Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akalazya hastalığından dolayı askerden muaf oldum. Haklarım nelerdir?

onur_yigit_44

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Iyi günler hocam bi sorum olacak ben akalazya hastalığından dolayı bi ameliyat geçirdim ve bunun sonucunda kayseride askeri hastanede kurula çıktım askerliğe elverişli değildir raporu verildi bunu askerlik şubesine verdim. Belgenin aslı için ya kayıtlı olduğun askerlik şubesine gidip al yada dilekçe yaz adresine gönderilir dediler ben bu belgeyi alıp sgk ya başvursam veya tam nereye başvuracağımı da bilmiyorum bana bu askerliğe elverişsizlikten dolayı maaş bağlanır mı şimdiden çok teşekkür ediyorum iyi günler

Onur, engelli statüsünde sayılabilmek için sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri raporun olması gerek. Maalesef akalazya için bu oranda rapor verilmesi mümkün değil. Yani, akalazyadan sebep askerlikten muaf olmanın gündelik yaşamda sağlayacağı bir hak yok.

yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim bir sorum daha olacak bilginiz varsa askerlikten muaf olduğum için askerlik gün sayısı boyunca belirli bi ödeme vardı önceden dedile
r şuanda böyle bişe varmı alabilir miyim ne yapmam gerekir

Ortada herhangi bir haksızlık var mı ?

Ben akalazya hastalığı geçirdim ve 2006 yılında akalazya ameliyatı oldum

TSK Sağlık yeteneği Yönetmeliğinin 45. maddesinde ( D sınıfı)

1.komplike akalazya ameliyatları, özofagusta disfajiye yol açmış, endoskopik, radyolojik olarak saptanmış darlıklar ve ameliyatları.
2. diyafragma fıtıklarının ve anomalilerinin komplikasyonlu ameliyatları...

Ama ben GATAya gittim akalazya ameliyatı olduğumu filan söyledim bana askerliğe elverişlidir raporu verildi. Bu normal mi yoksa ufaktan bi haksızlığa mı uğradım ?

Akalazya ile ilgili olarak yakın zamanda askerlik işlemi yapan var mı?

Üst Alt