Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akciğer yetmezliği için % kac alınır?

lostes

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba ;

2013 yılında verem hastalıgı gecırdım ve sağ akcıgerımın cok cıddı bolumu sondu...vede su an ıltıhaplı romatızma hastasıyım ve romatızma ıle ılgılı raporum var...vergı ındırımı ıcın basvuruda bulunsam % kaclık bı oran alırım..teşekkurler

kardeş SFT sonuçların varmı varsa yaz özellikle
1 Fev1: ?
2-Fec:?
3-Fev1 Fec ? bu üçü çok önemli :rolleyes:

lostes kardeşim, ''verem hastalıgı gecırdım ve sağ akcıgerımın cok cıddı bolumu söndü'' diyorsun ama, solunum fonksiyon testini nedir bilmiyorsan !!!

Astım, KOAH, uyku bozuklukları gibi solunum sistemi hastalıkları için de bu yönetmelik ile ilk kez malûliyet kriterleri oluşturuldu.

Solunum yetmezliği nedeniyle yardımcı solunum cihazlarını sürekli kullanan hastalar bakıma muhtaç olarak kabul edilerek Malûliyet kapsamına alındı.
Tedaviye dirençli ve bulaşıcılığı yüksek olan verem hastalarına 2 yıl süreyle malûliyet hakkı getirildi.
Birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağı vermediğine Kurum sağlık kurulunca karar verilenler de yapılan düzenleme ile malûl sayılmaya başlanmıştır. / Ekim 2013 / kardeş durumunu doktorunla konuş hastalığına istinaden % kaç rapor alabilirliğini en iyi doktorun bilir ve seni yönlendirir.

Evet bilmiyorum cunku benim duruumuda ilgilenilen tek sey kansere cevirmemesiydi...veremi gecirmekti...solunum testinden once hep bana ppd testi yaptilar ..o yuzden sordum..bilgilendirmeniz icin tesekkur ederim..evraklarimi toparlayip basvuruda bulunayim

@algaNihat

Merhaba
Fvc 2,70
Fev1 2,26
Fev1 fvc 59,3

rapor

vergi indirimi için yukarıda linkini verdiğim rapordaki oranlarla % kac alirim.

tesekkürler.

lostes kardeş, FVC - 41 / FEV1 - 44 / FEV1 FVC-59,3 SFT Değerleri orta derece ''KOAH'' hastası olarak kabul edilir %40'ila 50 alabilirsin.
Ancak buna bağlı olarak şuan bizim bilemeyeceğimiz bazı faktörler % oranlarını artırıp eksiltebilir bunuda unutmamak gerek. Uluslararası sağlık örgütünün kabul etmiş olduğu standart değerlere bakıldığı zaman rahatlıkla vergi indirimi alabilecek oranda %yani %40-45 üstü oran almamanız için hiçbir neden yoktur. Geçmiş olsun ve kolay gelsin:)

bilgilendirmeniz için cok tesekkur ederım..
romatızmadan %13 verdiler
sağ akcıgerımınde yarısından çoğu sönük durumda
umarım gecebılırım oranları

lostes Kardeş, doğum tarihin, kaç yılında ssk'lı oldun, ne kadar pirim günün var ve şu anki durumun nedir? ayrıntılı bir şekilde açık açık yazki ! sana cevap vermeye çalışalım. Özürlü Bireyler Erken emekliliği elde ettikten sonra istedikleri taktirde şimdiki iş yerinde, yada başka bir yerde çalışabilirler.
Emekli olduktan sonra bir işyerinde yeniden sigortalı olarak çalışmaya başlayan engelliler, Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödemek şartıyla hem emekli aylıklarını hem de çalıştıkları işyerinden ücretlerini alabilirler.

Son düzenleme:
Üst Alt