Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailenizden ayrı yaşamanın artı ve eksileri neler?

zeynep71

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar ailenizden ayri yasamanin arti ve eksileri neler.? Yani ayri bir evde kendi basina yasamak nasil?

Aile zarar veriyorsa ve kişi bununla baş edemiyorsa ayrı yaşamak en güzeli.Çünkü hatalı aile tutumları engelli insanı çok olumsuz etkileyebiliyor.Ben de bu sebepten dolayı ailemden ayrı yaşamaktan memnunum. Eğer kendi yaşamımızı idame ettirebileceğimize güveniyorsak en doğru seçim bu diye düşünüyorum.

Engel durumu aileden ayrı kalmaya uygunsa, aileden farklı şehirde bir süre çalışmak yararlı, şehrin ve ailenin kıymetini anlıyorsun,

artı eksi değil de prensip meselesi. çocuğuna zarar veren aileler de var. Allah'a şükür ailem her şeyim. aileme canım feda olsun. Yozgat'a atanmıştım. 18-19 ay tek başıma yaşadım. ailem ankaradaydı. 2014 kasım sonundan beri ankaradayım. işe yakın ayrı ev tuttum. ailemle aramızda 2-2,5 km gibi var.

Son düzenleme:
kartanesi. ayrı ev tutup kendi evini kurmakta güzel.

kartanesi 'ne katılıyorum yanlızlık allaha mahsus tek başına mucadele zor tabiki yaşla da alakalı sıkı bi ailen varsa bunaltıyorsa tek kalmak çok daha cazip geliyor fakat yaş geçdikçe iş ev arası mekik canınız hiç bir şey yapmak istemiyor dışarıya bile çıkmaya eve misafir almaya bile üşenir oluyorsunuz yanlız kalınca anlıyorsunuz aileyle yaşamanın ne kadar güzel ne kadar bereketli olduğunu

@KARTANESİ06
herkesin kendi seçimi. evlenince ayrılırsın.

@Ata_Türk
müjdat gezen'in, "size katılıyorum, ama gülmekten katılıyorum" esprisi çok başarılıydı.

Son düzenleme:
Evet paylaşılacak en güzel konuların başında geliyor ayrılık, biliyoruzki yaşadığımız toplumda en ônenli sorunların başında dosça ayrılıklar vardır bunu her medeni insanlar gibi bazen biz engellilerde bunun bir ihtiyac olduğunu anlıyoruz. Ne güzel bir şey ôzgürlük insan hakları bağımsızlık bazılarınızın kafası. şimdiden karıştı úzgúnün Anne kuzucukları ve Baba koçları malisef cevremizin olumlu ve olumsuz yônleri olsa bile yinede bu riskke değer yaşam mücadelesïnde yer almak ona katılmak belkide bu normal bir insanların ancak yapabilecekleri biz neyapalım iplis biz Anne mizin Babamızın yanında mutluyuz dergibisiniz sağlık olsun yiğidi öldür hakkını yeme bende bôyleyim dobra dobra harbiden

valla erkek olarak yanlız ayrı evde yaşamak kötü bende bir ara aileme baş kaldırı yaparak onlara fazla uzak olmayan bir yerde ev tutup dayayıp döşeyip yaşamaya başladım ilk zamanlar güzel free ortam gelenler gidenler bir sıkıntı yok rahat rahat takılıyorsun ama sıcak yemek yok,ütü,bulaşık,çamaşır benim fiziksel bir rahatsızlığım yok ona rağmen zorlandım evde tek başıma gece ölsem kalsam veya evde başıma bir şey gelse kim bulacak beni demeye başladım sonraları arkadaşlarla orası senin burası benim sokaklarda gece clublerinde gezmeye başladım en sonunda eşyaları satıp evi ev saibine teslim edip süngümü düşürüp sümüklerimi çeke çeke anne babamın yanına geri döndüm valla tatildeymişim gibi geldi bana :)

Merhabalar engellüyüz aloha, koniciva, hello, selam, sayınora, cúş, oha
Evet yapacaģım yorumum tamamen kişiseldir lütfen úzerinize alınmayın, Tabiki bizi dünyaya getiren Anne, Babalarımız dır onların yokluğunu aratmasın Allah insanoğlu doğası geregi beş evre ğeçirir, nedir bunlar hepimizin bildiği gibi doģar, büyür ve ôlür.kısacası ..............
Anne ve Babamızdan ayrı yaşamak hep ceşitli nedenler sonucu gercekleşir ya sünnet olduğumuzda ya yatılı okullara gittiğimizde ya askerlikte yada evliliklerimizde
Alimizden gecirdigimiz, ayrı zamanlar, okadar çok olmuşturki artık kendi ayaklarımızın üstünde durma gelişimi oluşmuştur, doģamız gereği ve bizileri bekliyen sorunlarla baş etmeyi bilmişizdir, bazen ac, bazen uykusuz, bazen yorgun olmuşuzdur ne yapa bilirdik okumasaydık mı, calış masaymıydık evlenmese miydik yoksa eşimiz dostumuz, arkadaşlarımız olmasamıydı kimin kimlerden ne farkı kaldı
Bir bakıma muhtac insanlar iki bebekler ay lesgo toseymi ay lov yuo andersın okey

Aile zarar veriyorsa ve kişi bununla baş edemiyorsa ayrı yaşamak en güzeli.Çünkü hatalı aile tutumları engelli insanı çok olumsuz etkileyebiliyor.Ben de bu sebepten dolayı ailemden ayrı yaşamaktan memnunum. Eğer kendi yaşamımızı idame ettirebileceğimize güveniyorsak en doğru seçim bu diye düşünüyorum.

Bu fikre katılıyorum işte bu yüzden İstanbul' u bırakıp Ankara' ya geldim. Ayrıca normal şartlarda refakatçi ile dolaşmam gerektiği halde temizlik ütü gibi her şeyi tek başıma yapan bir insanım. Çok da zor değil alıştıktan sonra 2006' dan beri (engelli olmadan öncesi) neredeyse tek başıma hemen hemen her zaman. Zaten bir yerde ayrılık noktası gelecek, kendini erken alıştırmak daha iyi sanırım ve ayrıca bekarlık sultanlıktır :D

ben uzun yıllar ailemden ayrı yaşıyorum,genç yaşımda ailemi kaybettigimden dolayı tek başıma yaşamak zorunda kaldım,ve bu durumun bana eksileri oldugu kadar artılarıda fazlasıyla olmuştur,mesela her işi kendim düzenli bir şekilde yapabilme özelligini kazanmışımdır,fiziksel bir engelimde şükür yok,bu anlamda yemek çamaşır bulaşık her işimi kendim yapabiliyorum,istedigim saatte evime gelebiliyorum,karışanım yok görüşenim yok:) hiç ummadıgım anda misafir gelecek diye bir sorunumda yok,yani özgürlük ve güzellikler benim:) mesela kısa bir kaç günlük izinlerimde kafam eserse gecenin bir yarısı valizimi alıp tatile gidebiliyorum,özgürlük güzel ve eşsiz bır duygu vallahi:)

İnsan ozel sebebler yoksa anne babasini neden sevmesinki tabiki yaninda olmak ister.ben ailemle kaliyorum genelde haftanin 2 gunude kendi evimde kaliyorum..yas 40 bekarim yatili misafir geldimi genelde kendi evimde kalirim.zorlugu varmi benim icin yok hatta su anda kendi evimden yaziyorum insan kendi duzenini kurmali, hazirci olmamali bugun yanliz kalmazsan yasliliginda bxu yersin.hazir yemegi ocaga koyup isitmayan ac duran adamlar var ,gerisini siz dusunun.;) bu adamin karisi hasta olsa bakamaz.

Artı olarak daha özgürsün.kafana göre yaşarsın ama
Bir yerden sonra sıcak bir ev ortamı arıyor insan. Bende bir müddet kendim yaşadım. Sonra yalnızlık canımı sıkmaya başladı.zaten ömür kısa.aileden ayrı yaşamak kayıp gibi geliyor bana. Bu benim düşüncem tabi.ailesiyle anlaşamayan insanlar için durum farklı olabilir

Her zaman aile yanında olamıyor,bazı şeyleri kendi başına yapmayı öğrenmek için ayrı yaşanabilir..İlişkiler bağımlılık durumuna gelince engellilere zarar vermeye başlıyor...Hem aile de biraz rahat eder,engelli insanlarla uğraşmak kolay değil :)

ailemden 5 6 yildir ayri yasyorum hic eksisi yok hata artisi var diyebilirim kendi ayaklarimin uzernde duruyrum oz guvenim saglam suan cok sukur allaha

Kendi ayaklarınızın üzerine duruncaya dek nerde yaşıyordunuz taş devrindemi o ayaklarınızın üzerine kimin sayesinde durdunuz kendi sayenizdemi. Kestane kabuğundan cıkmış demişki ayyy ben burdamı yaşıyordum...

Bende ailemden uzakta 13 aylık bir süre geçirdim. İnsanın engelinin el verdiği ölçüde kendi ayakları üzerinde durabilmesini kesinlikle tavsiye ederim. Ayrı evde yaşamak birçok şeyi öğretiyor misal bence bekar bir erkeği evliliğe hazırladığını düşünüyorum. Ev ekonomisini evlenecek durumda kendisini nelerin beklediğini görme fırsatı veriyor. Her ne kadar düşsem hasta olsam ne olacak konusu ürkütücü gelsede yalnızlığı sakinliği yapısal olarak seven herkese ayrı yaşamayı öneririm. Bu bazen hem evlat için hemde aile için önemli artıları içinde barındırıyor. Evlat ailesinin kıymetini anlıyor onlar olmazsa nasıl ayakta durarım onu öğreniyor, ailede evlatın ev içindeki varlığının önemini yerini anlıyor çoğu zaman...

4 yıl ayrı yaşadım, üniversitede eve çıktım
Artı kısımları:
* İnsan ailesinin kıymetini anlıyor, özellikle gurbette hastalandığı zaman
* İnsan ev geçindirmesini, hesabı öğreniyor. "Bu ay doğalgaz faturası çok gelir, biz diğer taraftan sıkalım biraz"
* Özellikle erkekler yemek, temizlik, ütü, bulaşık öğreniyor (sonra bırakırlar ne de olsa :) )
* Sorumluluk katıyor
* Bu belki yanlış anlaşılır ama daha rahat. Canınız sıkkınken odada yalnız başına kalabiliyorsunuz, gece çorba içmeye çıkabiliyorsunuz, arkadaşlarınızı davet edebiliyorsunuz
* Muhabbet ortamı daha güzel
Eksi Yönleri:
- maliyet yüksek
- yorucu

arkadaslar dusuncelerinizi paylastigi niz icin cok tesekkurler. tabiki insanin ailesi gibisi yok...

Erkekler daha cesaretli bu konuda, kizlar tek basina evde kalmaktan korkar sanirim.bazen sartlar bunu gerektiriyor ama hayatta gercekten kimsesizlik zordur.

Eğer engel durumu uygunsa yada uygun hale getirilebiliyorsa bence aileden ayrı yaşamak daha iyi birey için. Ben bu yıl ailemden ayrıydım zor zamanlar geçirdim geçirmedim değil fakat yalnız başımada başarabildiğimi gördüm bu özgüvenim açısından çok faydalı oldu. Eğer olabiliyorsa denemenizde fayda var

Üst Alt