Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailenin ortalama geliri ne kadar olmalı ve ablamın özürlü maaşı bu gelire dahil mi?

onursinan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben ailemden ayrıyım.annem babam ablam var..babam 1000tl emekli maaşı alıo..ablam ise 3 ayda bi 1000-1100 civarı özürlü maaşı alıyor..annemin hiç bi güvencesi yok ve çalışmıyor...

bu durumda,ortalama gelirleri ne kadar olmalı ve ablamın aldığı özürlü maaşı buna dahil mi..

ablamın özürlü oranı %99 ve çok pahalı ilaçlar kullanıyor yeşil kartı da var..ben ailemden ayrılmadan maaş alıyorduk ama kestiler şimdi..geriye dönük paraları da istıolarmış ben ewden ayrıldıktan sonraki..yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler

onur sınan bdurumda ozaman tek yapacak iş tekrar dılekçe vermelısın ben evden ayrıldım dıyerek belkı buşekılde gerıye donuk para istemezler

Babanız 1000 Tl alıyormuş. Özürlü olan ablanız da yaklaşık özür oranı % 70 ve üstü olduğu için aylık hesaplarsak 337 Tl 2022 bakıma muhtaç özürlü aylığı alıyor. Bu durumda babanızın emekli aylığıyla ablanızın aldıgı 2022 aylıgını hesapladıgımızda kişi başına düşen aylık gelir 423 TL'yi geçiyor. Bu durumda evde bakım aylıgı baglanmaz. Ayrıca evde bakım aylıgında 2022 aylıkları gelir hesabına dahildir.
Anladıgım kadarıyla siz de daha önce ablanızla ailenizle birlikte aynı evde kalıyordunuz. Aynı hanede dört kişi olunca bu gelirler kişi başına bölündüğünde aylık 423 TL'yi geçmiyordu.
Ama siz evden ayrılınca işin rengi değişmiş. Siz evden ayrılmışsınız ikamet değiştirmişsiniz yani. Bu durumda hanede kişi sayısı değişikliği olmuş ve gelir kriterleri bundan dolayı etkilenmiş, sınırı geçmiş.
Bu açıdan bakınca yasal açıdan hatalarınız mevcut: Evde kişi değişikliği olunca en geç 1 ay içinde evde bakım aylıgı aldıgınız Kurum'a bildirme yükümlülüğünüz vardı. Bunu vaktinde yerine getirmediğiniz anlaşılıyor. Bu durumda evde bakım aylıgının kesilmesi yasal bir işlem.
Başta dediğim gibi kişi sayısı değişikliği gelir kriterlerini etkilemiş ve bu sayede gelir kriterleri açısından hak sahipliğiniz sonlanmış çünkü.
Şimdi başvurun desem yeniden, yine bu durumda evde 3 kişi oldugundan dolayı gelir kriterleri açısından uygun değilsiniz.
Evde bakım aylıgının kesilmesini gerektiren sebepler oluşunca yani yersiz ödeme söz konusu olmuşsa maalesef bu durumda ödenen aylıkları geri talep etme hakları var.
Hanede 4.kişiyi bulma şansınız varsa ve bu şekilde gelir kriterlerini ayarlama şansınız bunu, tekrar başvuruda bulunun bari. Böyle bir yol varsa en azından geri ödemede işiniz kolaylaşır. 4. kişiyi bulduktan sonra yeniden başvurun bu konuda şansınızı deneyin derim.
Gidin bu duurmu da Kurum'la konuşun. Tabi dördüncü kişiyi bulduktan sonra deneyin bunu...
Şurayı dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Evde iki kişi olduğunuz için gelir kriterlerini aşıyorsunuz, bu durumda evde bakım maaşı alamasınız...

Üst Alt