Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akciğer Kanseri için "keytruda" kullananlar SGK'dan ödeme alabiliyor mu?

Goodmann

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Akciğer Kanseri olan yakınımın kullandığı ilaç "keytruda" SGK tarafından karşılanmıyor. SGK ya dava açıp ödeme geri alınabiliyormuş ve dava sonrası SGK gerekli ödemeyi yapıyormuş. Konu ile ilgili bilgi sahibi olan var mı acaba? bir kaç avukat ile görüştüm ancak pek bilgi sahibi olan yok bilgi sahibi olmayan bir hukuk bürosu ile de çalışmak istemiyorum

Evet, bazı kanser ilaçları için SGK'ya dava açıp ilacın geri ödeme kapsamına alınması sağlanabiliyor. Mesela, kanser ilacı olan immunoterapi ilacı Tecentriq, ödeme kapsamında değildi ama avukat Dilşad Hanım sayesinde artık SGK karşılıyor. Bu emsal bir karar. Belirttiğiniz Keytruda adlı ilaçta karşılanabilir. Bu konuda uzman iki avukat biliyorum, hatta kendileri bu gibi ilaç konularında yardımcı olabileceklerini de belirtmektedirler.

Avukat Dilşad Enhoş Hanımla bu konu hakkında iletişime geçebilirsiniz. Mail adresi: dilsad@bien-legal.com

Arzu ederseniz özelden cep numarasını da paylaşabilirim.

Ayrıca, sosyal güvenlik konularında birçok davada başarılı olmuş ve ilaç geri ödemelerini sağlamış bir avukatta Ali Samsum Beydir.
Kendisinin mailinin ekran görüntüsünü aşağıdaki linkte paylaştım. Orada iletişim bilgileri de mevcuttur. İsterseniz Ali Beyle de iletişime geçebilirsiniz.

https://drive.google.com/file/d/17DJp63SyDqmcgzkSgG0w4-PuTZ--ZPdC/view?usp=sharing

Üst Alt