Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akaryakıtta Engelli İndirimi için girişimde bulunabiliriz..?

SemihÇ.

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar;

Biliyorsunuz ki engelliye ötvde,internette,ulaşımda indirimler mevcut.Bizler için “akaryakıt”dada böyle bir indirim olmalı diye düşündüm.Madem hayatımızı kolaylaştırılmak isteniyor.Araba alırken yapılan bu güzel düşüncenin,akaryakıtada yansıması gerekmez mi?"Akaryakıtta Engelli İndirimi" bunun yasalasması için beraber kamuoyu oluştursak birşeyler yapabilir miyiz?

Bu konuyla ilgili sizin düşünceleriniz nelerdir?

Valla olla iyi olur 5:35 benzin

Vermezler bu imkansiz.
Koca belediye baskanin kardasi benzinci,
3 tekerli Motoru benzini bitmis yolda kalmis engelli.
Veresiye 5 tl lik benzin koymadilar.

Vermezler deyip durulmamalı bence. Bir imza kampanyası yapıp girişimde bulunmak lazım

Neden olmasın ki tüm büyükelçilik araçları yakıtı indirimli alıyor.Devlet anlaşır bir Firmayla kotalı olarak yakıt alınabilir mesela ayda 1 veya 2 defaya mahsus Ötvsiz alınabilir.tüm araç bilgilerimiz İsparkda mevcut bu şekilde bir sistemle veya araç tanıma sistemi ile yapmak isterlerse bal gibi yaparlar..

İmza kampanyası başlatmak lazım olmayacak birşey değil. Yatlara limitsiz 2 liradan ötvsiz mazot veriyorlar mesela bizlerde ayda 60 - 80 litre otvsiz yakıt verebilirler çok basit bir kanuna bakar. Hatta bu kanunu çıkartmak o kadar basitki kimsenin ruhu bile duymaz

@fevzieryilmaz

Aynısını düşündüm.Yeterki biz fikir sunalım.

Gerekli yerlere yazalım kardeşim.Veya BİMERe toplu bir ağızdan.

Öncelikle bir imza kampanyası başlatmak lazım bunu sosyal medya aracılığıyla felan yayarak 10 bin kişinin imzalamasına vesile olmak lazım. Daha sonrada bu imza kampanyasını başlatan kişi yada kişiler tarafından biz engelliler olarak ve 10 bin engelli tarafından imza desteği ile araç alımı, bilet internet,fatura toplu taşıma vb. Gibi Almış olduğumuz indirimden akaryakıtta da istiyoruz diye resmi kurumlara stk ve millet vekilleri desteğiyle girişimde bulunmak lazım. Yatların ve konsoloslukların vs. Ötvsiz indirimli akaryakıt aldığını emsal göstermek lazım.
Unutmamak gerekir ağlamayan bebeğe meme bile verilmez girişimde bulunmak lazım.

benzin yerine doğalgaz indirimi olsa yeterlı bence benzin indirimi hele hele bu zamanda fazla olur zaten ne veriliyor ki yapmacık şeyler dışında

benzin den önce ötv indiriminin tüm engellilere uygulanması yönünde birlik olunmalı.

Bence % 65 verginin sorulması lazım ilk önce.. Biz hep yanlış yoldan gidiyoruz . ÖTV 99 depremınden sonra 1 keerelıge mahsus getırılmedı mı ? NEden kaldıırlmadı ? BUnun hesabını sormak lazım .. petrolun varıl fıyatı belli rafınerı cıkısı belli % 65 vergı ne demek bunun hesabı sorulması lazım . Sorgulayan mıllet deılız maalesef . Sorgulayana da kötü gözle bakılıyor ılerıye gıdecegımze geri gidiyoruz Allah sonumuzu hayır etsın .

sana katılıyorum bugün lüks yatlarda Ağaoğlu 25 yaşında sevgilisiyle 1 tl benzinle güneşleniyorsa benim gariban engelli kardeşlerim neden 1 tl benzin alamıyor

Birlikte hareket edildiğinde olmayacak diye bir şey yoktur!!! Bu konuyu bu sitede ben defalarca dile getirmiştim, arşiv araması yapıldığında konu ile ilgili düşüncelerimi öğrenebilirsiniz.
Ülkemde koca koca gemi sahipleri, koca koca balıkçı tekneleri, koca koca yat sahipleri ötv indirimli akaryakıt alır.
Milletvekilleri ve emekli milletvekillerinin ailesi ve 1. derece akrabaları her türlü sağlık indiriminden, implant diş tedavisinden, işitme cihazı, akülü sandalye, penil protez :) vs.vs. gibi bizim için yüksek bedelli protez ve teçhizatı sıfır bedelle alırlar.
Hakim, savcı, kaymakam kolluk kuvveti olmamasına rağmen silah ruhsat harcından muaf taşıma ruhsatı alırlar.
En son sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı üzere artık muhtarlarımıza da silah alımında ruhsat harcı muafiyeti getirilmiştir ve sgk primleri devlet tarafından ödenecektir.
3. dereceli kadrodaki devlet memurları harçtan muaf yeşil pasaport alır.
Bu konuyla ilgili o kadar çok örnek var ki saymakla bitmez. Belediyeler kendi personeline indirimli su verir. Bankalar kendi personeline sıfır faizli kredi verir say say bitmez.
Şimdi gelelim bizim konuya ilk önce güzel bir metin hazırlayıp tek tek bu metni CİMER'e yazmalıyız. Aylık belirlenecek bir oranda örneğin 60 litre veya 80 litre bir akaryakıt kotası ile ötv indirimli akaryakıt alabilmemiz elzem. 300 metre yürüdüğümde kasılıp kalan bir vucüt ile yada benden daha kötü durumda olan ve hiçbir şekilde hareket kabiliyeti olmayan arkadaşlarımızın durumu ne olacak?
Bu konuda sitemizi ve sizleri ilk defa bu kadar istekli görmek beni şahsen umutlandırdı? Her şey bir kıvılcıma bakar ve biz bu kıvılcım ile bu ateşi yakabiliriz. Bu konuda bir metin hazırlamaya çalışacağım, sizlerinde desteği ile olayı belli bir boyuta taşıyabiliriz diye düşünüyorum. 2000 cc motor gibi hayali ve uçuk isteklerle değil akaryakıtta ötv indirimi gibi daha gerçekçi durumlarda istekli olmalıyız deyip sizlere sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

ya arkadaslar daha engelli kadrosunda çalışıp emeklisi gelmiş engellilerden vergi indirmi alma zorunluluğunu kaldırttıramadak okadar imza kampanyası düzenlememize ragmen.adamlar engelli kadrsonda çalışıyor emeklisi gelmiş vergi indirmi gibi sacma bi kural yuzunden vergi indirmi aldırılıyor ve buseferde raporları düşürülüyor iyileşmiş gibi gösterilip hakları gasp ediliyor..önce bunlara bi çözüm bulalım birlik olalım bimere derneklere bakanlıklara yazalım ..sonra el birliği ile üstesinden gelemicemiz bişey yok.saygılarımla

karedeşim bu linkten başka bir konu çıkıyor...

Akaryakıt'ta ötv vergi muafiyeti olursa, engelliler için su ve hava gibi olur.
Bence bir yerden başlamak lazım

https://basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx

Arkadaşlar ben bismillah deyip aşağıdaki metni cimer'e gönderdim. Denemeden başlamadan bilemeyiz herkesin katkı ve desteğini bekliyorum.
Cimer başvurusunda 1000 karakter kısıtlaması olduğundan ben dilekçe olarak gönderiyorum. Sizler konuyu kısaltıp gönderebilirsiniz.

CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA

Sayın Cumhurbaşkanımız; bizler engelli T.C vatandaşları olarak önce Devletimize teşekkür, sonrada biraz sitem etmek istiyoruz. Devletimize teşekkürümüz özellikle son dönemlerde elde ettiğimiz kazanımlar; Engelli bakım aylığı, 2022 maaş artışı, engelli kamu personeli istihdamı konuları gibi bir çok başlıkda gerçektende güzel çalışmalar meydana gelmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, bizleri hem maddi hemde manevi yönden etkileyen bir husus var ki artık bu konuda sizin yardım ve talimatlarınızı bekliyoruz. Ülkemizde akaryakıt fiyatları malumunuz üzere arzulanan bedelde olmayıp gerçektende ciddi bir fiyata ulaşmıştır. Biz engelliler ülkemizde toplu taşıma araçlarının fiziki yetersizliği nedeniyle ulaşım konusunda ciddi mağduriyetler yaşamaktayız bu durum bizi manevi yönden, kendi arabamızla seyahat edecek olursak da yüksek akaryakıt fiyatları yüzünden maddi yönden olumsuz yönde etkilemektedir. İçimizde en fazla 200-300 metre yürüyebilen, hiçbir şekilde hareket kabiliyeti olmayan veya tekerlekli sandelye ile dolaşabilen o kadar çok engelli arkadaşlarımız var ki, zar zor imkanlarla alabildiğimiz ÖTV veya MTV indirimli araçlarımıza akaryakıt almakta ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Aylık ortalama 60 ile 100 litre arasında bir akaryakıt tüketimiz olmakta ve bunun parasal değeride 240 TL ile 500 TL arasında bir miktar olup biz engelliler için ciddi bir harcama kalemi teşkil etmektedir. Ülkemiz güçlü bir devlettir ve özellikle dezavantajlı kesimler için sosyal devlet olma ilkesi yönünde kararlı adımlar atmaktadır. Kaldı ki ÖTV indirimi akaryakıt alımı şu anda balıkçılarımıza ve gemi sahiplerine de uygulanmaktadır. Biz engelliler bu konuda ciddi sıkıntı yaşadığımızdan dolayı bu durumu sizin de bilginize sunmak istedik. İstediğimiz aylık belirli bir kota dahilinde ötv indirimli akaryakıt almak ulaşımla ilgili olan sıkıntılarımıza bir nebze olsun bir çözüm bulabilmektir. Aylık 60 ile 100 litre arasında engelli araç sahiplerine tanınacak ötv indirimli akaryakıt alımı ülkemiz için ciddi bir vergi kaybına neden olmasa gerek. Ülkemiz bu pozitif ayrımcılığı sağlayacak kadar güçlü ve dirayetlidir.
Sayın Cumhurbaşkanımız ilk önce herkesi hastalıktan ve kazalardan Allah korusun diyerek bizler bir şekilde hayatımızı engelli bireyler olarak türlü zorluklar altında sürdürmeye çalışıyoruz. Devletimizin biz engellileri bundan önce olduğu gibi bundan sonrada koruyup kollayacağına olan inancımız tamdır. Yetkili birimlerinizle konunun enine boyuna görüşülüp ortak bir payda da buluşabileceğine olan inancımız tamdır. Bu konuda ciddi sıkıntı ve mağduriyet yaşamaktayız ve sizin bir talimatınızla bu sorunun ortadan kalkacağına olan inancımız tamdır. Tüm bu düşünce ve isteklerimizle engelli araç sahiplerine aylık belirlenecek bir kota dahilinde ötv indirimli akaryakıt alma konusunda yardım ve talimatlarınız bekler saygılarımızı sunarız.

forum editörü sayın agbi birde emeklisi gelmiş vergi indirimi yüzünden rapor oranları düşürülmüş perişan durumda olan ortapedik engellilerin hakları gasp ediliyor sizden ricam bu konuda da yazı göndere bilirmisiniz

Akaryakıt ta otv indirimi hakkında bi gelişme varmı nereye ulaşmak mesaj iletmek gerekiyor bende katılmak isterim inşallah yaparlar bir indirim bu konuda.

Siyasiler anca iskembelerini doldurup yangelip yatsınlar.kimsenin umurunda değiliz kardeşlerim bunlara oy vermiyelim birdaha bizi anlamayan bir siyasi iktidara oy vermiyelim ben de sol bacagimdan engelliyim yuruyemiyirum heryere araçla gitmek zorundayım bu mozot pahalılığı da ne yapacak bilmiyorum maddi imkanlar bıtik herkesin maaşlar zaten belli yasamasakmi acaba

Üst Alt