin tavırları degişik olarak dönsün, Allah aileni sana karsı merhametli eylesin,onlara senin degerini anlasılmasını saglayacak bir hayır kapısı göstersin...

Allah yardımcınız olsun ve dayanma gücü versin. Olmaz böyle şey diyorum, olmamalı. Allah insanı hiç kimseye muhtaç etmesin. Ama mutlaka haksızlık yapandan hesap sorulur. Bu nasıl vicdandır Allahım!

Bu gün okuduğum 2. aile şikayeti :(

Sana ne yapman gerektiğini yol,yordamı sağolsunlar arkadaşlar söylemişler hiç vakit kaybetmeden denileni yap lütfenn....

Bir anne olarak kendimi annenin yerine koydum,benim evladım olmasa yabancı biri olsa da ben annnenin davrandığı şekilde davranamam,mümkün değil....

Ailende özellikle annende vicdan denilen,annelik merhameti denilen duygu yok !

Affedersin ama hayvanlar bile yavrusuna bu şekilde davranmaz....

Ailenin eğitim düzeyinin ilkokul mezunu olması onları haklı çıkarmaz başka insanların dolduruluşuna gelmezler,bakım parasını almayı çok iyi biliyorlar ama...

Ben de ilkokul mezunu bir anneyim hemde engelli bir anneyim ve iki çocuğumu babasız olarak yetiştirme mücadelesi veriyorum...

Çocuk doğurmakla annelik görevi bitmez,cennet görevini yapan annelerin ayağının altındadır , cehennem ise görevini yapmayan annelerin ayağının altındadır...

Gelişmeleri bize bildir lütfen,en azından senin durumunda olanlara yol gösterici olur...

Allah yardımcınız olsun sen ve senin durumunda olanların...

Kardeşim , bak bu dediklerimi uygula eger sana deger verip seni el üstünde tutmazsalar ben adam degilim !!!!!

Kardeş öncelikle psikolojin yavaş yavaş bozuluyor bunu söylemem lazım çünkü bende senin gibi oluyordum ve forumda açtıgım başlıklardan yardım istiyordum..

Kardeşim sana önerimi mutlaka uygula.

öncelikle bir dilekçe yaz , dilekçende evde sorunlar yaşadıgını bu sorundan dolayı devletin veya özel sktörün herhangi bir engelli yurdunda yaşamak istedigini yaz . Daha sonra bunu ailenin okuyabilecegi bir yere bırak sanki senin haberin yokmuş gibi okusunlar.

Ailen senin gidecegine degil de, bakıcı paralarının gideceginden korkarlar ve sana deger verirler...

İlk önereceğim Kalem abla ya da güvendiğin bir arkadaşımıza cep telefonunu ver,zira Sosyal Hizmetlerin denetime geldiğinde senin internetten iletişime geçtiğini düşünerek bilgisayar nimetinden yoksun bırakılabilirsin.Tedbiren cep telefonuyla bir arkadaşımızla iletişim imkanın olsun.

Böyle bir aile varsa geriye seçenek devlet kalıyor.Devletin bakım durumu nasılsır,ailenden iyi midir orasını bilemiyorum.İnşallah senin için en güzeli olur.

Üst Alt