Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akdeniz ailevi ateşi ve ASOS teşhisleriyle malülen emekli olabilir miyim?

Mehmet4216

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
1974 doğumluyum. 1997 aşk girişim mevcut.25 Mayıs 2018 tarihinde işten çıkarıldım.7200 gün yatmış prim mevcut. İleri derece Akdeniz Ailevi Ateşi ve son olarak ASOS hastalığı çıktı. İşten çıkarıldıktan sonra piskolojim bozuldu. Piyasanın kötü olması nedeni ile ve yaşım itibari nedeni ile İş bulamıyorum. Yukarıda belirttiğim Hastalıklarım nedeni ile malulen emekli olabilir miyim, ayrıca emekli olmam için adım adım ne yapmam gerekiyor. Lütfen konu hakkında bilgi vermenizi rica ederim.
Saygılarımla.

Sizin malulen değil zaten gün ve prim kurtarıyor galiba,siz malulen değilde vergiyi indirimi ile engelli emekliliği olabilirsiniz. Konu hakkında daha bilgili arkadaşlar size yardımcı olurlar.

Allah razı olsun şahin bey, benim normal emeklilik yaşı 57 Vergi indirimli emekli olabilmem için nasıl bir yol haritası izlemem gerekiyor ne yapmam lazım konu hakkında kimden yardım alabilirim,
Selamlar.

mehmet bey malulen emeklilikten ziyade yaslilik (erken) emekli olmakta fayda var malulen emekli oldugunuz zaman sigortali iste calisamassiniz calistiginiz zaman ise maasiniz kesilir

erken emekli olursaniz eger sigortanizi calisan emekli olarak isleme alindigi zaman calismaya devam ederek maasinizi yine alirsiniz

Peki erken emekli olabilmem için ne yapman gerekiyor, yol haritası nedir? Bir yardımcı olabilir misiniz,
Selamlar

1. yol bir işe girerek vergi indirimi başvurusu yapmanız.. Bu indirimi almaya hak kazandığınız anda prim gün sayısı ve yaş şartı tuttuğu takdirde erken emekli olursunuz. Maaşınızda da herhangi bir düşüş yaşanmaz, korkmayın. Normal emekli olmuş gibi maaş alırsınız hakkınız neyse...

2. yol ise; SGK ya 5510 sayılı kanunun 28. Md. 5'den engelli erken emekliliği talebinde bulunursunuz. SGK sizi yetkili sağlık kuruluşuna sevk eder. Gerekli rapor çıkarılır. Eğer engel oranınız %40 ve üzeri ise engelli erken emekliliğine hak kazanırsınız ve buna dair raporunuz onaylanır. Bu rapor SGK Sağlık Kurulu tarafından başvuru yaptığınız SGK müdürlüğüne gönderilir. Sizi çağırırlar imzalarınızı atarsınız. 1 ay sonra da maaşınızı alırsınız.

Dikkat etmeniz gereken en önemli husus şu ki; Engelli Erken Emekliliği 28. 5 e göre değil de malülen emekliliğe dair dilekçe alırlarsa emekli olamazsınız. Çünkü arızi durumun %60 olması gerekiyor Engel Oranları Cetveli'ne göre... Bu da çok zor... Uzadıkça uzar ve red alırsınız.. Sonra dilekçe verip 28 e 5 talep edersiniz, yine uzadıkça uzar... Ama sonuç olarak alırsınız.

Çok ama çok teşekkür ederim, beyefendi. Allah razı olsun, ilk yolu uygulayacam inşallah.
İşe girecem sonra vergi indirimden faydalanmak için %40 rapor alacam, sonra bu rapor ile prim ve gün uygun ise emeklilik başvurusu yapacağım. Doğru değil mi?

Üst Alt