Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akciğer Tüberkülozu için hangi oranda rapor veriliyor?

desova78

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba, sitenin yeni üyelerinden biriyim,
Formları araştırmama rağmen Akciğer tüberklozu ile ilgil olarak bir yazı bulamadım.

İnternetten araştırdığım kadarıyla
Aktif ise yıllık kontrol bazında% 60.
İnaktiflerde az etkilenme varsa % 20, orta derece etkilenme varsa %40, ileri derece etkilenme varsa %80 oranında rapor alınabileceğini öğrendim.

1996 ve 2008 yıllarında (2 defa) akciğer tüberklozu geçirdim. Bu durumda sizce Göğüs hastalıkları hastanesinden rapor cıkartabilir miyim. 2 defa gecirdiğim için oran ne olabilir,

Birde sol perthes sekeli rahatsızlığım var. Askerlikten muaf oldum. 3 sene önce özürlülük raporu cıkarmak için Göztepe SSk'dan %9 olarak rapor verdiler. Bende raporu hiç işleme aldırtmadım.
Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür ederim.
Saygılarımla,

İşgücü kaybı oranı verileceğini bilmiyorum. İlgli cetvel çin buraya tıklayabilirsiniz.

Maluliyet cetvelinde ise şu ibare var:
1- AKCİĞER ve SAĞ KALP:
Etyolojisi ne olursa olsun, klinik radyolojik ve laboratuar bulgularıyla doğrulanan ve solunum, dolaşım fonksiyonlarını ileri derecede etkileyen sağ kalp yetmezliği pulmoner hipertansiyon ve sağ kalp büyümesi, kronik kor pulmonale, ileri derecede restriktif, obstrüktif veya kombine akciğer fonksiyon bozuklukları ve hipoksemi ile seyreden, akciğer dokusunun, bronşların, akciğer zarlarının göğüs kafesinin hastalık ve arızaları veya çalışmaya engel tümörleri

Sanırım en doğrusu vergi indirim hakkı elde etmek için defterdarlığa başvurmanız ve onların sevkiyle hastaneye gidip rapor çıkartmanızdır.

Bülent bey yazmış olduğunuz cevap için teşekkür ederim.
Benim de aslında öğrenmek istediğim vergi indiriminden yararlanıp malulen emeklili olabilmek çin bu durumum başına gelmiş arkadaşlardan yardım alabilmek. Daha önceden akciğer tüberklozu geçirim vergi indiriminden yararlanan arkadaşlar varmı? Cevap verirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler

Yok mu akciğer tüberklozu nedeniyle rapor alan kimse..?

Üst Alt