Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akciğer kanseri nedeniyle malulen emekliydim, SGK emekliliğimi iptal etti!?

fbfikret

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 2009 yılında akciğer kanseri sebebi ile malulen emekli edildim 2013 ocak ayında maaşım kesildi tekrar kontrol amaçlı raporlar istenildi. raporlarımı gönderdim durumumda hiçbir düzelme yokken maaşım kesildi red cevabı geldi. bizde bu redde itiraz edip yüksek kurula tekrar gönderdik fakat bunun sonucu da reddedildi. şimdi ne yapmam gerekiyor acaba? durumum maaşımın bağlandığı zamandan farksız sağ göğsümün hemen yanında bir delik var ve hergün pansuman olmak zorundayım sabah akşam. aldığım nefesin yarısı ordan gidiyor. maddi manevi zor durumda bırakıldım en kısa yoldan bu durumu nasıl çözebilirim? teşekkürler.

arkadaşım izleyeceğin 2 yol var 1: ya biraz daha bekleyip sgkya yeniden başvurup sevk isteyeceksin maluliyet için 2:yada bütün raporlarını toplayıp iş mahkemesinde mahkeme açmak

ben nevşehirliyim ve raporlarım işlemlerim nevşehirden yapıldı ilk ret cevabı nevşehirden geldi redde itirazımı da kayseriye gönderdiler ordanda ret geldi acaba ankaraya mı iletmem gerekir şimdi? mahkeme süreci uzun sürecek gibi gözüküyor. en kısa yoldan halletmeyek istiyorum. ve çalişmak istesem hastane yüzde 80 çalışamaz raporu veriyor işe girmem için çalışabilir raporu almam lazım. ne çalışabiliyorum ne emekli ediliyorum. ne yapacağımı bilemedim.

İtirazını Kayseri bölge sağlık kuurlu tarafından reddedildi anladığım kadarıyla? Eğer öyle ise, o red kararına karşı "başvurumun Sosyal Güvenlik Kurumu Yüksek Sağlık Kurulu tarafından değerlendirilmesini arz ve talep ederim" diye bir dilekçe verin sigorta müdürülüğüne... Eğer maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanızı gerektiren maddeyi biliyorsanız, dilekçeye o maddeye atıf da ekleyin (... yönetmelik ekinde yer alan Hastalık Listesi'nin xx maddesi gereğinde malul sayılmam gerek" diyebilirsiniz.

Üst Alt