Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akciğer solunum için aidığınız oranlar ve fev1 ve fvc değerlerinizi yazar mısınız?

hkn10hkn

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba

ben 29 yasındayım kendimi bildim bileli astım bronşit hastasıyım yokuş cıksam beni etkiliyor koşsam etkiliyor merdiven cıksam etkiliyor
solunum test sonuclarını buraya yazsam acaba anlarmısınız yuzde kac oran görünür

nörolüji doktoruna koldan muayene oldum solunum test sonucunu ona sordum o benım bransım degıl ama dıkkatımı cektı nefesiniz iyi degil dedi ??
tüm ilacları kullandım fakat en iyi symbicourt rahatlatıyor bu ilacıda yaklasık 10 yılı aşkındır kulanıyorum

Son düzenleme:
Astım için alınabilecek oranlar;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

A- Az etkilenme varsa:% 20
B- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
C- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

akciğer solunum için aidığınız oranlar ve fev1 ve fvc değerlerinizi yazar mısınız?

Merhaba arkadaşlar yakın zamanlarda astım dan sağlık raporu ve vergi indirimi aldığınız oran ve fev1fevece değerlerini yazarmısınız
Değerli bilgileriniz önemlidir.

qlbo0d.jpg

Teşekür ederim petsiyem arkadaşım verdiğin bilgi için benimde fev1fevece değerin 70 olmasına kardeşim verdikleri 20 oran

Başka arkadaşlarına oranları varsa burdan paylaşayım bilirlermi

%40 raporu

merhabalar. Astım bronsit var bende solunum testıne göre doktor en az 20 verırler dedı. boynumda fıtık var 2 3 tane durum ameliyatlık, gözde renk körlügü Burnumda et var astım hastalıgından dolayı burunda et büyüyormus sag kolda sinir sıkısması var birde bel fıtıgı vardı ama eskısı gıbı agrım yok sol kısmı arada bı sızı gırıyor acaba bu agrıların toplamına %40 verilirmi sizce?

merhabalar. Astım bronsit var bende solunum testıne göre doktor en az 20 verırler dedı. boynumda fıtık var 2 3 tane durum ameliyatlık, gözde renk körlügü Burnumda et var astım hastalıgından dolayı burunda et büyüyormus sag kolda sinir sıkısması var birde bel fıtıgı vardı ama eskısı gıbı agrım yok sol kısmı arada bı sızı gırıyor acaba bu agrıların toplamına %40 verilirmi sizce?

Hkn10hkn arkadaşım astım bronşit te sft testine göre veriyorlar sft sonucunda fec ve fev1fevece değerlerine göre oran verilir boyun fıtığı na yüzde 8 belfıtıklarına 8 veriliyor sft sonucunu yazarsan eğer sana daha iyi yardımcı oluruz.

80 / 65 değer umut kardeş Boynumdaki fıtık amelıyatlık. sag kolumda sinir sıkısması bulguları tespit edildi. burnumda et var. buda astım hastası oldugum icin cigerden gelıyormus alerjik rinit icinde verilir mi. ayrıca nöröloji doktoru bır ara psikolojiye yönlendirdi bunların toplamında sizce ne alabılırım

Astım da fev1fvc değerleri 70 olana 20 oran 69 ile 60 olana 40 orta astıma giriyor dediğim gibi fıtık tan 8+8 oran alırsın burnundaki et oran verilmediğini biliyorum burda önemli olan astımdan en az yüzde 40 alman gerek istersen doktoruna bi ön görüşme yap yüzde kaç alabileceğini söyler astımdan tetkikleri inceliyerek ben yüzde 20 almıştım astımdan.

inşallah dediğin gibi %40 astımdan alırsam cok iyi olur sagol kardeş gece gece moral verdin boyun fıtıgı bel fıtıgı sag kol sinir sıkısması vs dahada ustune olur oran

Astım tomogrofi sonucu bunu bılen yazabılırmı

TORAKS HRCT BT

Bulgular:
Sağ hemitoraksta orta ve alt lobda,anterobazald peribronkovasküler interstisyel kalınlaşmalar ve bronşiolektazi izlenmiştir.(Bronşiolitis lehinedir) Klinik değerlendirme ve progresyon yönünden radyolojik takip önerilir. Sağ hemitoraksta orta zon düzeyinde posteriorda subplevral milimetrik boyutta nodüler oluşum dikkat çekmiştir.
Sol hemitoraksta anterobazelde minimal peribrokovasküler interstisyel kalınlasma ve kücük hava yolu impaksiyonuna sekonder gelişmiş dansite değişiklikleri izlenmiştir(kücük hava yollarında enflamatuar degisiklik; klinil degerlendirme ve radyolojik takip önerilir).
Sağ hemitoraksın apeksi düzeyınde posterıorda milimetrik boyutta subplevral paraseptal amfizematö degisiklik dikkat cekmistir. Saü hemitoraksın üst ve orta zonu düzeyinde posteriorda ve daha hafif olarak sol hemitoraksta üst lobda plevrada çekintiye yol açmış fibroktik degisiklikler mevcuttur.
Trakea, karina ve her iki ana bronş ağacı norm al genişlikte ve acıktır. Her iki ana brons ve ana segment dalların duvarlarında bronsit sekeli olarak degerlendirilebilicek düzensizlikler mevcuttur.

Kalp ve mediastinal vasküler yapılar doğaldır.

Mediastende patolojik boyutta lenf ganglionu saptanmalı

Toraks HRCT sınırları dahilinde üst abdominal olusumlar ayrıntılı olarak degerlendirilememektedir.
Paratorakal kas, yumusak doku planları normaldir.

arkadaslar astım bronsitim tomografı sonucum budur hastalıgım ne derece özür oranı vardır sizce anlayan varmı solunum SFT test degerim 80 e 65

Alerjik astım Bronşit yorumlarınızı beklıyorum arkadaslar lütfen

Arkadaslar SFT Solunum test Sonucum 80 e 65 değerde bu değere göre yüzde kac özür alabılırım tahmini olan varmı??

hiper tansiyon hastasıyım günlük 20 ml kullanıyorum ayrıca aslım bronşit hastasıyım 20 yıldır.ayrıca boyun fıtığı var .rapor kaç çivarı olur.

SFT sonucunu değerlendirir misiniz? Rapor oranı ne olur acaba

SFT sonucum 80 e 65 değerde sizce kac alırım alerjik rinit astım bronşit hastasıyım.?

Selam benım. Sft ılerı derece. Obstruktıf kısaca koah. Fev1%45. Fev1/fvc%69. Fvc%64. Ikı kere bır ay aralıklı sft ye gırdım oranlar aynı suan ankaradan sonuc beklıyom%70 le gondredım

Engelli Raporunda EMG ve SFT testlerinden sonra oran ne olur?

Selam arkadaşlar 15 Mayıs 2018'de kalbime 5 stent takıldı ve taburcu oldum. Engelli sağlık raporu için başvuruda bulundum ve kendi doktorum %30 verdi o şekilde de rapor düzenlendi.
Ancak bende nefes darlığı ve boyun fıtığı var. Bu doktorlara ben rapor alırken sağlıklıyım dedim. (Kendimi hasta olarak görmediğimden) oysa bir dostum bana bu doktorlardan alacağım yeni tetkiklerden sonra rapora itiraz etmemi istedi.
Bu gün EMG oranlarım da ellerimde NCV oranları%48 ile %61 arasında rakamlar çıktı. Solunum testim de de FVC %75 - FEV1 %90 - Fev1/FVC %125 - REF %70 ve REF2575 %124 çıktı.
Sizce rapora itiraz etmeli miyim?
Rapora itiraz edersem sizce sonuç %? çıkar?
Teşekkür ederim....

Öncelikle geçmiş olsun.

Ellerinizle ilgili olan teknik detayları bilmiyorum fakat %30'a ek olarak farklı rahatsızlıklarınız varsa ilgili branşlara görünüp yüzde oranınızı artabilir. (Balthazar Formül Hesabı)

Rapora itiraz etmek bir çözüm fakat farklı bir hastaneye başvurup yeni baştan Engelli Sağlık Raporu almanız daha kolay olabilir.

Üst Alt