Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akdeniz ateşi rahatsızlığından yüzde kaç oran alınır? Hangi haklardan yararlanabilir?

gocmen99

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
BENİM BİR ARKADAŞIMIN KIZI AKDENİZ ATEŞİ hastalığına yakalandı şu anda bir hastanede tedavi görüyor. hastalığın sürekli ve ilaca bağımlı olduğunu öğrendim. Sizlerden rica bişet öğrenmek istiyorum. Arkadaşım şu anda çalışıyor kızının yaşı 11 arkadaşım kızı üzerinden vergi indirimi alabilir mi ? Vergi indirimi alması ona ne gibi fayda sağlar erken emeklilik yada kızı üzerinden maaş bağlanabilirmi ? Bu hastalığa % kaç rapor veriliyor ? bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Aynı zamanda arkadaşım bu işlemleri başlatabilmesi için aynı prosödürde uygulama yapacak yani işyerinden yazı alıp çalıştığına dair onunla topkapıdaki vergi dairesinemi gidecek nasıl bir yol izlemesi lazım şimdiden tşekkürler cevaplarınız için

FMF'den bahsediyoruz sanırım? Eğer Ailevi Akdeniz Ateşi organlarda bir soruna yol açmışsa, o bağlamda oran veriliyor. Ama tek başına FMF için bir oran verilmiyor. Ben böyle biliyorum.

Ve, eğer %40 ve üzeri rapor olmazsa, sakat statüsünde sayılmaz ve haklardan yararlanılamaz.

Bir arkadaşımız şöyle bir konu açmış mesela: http://www.engelliler.biz/forum/sag...si-hastasiyim-hangi-oranda-rapor-verilir.html

AAA hastalığı ile ilgili % 40 rapor alamazsınız ama amiloidoz ( yani protein çökmesi ) sonucunda karaciğer, kalp, böbrek yetmezlikleri oluşmuşsa rapor alabilirsiniz yoksa boşuna uğraşmayın.geçmiş olsun

arif35;

doğrudur, kardeşim Ailevi Akdeniz Ateşi böbrek sorunları oluşursa rapor verilebilir aynı şekilde hastalık ilerlemesi sonucu (ilacını kullanmayanların) yürüme problemlerinde sakatlık oluştuğu için verilir. ömür boyu colsin ilacını hiç bırakmayacak, verilen dozu artırabilirler de.. geçmiş olsun küçük hastamıza..

tşk bilgi verdiğiniz için çünkü arkadaşı gönderecektim hastaneye vergi indirimi için demekki bişey elde edemeyecek. Kızımızın herhangi bir organında hasar yok sağdece arada bir böbrekleri ağrıyor hastanede yatıyor ve ilaç kullanıyor devam lı

merhaba ben fmf ve amiloidoz hastasıyım,

özürlü raporu almak istiyorum ama yararlana bilirmiyim bilmiyorum,amiloidoz %85 yemek borusundan akcigerlerin girşine kadar kapatmış durumda,böbrek üstünde de var fakat protein kaçagım şimdilik yok çok şükür,karın içimde degişik bölgelerde amiloid tutulmalarım mevcut,bir kaza sonucu dalagımda alındı,defterdarlıga gittim sosyal güvenlik kurumuna yolladı oradan da bana 2022 kanun için bir kagıt verdiler ben maaş istemiyorum,işe girmek özürlü kartı çıkarmak ve ötv den yararlana bilmek için istiyorum, elimdeki dilekçe maaş için, nasıl bir yol izlemeliyim acaba,

birde sizce %kaç oran alabilirim ugraşmama deger mi acaba?şimdiden çoook teşekkür ederim.

arkadaslar akdeniz etesi tessisine avrupada birakin % kac oran vermeyi hemen emekli yapiyorlar

Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) rahatsızlığım var. Bunun için heyete girdim ancak hem romotologum hemde heyetteki doktorlar oran bile belirtmediler. Romotologum Fmf hastaliginin bir engel durumu olmadığını soylemisti. Bilgilendirme amacli yazmak istedim.

Bende f mf hastasıyım. Oran sıfır verdiler.

İyi günler

Selam ben efm hastasıyım tek böbrekliyim artı tansiyon ilacıda kullanıyorum birde protein kaçagı var yüzde kaç verirler bilginiz için teşekkür ederim

Yeni yasaya göre FMF için %20 engel derecesi veriyorlar. Tabi ki bu oran tek başına yetmiyor.

Üst Alt