Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ak partinin ahlaksız oyunları...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sen/duyar

Yasaklı Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Akp nin ahlaksız oyunları...

RizaZelyut_55.jpg
ÖSYM oyunundan genel seçime...

Rıza Zelyut

e-mail: zelyut@gunes.com

Üniversiteye girecek öğrenciler için büyük sınav yapıldı ama yeni bir rezalet daha ortaya çıktı.
Matematik sorularının bir bölümünde kopya çekildiği anlaşılıyor.
Cevap seçenekleri öyle dizilmiş ki; bunun formülünü bilen öğrenci; soruyu hiç okumadan sadece, A/B/C/D gibi seçeneklerden birisini işaretlemek yoluyla puan kazanıyor.
Yani, zahmet edip ders çalışmak, dershanelere gitmek gereksiz.
Yeter ki soruların cevapları ile ilgili şifreyi biliniz; sonuç garanti.
- - -
Bu sınavı, YÖK'e bağlı ÖSYM yapıyor.
Eskiden hırsızlık olmayan bu tür sınavlarda son yıllarda rezalet üstüne rezalet yaşanıyor.
Sebeb gayet açık: AKP iktidarı; üniversitelere, kendi seçmeninin çocuklarını yerleştirmek istiyor.
Bu yüzden; sınav sorularını veya cevaplarını bir biçimde elde edip dışarıda, yandaş kesime aktartıyor.
Bu sınav skandalları son yıllarda işte bu siyasi nedenle çoğaldı.

REZALET GELİYORUM DEDİ
Dün; hükümet adına yapılan açıklamada; son sınav rezaleti, yok sayıldı.
Sayın Cemil Çiçek; inkar etse de bu rezaletin doğacağı belli gibiydi:
YÖK'ü, AKP'nin tecrübesiz ama partizan ismi, Malezya İslam Üniversitesi'nden gelme Yusuf Ziya Özcan'a teslim ettiler.
YÖK'e bağlı ÖSYM'nin yürüttüğü sınavlara şike karıştırıldı; başındaki Ünal Yarımağan istifa etmek zorunda kaldı. Böylece ÖSYM de partili birine teslim edildi.
Soruların partizanlara aktarılması ve bunun anlaşılmaması için bazı tedbirler aldı yeni ÖSYM yönetimi.
Bunlar şöyle gelişti:
*Sınav soruları eskiden sınav bitince gazetelerde yayımlanırdı. Bu sene gazetelerden, 100 bin TL istendi. Böylece soruların kamuoyuna çıkması engellendi.
*Sınav soruları eskiden televizyonlarda da yayımlanıp çözülürdü. Bu sene ona da engel oldular. Bu işi sadece yandaş kuruluş olan TRT'ye verdiler.
Yani; milletin çocukları yerine AKP'lilerin çocuklarını üniversitelere yerleştirilecek gizli bir yapı oluşturuldu.
Amma Artvinli Dershane yöneticisi Fahri Akyüz; soru cevaplarının dizilişine bakıp; burada bir şifre olduğunu ortaya çıkardı.
Bu rezalete Cumhurbaşkanı Gül de kefil oldu.
İlginç...
Kayseri Belediyesi'nde yolsuzluk iddiaları ayyuka çıkmışken de Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye kefil olmuştu kendileri...

YA SEÇİM SONUÇLARI?
Eğer üniversite giriş sınavlarında bile bir kripto uygulanarak soruların doğru cevapları AKP yandaşlarına aktarılıyorsa...
Önümüzdeki genel seçimlerde de aynı şifrelemenin yapılmayacağını kim garanti eder?
Seçim sonuçları Türk Telekom hatları üzerinden iletilmeyecek mi?
Bu iletim için bir bilgisayar programı kullanılmıyor mu?
Bu programın başındakiler; programa kabaca şöyle bir komut verebilirler:
Merkeze 1 CHP oyu geldiğinde AKP'ye 2 oy gelmiş olsun.
Buradan özellikle CHP Lideri'ni uyarıyorum:
Hukuki yolları kullanarak; seçim iletişim sistemini kontrol altına aldırın.
Yoksa; sıkı kontrol altındaki cevapları bile kodlayarak çalanlar; oylarınızı rahatça götürürler.
- - -
Vatandaş uyuma!
Sadece hazinedeki devletin parası çalınmıyor...
Çocuğunun puanları da çalınıyor.

SÖMÜRGECİLERİN ŞİŞMAN ÇOCUĞU
Atatürk düşmanlığı yaparak efendilerinin gözüne girmeye uğraşan o herif; Sabah'taki köşesinde şöyle yazıyordu:
'Bende Fransızca L'Illustration 6 ocak 1923 tarihli kapağı var. Dört liderin fotoğrafını koymuşlar: Atatürk, Lenin, Mussolini ve D'Annunzio... Altına da 'Dört Diktatör' diye yazmışlar.'
Bu müfteri; bu bilgiyi , Atatürk'ü diktatör göstermek için aktarıyor.
Doğrudur!
Atatürk; Batılı emperyalistlerin çanağını kırmıştır. Fransızlar; onun yüzünden Anadolu ile ilgili hayallerini bitirmek zorunda kalmışlardır. Elbette ki Atatürk'ü karalayacaklar.
Batılı sömürücüleri hayal kırıklığına uğratan o yüksek cesaret ve kuvvetli liderlik; sömürücülerin günümüzdeki uşakları tarafından da diktatörlük diye kötülenebilir. Amma biz o diktatöre kurban olalım...

sen/duyar,
Varsayalım iddaan doğru olsun. Somut bir delilin malesef ki yok!.
Büyük futbol kulüplerinin başkanlarının hakemlere bahane bulmasına benziyor. Senin mazeretinde
Adam 50-100 milyon dolarlık takım kurmuş 1 milyon dolarlık takımı yenemiyor. Sonra mazeret üretiyor. Yok hakemler şöyle, yok böyle bizim hakkımız yenildi...
Bu üniversitelere sınav sistemi getirmeyeydiniz! Sınavsız olarak!! Her vatandaşın okuma hakkı vardır.
-Bu sınav sistemi dersanelere rant sağlamak için vardır!
-Vatandaşı soymaktır. Soyanlara şak şak yaparak sende ahlaksızlık yapıyorsun!.
-Bu sınav sistemini kim getirmişse asıl ahlaksız odur!.
Siz bir okulu bititmişseniz zaten bir üst okula kayıt hakkı kazanmışsınızdır.
Bu nasıl bir kamuoyu gündem saptırmasıdır...
Saçma olan sistemi yargılayacağına büyük kulüp başkanları gibi basitleşiyorsun, başarısızlığını başkalarını suçlayarak kılıf arıyorsun!

Dipnot;akp savunucusu falan değilim yanlış anlaşılmasın! Arkadaş bir tez ortaya atmış. Bana göre yanlış onu belirtmek istedim. Sonuçta akp nin avukatı var partidaşları var.
ben kendi görüşümü paylaştım.:)

Gençlere komplo

İlk skandal geçen yaz KPSS sınavında patladı... Çok sayıda aday eğitim bilimlerinde 120’şer puan çekince dışardan kopya aldıkları saptandı. Tepkiler artınca Başbakan hem MİT Müsteşarı’na hem Emniyet Müdürü’ne talimat verdi: “Sorumluları yakalayın, dosyayı da ilk önce bana getirin” dedi. Aradan 8 ay geçti ama soruları kimin çaldığı, organizasyonu kimin yaptığı hala ortaya çıkarılamadı... Ya da çıkarıldı açıklanamadı!

sen/duyar,
Varsayalım iddaan doğru olsun. Somut bir delilin malesef ki yok!.
Büyük futbol kulüplerinin başkanlarının hakemlere bahane bulmasına benziyor. Senin mazeretinde
Adam 50-100 milyon dolarlık takım kurmuş 1 milyon dolarlık takımı yenemiyor. Sonra mazeret üretiyor. Yok hakemler şöyle, yok böyle bizim hakkımız yenildi...
Bu üniversitelere sınav sistemi getirmeyeydiniz! Sınavsız olarak!! Her vatandaşın okuma hakkı vardır.
-Bu sınav sistemi dersanelere rant sağlamak için vardır!
-Vatandaşı soymaktır. Soyanlara şak şak yaparak sende ahlaksızlık yapıyorsun!.
-Bu sınav sistemini kim getirmişse asıl ahlaksız odur!.
Siz bir okulu bititmişseniz zaten bir üst okula kayıt hakkı kazanmışsınızdır.
Bu nasıl bir kamuoyu gündem saptırmasıdır...
Saçma olan sistemi yargılayacağına büyük kulüp başkanları gibi basitleşiyorsun, başarısızlığını başkalarını suçlayarak kılıf arıyorsun!

Dipnot;akp savunucusu falan değilim yanlış anlaşılmasın! Arkadaş bir tez ortaya atmış. Bana göre yanlış onu belirtmek istedim. Sonuçta akp nin avukatı var partidaşları var.
ben kendi görüşümü paylaştım.:)

görünen köy kılavuz istemez........

SAWW....... yeme beni, akp yi savunamadığını; cılkı çıktığını anlıyorsun.....madem sistem kötü katılıyorum, 8 yıldır neden kaldırmadılar..FEM ler var değil mi...
ben -açıköğretim ya da gecekondu ünv.-değil ,güçlü okullardan 4 fak.terk ettim .yaşamım da hiç dersaneye gitmedim.benim yönlendirmemle yeğenim hiç dersaneye gitmeden askeri deniz lisesine derece ile girdi .yatılı okudum(öğretmen lisesi) .yatılıya da ilk 6. öğrenci olarak girdim .

herkes dersaneye giderken ben gırgır dergileri ile bilim-teknik dergileri koleksiyonu yapıyordum.....

Hangi görevde olursa olsun, o görevlinin bir dünya görüşü ve bu görüşe yakın ya da birer bir örtüşen partiye karşı sempatisi ve açıkca söyleyemese de o partinin taraftarıdır. Öyleyse Hükümetin çıkardığı kanun ve yasaları iptal etmek için CHP yargıya başvuruyor. Bu başvuru anında kabul görüyor ve kanun ve yasanın yürütmesi durduruluyor. Sizin tezinize göre haraket edersek bu kararları alanlar CHP li sayılıyor..
TRT devlet kurumu yandaşlık olarak görülmesi çok yanlış... Aynı kurum başka hükümetler zamanında da vardı. Öyleyse her hükümet döneminde o hükümetin partisinin, (partiler)'in yandaşı sayılmaz mı?

..."Malezya İslam Üniversitesi'nden gelme Yusuf Ziya Özcan" konusuna gelince; Üniversitenin sonunda ki İslam yazısından yola çıkarak açıkça islam karşıtı olduğunuz açığa çıkıyor. Amerikadan gelen hırıstiyan veya katolik üniversitelerinden birisi olsaydı buna da aynı tepkiyi verirmiydiniz? Bence vermezdiniz. Çünkü amacınız İslamı küçük gösterip aşağılamak.
Bu düşüncenizle zaten siz küçük ve aşağılık birisiniz.

yazmayayım diyorum duramıyorum. bu sorular ile ak partinin genllemesinin ne alkası var bir türlü anlamadım. her kurum farklı dır.
yüzlerinde sivilce çıksa ak partiden bilecekler.
ne kadar basit çamur at izi kalsın seçime kadar çok çamurlar atarlar çok ...
erzuruma kar yağmaz ak partiden bilirler
oraya güneş doğmaz ak partiden bilirler.
sadece yüzümde hafif bir gülümseme var. Yok emniyeti ak parti ile gülen cemaati el koymuş en önemli birimlerinde adamları varmış. mış mış mış lar da mışlar...
o0 zaman bende söylüyorum askeriyenin en önemli birimlerini ergenekon almıştır. yüksek paşaların da çoğu ermeni kökenlidir bu bir iddaa dır.Ergenekon sanıklarının çoğu da ermeni kökenlidir.İslam karşıtıdır. Ergenekon sanıklarının bir çoğuda Abdullah öcalan ve PKK ile iş birlikçiydi. hadi bakalım...

bu ülkeyi nasıl ve kimler ile kazandık unutmayalım. Mustafa Kemal ATATÜRK rahmetine kavuştuktan sonra ismet inönüden beri ülkeyi masomluk ile ülkeyi çağdaş hale getirmek isteyen inönü ve onun arkasından gelenler.
Bakın askeriyeyi ne hale koydu oğlunun yemin törenine türbanlı diye alınmayan anneler.

kim ne derse desin ben B.B.P. yide AKP yide destekliyorum bu bir açık görüştür.

apocan14;

Hayret Atatürk sevdalısı kesildiniz....hakaret edenler sonun da akp ye yamanmadılar mı ..

NEVER;

Höst... bana aşağılık derken,tayyübün omuzlarına çıkıp da dağları yarattım deme ,bana alçak deme..tayyübün omuzundan düşersen tasın kırılır...

Biz islam düşmanı değiliz ,din-iman ticareti yapmayacak kadar da onurluyuz .bırakın inancımız biz de kalsın ....Bizim inancımız bize yeter...
ister chp ,ister mhp ,ister,sp hangisi olursa doğruyu söylemek neden seni incitiyor anlamadım.....

İllaki,pansilavya daki vatikan imamını mı izleyelim ...

Siz en iyisi ,nihat doğan'dan tekrar biraz ders alıp gelin....iyi akıl hocanızdır nihat doğan.....

Atatürk Türk milletinin simgesidir seven sever sevmeyen sevmez benide hiç alakadar etmez. Benim sevdam Hz. Muhammed 'edir benim sevdam islam yoludur. bu böyle biline seninle Ne Atatürk'ü nede islamı tartışıp polemiğe girmeyeceğim.
Kimse Atatürk'e hakaret etmedi Ben saygı duyduğum bir insan amma velakin Onun peşinden gelen ve şuanda ülkeyi 2 ye bölen emparyelist güçler ta ki inönüden beri günümüze gelmektedir.
Ve o ki insanlar Hep Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ismini kullanarak halen siyaset yapmaktadır.
Ne çabuk unuttunuz seyid onbaşıları ne çabuk unuttunuz Halil İbrahimleri şunuda bilinki çanakkale savaşında bir tek Mustafa kemal ATATÜRK yoktu nerede öteki şehadet şerbeti içen şehitlerimiz hangisinin ismi aklında yapmayın.
Düşünsene seyid on başının 260 kg lık top mermisini kaldıramayıp atmasaydı İngiliz Ocean savaş gemisini batırmasaydı.
Biraz tarihe bakıp da ders çıkarsan benim sevdam çanakkalede şehit düşen askerlerimiz bunu da böyle bil....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt