Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akatizi tanısı olan arkadaşlar var mı?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
243
Reaksiyonlar
148
Arkadaşlar bir yakınım şizofreni uzun süre ilaç kullanmaktan yan etki olan akatizi olmuş akatizi hastalıgıyla ilgili bilgisi olan hangi ilaç iyi geliyor yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşlar ben de psikiyatrik ilaç kullanıyorum; hem de 18 yıldır! Akatizi şikayetini doktora söylerseniz uygun ilacı verir. Ben de sırf akatizi için ayrı bir ilaç kullanıyorum; aslında bu ilaç kalp ilacı; ama akatiziyi giderdiği için doktorlar tarafından bu amaçla da reçete ediliyor.... İsmini veremeyeceğim, sadece doktorunuzun bu ilacı yazmasının gerektiğini düşünüyorum...

Geçmiş olsun'

dideralmı xanax yazmış doktor iyi gelirmi xanax

Aslında Akineton da akatizi de kullanılıyor; belkide kullandığı bir nöroleptik yan etkisidir büyük ihtimalle, bu durumda Xanax değil de Akineton kullanılmalıdır. (her ikisi de yeşil reçeteli ve doktor tarafından yazılabileceği ve eczaneden gidip rahatlıkla alınamayacağı için ilaç ismi verdim...)

akineton hiç iyi gelmedi kullandı hiç bir fayda saglamadı dideral nasıl iyi geliyormu

bendeki durumun özeti bu. bu durum nasıl geçer:

"https://eksisozluk.com/akatizi--523701?a=niceher şeyin nedeni bir antipsikotiktir.

alırsınız ilacı. çok geçmeden ufak bir kıpırdanma başlar. ufak ufak gezinmeye başlarsınız evin içinde. adımlar hızlanır ama huzursuzluk ve o dayanılmaz his o kadar sesini yükseltir ki; artık adımlar bastıramaz olur o sesi.

hızlanır adımlar ama o da çare değildir.

elinizi yüzünüzü yıkarsınız. bir an hafifler. bunun verdiği cesaretle soğuk suyun altına girersiniz.

suyun altında her şey normal gibidir.

çıkarsınız. 3 bilemediniz 5 dakika sonra yine kendini göstermeye başlamıştır.

delirtici boyuta gelir.

artı bir ilaç yükü istemeseniz de bünyede, teslim olur bir xanax alırsınız. bir an önce uyuştursun uyutsun diye.

beklersiniz bir an önce etkisini göstermesini. artık beden hareket edemeyecek kadar yorulur.

"hah işte!" dersiniz. uyuyabileceğim artık.

boşa bir ümittir. yatarsınız ve fakat hareketler yavaşlasa da durmamıştır.

uyuşursunuz daha da fazla.

kaparsınız gözlerinizi. ama o da ne? göz kapakları sabit duramıyor.

tek yapmanız gereken dua etmektir o noktadan sonra.

öyle gelir ki; ölüm bile daha kolaydır. "

Bak şimdi ekşide tuzluda işimiz yok bizim...
ikinciside Xanax bir ilaçtır ve UYUŞTURMAZ. Uyuşturucu maddeler vardır bunlar beyinde yıkıcı etkiler yaparlar.
İlaçlar ise Tamir edici Onarıcı Etkiler Yaparlar.
Sen bir makalede bir Tıbbi ilaçtan için UYUŞTURUCU ibaresi görüyorsan o makaleyi onu yazan, söyleyen vatandaşı çöpe yolluyorsun anında eliyorsun. Listeden çıkarıyorsun. Bilgisi yok diye kayıtlarına geçiriyorsun.

ben 8 yıllık psikoz hastasıyım bir ara hep akatizi oluyordum sonra akineton kullanmaya başladım semptomlar düzeldi ama cuma günü sıkıntılarım geri geldi ne yapabilirim bu arada sigarayı da bıraktım 20gündür

zanax kullan çok iyi akineton işe yaramıyor

akinetonun da çok faydasını gördüm ama bir günlüğüne de akatizi geri gelince panik oldum yine umarım bu son olur

Hemen panik yapma Volkan. İlacını da kafana göre değiştirme sakın. Geçici bir yorgunluk, stres, hatta belki hava değişimi vs. böyle bir etkiye neden olabilir.

Akineton kullanıyorum fakat akatiziyi kesmiyor. Doktorumun ilaçları değiştireceği de yok

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

Akatizi biraz hastalıkla da alakalı diye düşünüyorum. Çünkü yerinde duramama bir reflex... Buna ilaçlarda neden olur psikolojide. Ben ilaç kullanmadığım halde yerimde duramadığım yatamadığım oluyor stresten.

Akatiziyide yaşadım ilacı hatırlamıyorum bu biraz farklıydı yatıyodum ama bacağımı sürekli hareket ettiresim geliyodu. 2si biraz farklı gibi...

Akatizi zaten ilaçların yan etki göstermesi sonucunda ortaya çıkıyor düzelmesi için ilaç kullanmak değil mevcut olarak kullandıklarını bırakmak gerekir yok bırakmak istemiyorsa yada ilaçlar iyi geliyorsa akineton akatiziyi azaltabilir

Akatizi var günde 2 ila 3 saat müzik dinleyerek ordan oraya yürüyüp duruyorum yan etki alıcı olarak iki hap kullanıyorum acaba şeytan mı vesvese veriyor diye düşünüyorum

Akatizi ile vesveseyi nasıl ilişkilendirdin?

Üst Alt