Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailemle ettiğim kavga sonrası halam dava açtı. Beni nasıl etkiler? [Hukuk]

Kubra.szr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yaklaşık 6 ay önce halamla telefonda kavgalı mesajlaşmaya girdik. Olaydan 4 ay sonra O beni tehdit ettiğime dair dava etmiş. Ben özel güvenliğim. Bu dava benim meslek hayatımı etkiler mi? Karara göre ne kadar ve ne tür ceza alınır? Bilgisi olan acil yazabilir mi?

Ispatlar ise tabiki mesleğinize etkiler çünki sicilinize işlenir ceza aldığınızda basit tehditte 6 ay ağır tehdidtte 2-5 yıl hapis

Nasıl bir tehtid bu. Ayrıca mesajlaştığınız yer watsap falan mı yoksa direk mesaj bölğmğnden mi. Çünkü watsabı felan mahkeme kabul etmiyor. Operatöre bağlı olan hatlara sorgulama yaptırıor bi tek

barışın bence, tehditten pek bir ceza olmaz ama sonuçta akrabasınız...

Ailemle ettiğim kavga sonrası halam Dava açtı..

6 ay önce ailemle tartışmadan dolayı halam beni olaydan 4 ay sonra Dava etmiş. Konuşma Telefonun Normal mesajlaşmasından. 'Bende sizin bir evladınızdım. Allah şahit canımı yaktıgınız kadar canınızı yakıcam.' Ama kışkırtmada var. Amcam da kendisi de bna hakaret ve tehdit etti. Özel güvenliğim. Amirim mesleğini etkilemez dedi. Davayı geri çekmeye gitmişler ama çekilmiyomş doğru mu bu? Ceza almaya gidilirse nasıl ceza olur? Daha önce konu açmıştım ama hata verdiği için tekrar açtım.

Davayı geri çekemezsiniz ama duruşma gününde halanız davacı olmaktan vazgeçtim derse ceza alınmadan biter.
Yada Mahkeme'ye hitaben, yapmış olduğum şikayetimden vazgeçiyorum diye bir dilekçe yazacak ve bunu herhangi bir gün (duruşma gününü beklemesine gerek yok) Mahkeme'ye götürecek.
Eğer ceza alırsanız memursanız etkiler ama özel güvenlikmişsiniz adli sicil kaydı vs yeniliyor mu şirket?
Bu durumda etkileyebilir.

Vazgeçti geri çekmekten. Mahkemede kışkırtma oldugunu söylesem. Tahrik etti çünkü beni pişman oldugumu da söyledim bunlar etkili olur mu?

arkadaşım adam ev soyuyo araba soyuyor dükkan soyuyor ceza almıyor, sen hakarettenmı alacaksın ya, hic bişey olmaz merak etme, ayrıca özel güvenlıgım sicilime işlermı dıyorsun, işlemez, ortada elle tutulur ne yaralama ne darp var, bırak istediği yere şikayet etsin,

@Kubra.szr kardeşim merak etme hic birsey çıkmaz halanız davadan vaz geçse kamu dava acar hakimde sana en fazla 2000tl ceza yazar onuda 5 yıl infaz koyar 5 yıl içinde suc işlemezsen o parayıda yatırmazsın siciline işlemez sadece adına kayıtlı dosyan olur farzetki suca karıştın 2000 tl yi senden 5 taksitle isterler parayı zamanında yatırsan sicilin bozulmaz yok yatırmam dersen denetimli serbeslikten serbest kalırsın kamuda seni ödeyecen para karşılığı kadar çalıştırırlar işte ozaman siciline işler

geri çekmek istememiştir isteseydi çekebilirdi kamu davasına dönerdi bu kez. konuya gelince özel güvenlikseniz siciliniz temiz daha öncesinden bi sabıkanız vesayre olmadığı için bişey olmaz hakim bunu göz önünde bulundurur.Mahkemede yine çekmediğini söylerse şikayetçiyim derse verdiği ceza para cezası olur en fazla zaten cezaevleri dolu taşıyor 1 yıl ceza verse bile denetimli serbestlik var zaten için rahat olsun iyi halli davranmaya çalış mahkemede lehine olur
nuri5858 aynı anda aynı şeyleri yazmışız hemen hemen :)

Mesaj kanıttır ve kamu davası açılmış. Size tavsiyem aile büyüklerini araya sokun ve halanız şikayetini geri çekerse dava otomatik olarak düşer ve mahkeme masraflarını yargılama giderlerini devletin kasasından alır. Aksi takdirde size maksimum 3 bin tl ile 5 bin tl arasında masraf çıkar. Bu parayı 5 yıl hiçbir suça bulaşmaz ve bir daha böyle bir olay yaşamazsanız ödemezsiniz. Yukarıda Nuri Bey gerekli açıklamayı ve tespiti yapmış zaten bende aynen kendisine katılıyorum.

Bu nasıl iş lo. emmi ile kavgalı,hala ile kavgalı 7 sülale 7 dava amanin...
neyse şaka maka bir büyügü devreye sokun halledin aranızda. büyükte kalmamiş gerki.. şaştım kaldım.
bir yolunu bulun arayı düzeltin.

neyse şaka maka bir büyügü devreye sokun halledin aranızda. büyükte kalmamiş gerki.. şaştım kaldım.
bir yolunu bulun arayı düzeltin.

hapis cezası alırsın, gün para cezasına döner ve günlüğü 20,00 TL den adli para cezası alırsın.
sicilin temiz ise 5 yıl HAGB alırsın(Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması) yani 5 yıl kasıtlı suç işlemeyeceksin... siciline işlenir. 5 yıl sonra da silinir.. olay bu.. işin ile ilgili herhangi bir şey olmaz çünkü yüz kızartıcı bir suç değil.
Adliye çalışanıyım söyleyeceklerim bu kadar.. geçmiş olsun.

Çok teşekkürler anladığım kadarıyla bişey olmaz. Aile büyükleri devre de ama halam benm psikolojik sorunlu kabul etmiyo bişey. Sıkıntılı yani.

ne korkuyorsun bukadar hiç birşey olmaz adam karısını ölümle tehdit mesajları cekiyor üst komşum oluyor şikayetci oldu kadın herifi buldular ifadesini aldılar bıraktılar agır tehtidler olmasına ramen . sana napıcaklar hiç birşey olmaz relax:)

Oo valla içimi rahatlattınız ya çok sağolun etsin şikayeti şimdi. :)

Arkdşlar dava açılmış. 'İDDİANAMENİN DEĞERLENDİRİLMESİ SONRASI AÇILIŞ' yazıo bu ne demek.?

Üst Alt