Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akciğerde meydana gelen rahatsızlıktan dolayı malulen emekli olabilir miyim?

barisalim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar.

benim hastalıgım akcigerlerden. yaklaşık 4 aydır raporluyum tedavi gordum ve sonunda amelıyat oldum bir akcigerimden. öburku akcigerimden daha sonra ameliyat olacam çunku aradan bıraz zaman gecmesi gerekıyormuş kendimi toparlamam gerekiyomuş bu zaman surecin de.
akcigerlerimde baloncuk oluşuyormuş ve her an patlama riski varmış

bu sebeplerden dolayı malulen emekli olabilir miyim.

teşekkurler

Geçmiş olsun...

Malulen emekli olabilmek için, maluliyet cetveli'nde der ki: "ileri derecede restriktif, obstrüktif veya kombine akciğer fonksiyon bozuklukları ve hipoksemi ile seyreden, akciğer dokusunun, bronşların, akciğer zarlarının göğüs kafesinin hastalık ve arızaları veya çalışmaya engel tümörler" maluliyeti gerektirir. Bu kapsma girerseniz (bunu doktorunu söyleyebilir size), 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz.

Eğer hastalığınız maluliyeti gerektirecek düzeyde sayılmıyorsa ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alınabiliyorsa (bunu da doktorunuz söyleyebilir), bu durumda erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. O zaman şu bilgiler önem kazanır:
Doğum tarihiniz?

İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Bugüne dek ödenmiş prim gününüz?
Bağlı bulunduğunuz kurum (ssk, bağkur, emekli sandığı)?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor alabilirsiniz?

malulen emeklilik

merhabalar.2 yıl 10 ay bagkur ve 950 gun ssk var bu primler yeter mi malulen emeklilik için

Maluliyet cetveli'ne göre malulseniz, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primi de tamamlamış olmalısınız. Bu şartlar tamamlandığında malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz

Üst Alt