Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailesel Hiperlipidemi hastalığında askerlikten muaf olunuyor mu?

Azzael

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Bende ailesel hiperlipidemi hastalığı var genetik olduğu için ilaç kullanmama rağmen düşmüyor. İnternette çok araştırdım ama bu konuyla alakalı muafiyet alan kimse yok galiba. Askerlik sağlık yönetmeliğinde muaf olunacağı yazıyor ancak merak ediyorum varmıdır bi bilgisi olan ?

Incelemeye alirlar ancak bende hiç duymadım hiperlipidemiden muaf olanı

Tsk sağlık yönetmeliğine göre,hastalığınız askerlikten muafiyeti gerektiriyor.Yani askerlik yapmazsınız.

B) 1. (Değişik fıkra: 17/03/2011-2011/1568 S.B.K.Yön./10.md.) Kişinin çalışma gücünü bozan, şekil ve fonksiyon bozukluğu yapmış, tıbbi tedaviyle altı aydan daha uzun süreyle klinik ve biyokimyasal remisyonun sağlanamadığı, iç salgı bezlerinin kronik hastalıkları ve sekelleri (operasyona bağlı, kalıcı hipotiroidi, hipoparatiroidi ve benzeri) aminoasit metabolizması hastalıkları, depo hastalıkları (glikojen depo hastalıkları ve benzeri) ve ailesel hiperlipidemi (beslenme ve/veya lipid düşürücü ilaç kullanılmasına rağmen düşmeyen hiperlipidemiler).

Başgedikli, evet bende okudum yönetmelikte elverişsiz olarak yazılmış hiperlipidemi, ancak bu yönetmeliğe herzmana uyuyorlar mı acaba ? Tamam hastalığın var ama elin ayağın tutuyor diyip askere alabilirler mi?

Tsk kurumlar içerisinde mevzuatı en iyi uygulayan,sağlam kurumdur.Hastalığına ait belgelerini,ilaç raporlarını,yağ ölçümlerini yanında bulundur kontrole giderken.Seni Gata askeri hastanesine sevk edeceklerdir.Oradan askerliğe uygun değil raporu alarak,muaf olursun.

Anladım umarım bu şekilde olur, internet üzerinde cok fazla yazılan çizilen var. Engelli raporu oldugu halde askere alınan vb.

Merhaba tekrar, sormak istediğim bi konu daha var. Tecilimi bozdurmadan muayene istemem mümkünmüdür ?

Azzael

Ne yaptın kardeşim?

Tecil bozmadan muayene mümkün değil.

Üst Alt