Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akıl hastalığı nedeniyle güvenlik tedbiri olması ekpss ile memuriyete engel mi?

yuKKo

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba engelli raporunu yeni aldim 3 gün içinde e devlet de görünür dediler. Benim adli sicilimde 4 tane akıl hastaliği nedeniyle güvenlik tedbiri var memuriyete engel mi?

Memuriyete engel olan haller genel tanımlamasına yönelik olarak konuşuyorum. Engel teşkil etmemesi lazım fakat işlediğiniz suç yüz kızartıcı suç tanımına giriyor ise engel teşkil eder. Şayet ceza almadınız ama hakkınızda hüküm konuldu.

Fakat profesyonel bir eminlikle konuşmuyorum.

Almış olduğunuz akıl sağlığına bağlı olarak güvenlik tedbirlerinin kanunda karşılığı var ise memur olamazsınız. yani eğer suç işlemiz ve akli melekelerinizden dolayı güvenlik tedbiri kararı verildiyse memur olamazsınız. durum böyleyse eğer zaten memuriyete başlarken sizden istenecek rapora memuriyete elverişsizdir diye yazarlar.

Bir tanıdığım geçen sene atandı aynı durumda durumunuz yüz kızartıcı bir olay değilse atanabiliyorsunuz

@sakarya5476,

1 yıldan fazla cezai durumu gerektiren suçlardan hüküm giyenler ve yüz kızartıcı suçlardan hüküm giyenler memur olamaz. kanun bu şekilde.
size uygulanan güvenlik tedbiri bu yukarıda yazdığıma denk geliyorsa memur olamazsınız.
yani şöyle; güvenlik tedbiri uygulanan gerekçeye bağlı memuriyetiniz.

@yuKKo,

1 yıldan fazla cezai durumu gerektiren suçlardan hüküm giyenler ve yüz kızartıcı suçlardan hüküm giyenler memur olamaz. kanun bu şekilde.
size uygulanan güvenlik tedbiri bu yukarıda yazdığıma denk geliyorsa memur olamazsınız.
yani şöyle; güvenlik tedbiri uygulanan gerekçeye bağlı memuriyetiniz..

Cezai ehliyeti "olmayan" birisine devlet memurluğu yaptırmazlar

Üst Alt