Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akciger tüberküloz sekeli mevcut. 98 sigorta girişliyim. Emeklilik..?

awdo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben abdullah

2000de yedikule gögüs hastalıkları hastanesinde 44 gün tedavi gördüm teşhis tüberkülozdu
askeri çagrımda gelmişdi askerlik şubesine raporlarımla gittim çamlıca gataya sevk edildim orda 1 yıl erteleme verildi. 1 yıl sonra tekrar gittim çürük aldım
yüzde yazmıyor fakat rapor şöyle B/46.F1 ASKERLİGE ELVERİŞLİ DEİLDİR
teşhis akciger tüberküloz sekeli

03.01.1998 sigorta girişim var emekliligimle alakalı bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

10 yıl 1800 günle emekli olmak isterseniz maluliyet cetveli 'ne göre:
  1. Tüberküloz
Çoklu ilaca dirençli tüberküloz (İki yıl sonra tekrar değerlendirilir.)

istenmiş. şuan çalışıyorsanız maluliyet tespiti, çalışmıyorsanız doğrudan malulen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. maluliyet tespitinde malul olduğunuza karar verilirse işten çıkıp emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

______
vergi indirimiyle erken emeklilik için sakatlık oranı cetveli 'ne göre şöyle değerlendirilmiş:

2-Akciğer ve/veya plevra tüberkülozunda verilecek karar tedavi sonunda ve 1. maddedeki
ölçeğe göre değerlendirilir.

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan
diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum
Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;
a- Az etkilenme varsa 20
b- Orta derecede etkilenme varsa 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse 80

ssk emeklilik tablosu:
2008_oncesi.PNG

Buna göre % 40-59 arası oran ile 3. derece vergi indirimi alırsanız 18 yıl ile 2016'da (4080 günle)
% 60-79 2. derece alırsanız 17 yıl ile 2015'te (3840)
% 80 ve üzeriyle 1. derece alırsanız 15 yıl 3600 gün ile emekli edilirsiniz hemen.

Bunun için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine başvurup rapor almanız gerekiyor. daha sonra vergi indirimi almak için defterdarlığa verirsiniz raporu.

Yukarıdaki erken emeklilik hesabını ssk'dan emekli olacağınızı varsayarak, ve 98'de 18 yaşınızı doldurduğunuzu varsayarak yaptım.

Bu şekilde değilse lütfen:
doğum tarihinizi ve ssk değilse hangi statüden olduğunuzu belirtebilirsiniz.

öncelikle alakanız için teşekkürler

şuanda thy temizlik personeli olarak çalışıyorum (taşeron)
dogum 01.09.1981 ssk var 4 a bir de şirkette işe başlamadan genel kontrol yapılıyor kantesti röntgen göz kulak vs vs onlarda herhangi bir sorun çıkmadı
teknik bakım bölümünde oldugumuz için agır sanayi geçiyor agır işte çalışabilir raporu verdi şirket doktorları
bu herhangi bir sorun teşkil eder mi yapıcagım sizin önerdiginiz başvurular için ?

birkaç gün önce şirket dokdorumla konuyu görüştüm gata dan aldıgım raporla sgk ya git dedi sizinde bahsettiginz vergi indiriminden yararlanırsın dedi. öncelikli olarak yetkili hastaneye gatanın verdigi raporla gitmemmi gerekli ? elimdeki gatanın raporu vergi indirimi için yeterli? internette konuyla alakalı bir hukukçuyla tanışdım oda boşa zaman kaybı yaşarsın diyor yeni yönetmeliklere göre % 20 alırsın diyor sizin öneriniz nedir ?
teşekkürler

rapor vermeye Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den sakatlık oranı cetveli'ne göre 40 ve üzeri ra poralmanız gerekli vergi indirimi için gatanın vermişoldugu rapor hiç bir işinize yaramaz sadece rapor almak için hastaneye gide ceginiz zaman gtadan almış oldugunuz rapor veya tetkiklerin fotokopilerini cektirerek heyete sunmanız yararınıza olur vergi indirimi için sgkya degil baglı bulundugunuz defter darlıga müracat etmeniz gerekli

1977

1977 yilinda askere gittim 10.ay sonunda tüberküloz sebebi eli askerlikten ayrildim.
9 ay tedavi gördüm.
1995 yili sigorta girisliyim.
3500 günüm var.
vergi indiriminden yararlanabilir miyim

01aslan

Tüberküloz için bazı ölçümlere göre karar veriliyor anladığım kadarıyla. Sakatlık oranı cetveli'nde ilgili bölüm:

GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ
1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;
a- Az etkilenme varsa 20
b- Orta derecede etkilenme varsa 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik kor pulmonale gelişmişse 80

NOT: *Yukarıda bahsi geçen hastalıklarda akut dönem geçtikten sonra ve optimal tedavinin ardından Klinik gözlem ve Solunum Fonksiyon Testleri ile değerlendirme yapılır. Solunum Fonksiyon Testlerinin karar vermede yetersiz kaldığı durumlarda arter kan gazları, egzersiz testleri, ekokardiyografi ve sağ kalp kateterizasyonu ile değerlendirme yapılır.
**Solunum Fonksiyon Testleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı veya SFT Teknisyeni tarafından yapılır ve sorumlu Göğüs Hastalıkları Uzmanı tarafından yorumlanarak onaylanır, rapor içeriğine FVC, FEV1, FEV1/ FVC % oranları yazılır.

2-Akciğer ve/veya plevra tüberkülozunda verilecek karar tedavi sonunda ve 1. maddedeki ölçeğe göre değerlendirilir.

NOT: *İlaca dirençli kronik tüberkülozlu olgular aynı şekilde uygun tedavi süresinin bitiminden sonra 1. maddedeki ölçeğe göre değerlendirilir.
**Ekstra pulmoner tüberkülozlu olgularda ise tedavi sonunda ilgili branş tarafından özür oranı belirlenecektir.

3- Akciğer, plevra ve toraksın diğer malignitelerinde onkolojinin ilgili maddesine göre değerlendirme yapılır.

4- Toraks cerrahisi uygulanan hastalar (yıllık kontrollere göre) 1. maddedeki solunum ve dolaşım fonksiyon bozukluklarına göre değerlendirilir.

5- Akciğer transplantasyonu olanlarda Özür Oranı % 70 olup, hastanın transplantasyon sonrası durumu 1. maddede belirtilen şekilde değerlendirilerek bulunan değer Balthazard formülü ile eklenerek kişinin özür oranı belirlenir.

Verilecek rapor oranına göre (daha doğrusu o rapora karşılık defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirim derecesine göre) emeklilik için şu tablodan yararlanabilirsiniz:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt