Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ailevi akdeniz ateşi ve ülseratif kolit için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

yankı

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ben 15 yıldır ailevi akdeniz ateşi (FMF) hastasıyım.2 yıldır ise ülseratif kolit hastalığı ile uğraşıyorum.Malesef hiçbir ilaç tedavisi işe yaramadı.Hastalık kalın bağırsağımın tümünü tutmuştu.
Gitmedeiğim doktor kalmadı ve tabi ki sonunda ameliyat kararı verildi.
06.11.2013 te ameliyat oldum. Kalın bağırsağımın tamamı alındı ve poş takıldı.İnce bağırsağım ise karnımdan torbaya bağlandı.Eğer herşey yolunda giderse bir yıl sonra ince bağırsak içeriye alınacak.Benim öğrenmek istediğim malulen emekli olabilir miyim? Yıl ve gün şartlarına uyuyorum.
Malulen emeklilik için başvurursam acaba yüzde kaç oran verilir?
Bu konu ile ilgili bilgilendirirseniz sevinirim...

Ailevi akdeniz ateşi hastalığınızdan oran alabilmeniz için organlarda tahribat yapmış olması gerekiyor. Benzer durumlarda olan kişilerin paylaştığı bilgilerden fikir sahibi olabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...angi-haklardan-yararlanabilir.html#post899833

Ülseratif kolit için bir arkadaşımız % 50 oran almış: http://www.engelliler.biz/forum/sag...arina-kac-ozur-orani-verilir.html#post1154977

Ek Bilgi: Malulen emeklilik ve Erken yaşlılık emekliliği nedir?

Sayın arkadaşım,

Bu bahsettiğiniz hastalıkların ikisi de kronik, progresif (ilerleyici) tip hastalıklardır. Sadece adına bakarak oran verilemez. Hastalığın seviyesi doğrultusunda karar verilebilir. Ancak, hastalığınız neticesinde kalın bağırsağınız alındığına göre en az % 75 civarı bir oran almanız olası gözüküyor.

Ancak maluliyet ayrı bir konudur. Siz özür nedeniyle erken emeklilikten mi bahsediyorsunuz yoksa "malüllükten" mi? Malül olmak için özürünüz nedeniyle "işgücü kaybınız" (özür oranı değil!) % 60 üstünde olmalıdır.

Merhaba,

Kalın bağırsağımın tamamı alındı ve poş takıldı.İnce bağırsağım ise karnımdan torbaya bağlandı.Eğer herşey yolunda giderse bir yıl sonra ince bağırsak içeriye alınacak.Benim öğrenmek istediğim malulen emekli olabilir miyim? Yıl ve gün şartlarına uyuyorum.
Malulen emeklilik için başvurursam acaba yüzde kaç oran verilir?
Bu konu ile ilgili bilgilendirirseniz sevinirim...

Merhaba,

Malulen emeklilik için başvurucam ama olmazsa erken emekliligi düşünebirim.

Üst Alt