Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akıllı Proje, geleceğimiz, hayatımız bu projeye bağlı: Parti Kuralım [Tartışma]

saww

Yasaklı Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
1
Bırakın bu partileri, bir daha ki sefere aramızda örgütlenelim.
Atıyorum 10 milyonuzzz. 10000000* 50 tl= 50 000 000 tl yapar. Bu parayı toplarız...
Bu parayla seçim sermayesi yapıcağız.
Sonra aramızda kura ile 50 tane bağımsız vekil seçeceğiz!
Adaletsizlik olmamaması, kimsenin muhalefet olmaması, itirazı olmaması içinde kura yoluyla bu 50 vekil adayını belirleyeceğiz!!!
Bakın bu kadar basit...
Kavgaya dövüşe lüzum yok!!
50 kişi mecliste bütün engellinin sorunlarını çözer. Bir bakanlığımız olur. Hakkımız olan bütçeyide her türlü söke söke alırızzzz.......
Bu hedefde kenetlenelim...
Ne chp, ne akp, ne mhp nede başka purti bize hak ettiğimiz vermez....
Lütfen bu amaçda, bu hedefde buluşalım...
Neden olmasın? Düşünmek yapmanın yarısıdır!
Haydi arkadaşlar.... AKILLI PROJEYE DESTEK ......

Evet Bülent Bey, bir banka hesabı açın şimdiden paraları toplamaya başlayın!
Bütün engelli arkadaşlarımızın ev adreslerini tespit edelim.
Kapı kapı dolaşıp bu projemizi hayata geçirelim.
Yürüyebilen arkadaşlarımızıda göreve davet ediyorum...

saww arkadaşım güzel söyluyorsunda burda engelli bir arkadaşımız izmirde aday adaylığını koydu ona yapılmayan kalmadı. benim düşüncem dişardaki bireylerde değil engelli daha çok engelliye karşı ben şahsen öyle gürdum engelliler arasında kenetlemeyı gürmedim

suppper bi yazii
komedi yazmasini ne cok biliyosun saww istee ben sahsen yazini coook begendim yazmaya devam:)

muhtocan;
Yazımı ya okumamışsın ya daha sindirememişsin!
Arkadaşım o aday partizan idi. Ben burada kura ile seçilecek kimsenin itiraz edemiyeceği bir sistemden bahsediyorum!!!
Belki sen adayımız olursun! Senin neyin eksik babadan oğula seçilen vekillere mi bırakalım meydanı?
50 sandalyeyi biz niye işe yaramayn bize hakaret edenlere verelim?

oezix;
1-Bu seçimler geçti evet bir sonraki seçimleri kasdediyorum! Eğer başbakan seçim sistemini değiştirip başkanlık sistemi getirmez ise:eek:
2-Mevcut vekillerin kalbini gördükmü? Benim derdim öncelikle en az hakkımız olan 50 adet sandalyeye oturabilmek! Kimsenin kalp temizliğini kirliliğini bilemeyiz!.
En azından her vekile denetim uygulayabiliriz. Buda zor bir şey değil... Kendi çıkarlarına hareket etmemesi için bağımsız adaylardan oluşan 10 engelliyi denetim görevlisi tayin ederiz. Bunlar birbirini tanımayan adaylardan oluşacağı için kimse kimseye iltimas geçemez. Böylece sağlıklı şeffaf dürüst bir adaylar profilimiz olur.
3-Paraları bizimle alakası olmayan bir kuruma bir şirkete verebiliriz. Sadece bu amaç doğrultusunda kullanılacak diye şerh koyarız. Hatta bu ülkenin insanına güvenmiyorsak. Şeffaf bir dış ülke şirketinden bu konuda yardım talep edebiliriz!.

Şimdiden başlasak 10 milyon engellinin bütün verilerini, özgeçmişlerini toplasak 1 senede bu işi becerebilsek!
10 milyon içinden 50 adet bağımsız vekilimizi bir başka ülkenin adil olan sisteminde noterinde kura ile belirlesek! Malum bu ülkenin noterlerinden ne belgeler geçmiş!!!
Bu 50 adayımızı geriye kalan 3 senede eğitime tabii tutacağız.
Siyasi eğitim alıcak adaylarımız. Ülke yönetimi ile ilgili bütün donanımı eğitimi alıcaklar... Aklınıza alınması gereken ne eğitim varsa alıcak benim engellidaşım!

İşte o zaman TÜRKİYE kazanıcak!!!

Evet yokmu destek öneri?
Ne yapılabilir?
Halimizden memnunmuyuz? Bırakınız yapsınlar! Bırakınız kendi yandaşlarına çalışsınlar görüşündemisiniz?:eek:
Siz de engellidaş yandaşınıza çalışmak istemezmisiniz?
Türkiye kazanıcak!!! Bu işten karlı çıkacak!!!
Hatta Türkiye böyle hizmetçiler den öyle memnun kalıcakki!
Bir daha ki seçimlere bütün bakanlar, başbakanlar engelli olucak!
Kendi engelsiz vekiline bakanında görmediği özellikleri bizde bulup ülkenin ve dünyanın kaderini bize emanet edicek!
Hatta öyleki amerika bize tabii olucak!
.................

Haydi arkadaşlar inanın.. İnanırsanız!. Dağları bile yerinden oynatırsınız!.

50 Milyon TL değil 500 Milyon TL yapar.
Bir daha ki seçimlere bütün bakanlar, başbakanlar engelli olucak!
Allah mı söyletiyo acaba? Bir dahaki seçimleri beklemeye ne gerek var. Bu seçimlerde de imkan var. Eğer sorun engelli milletvekili yapmaksa: Hazır 550 tane seçilmiş olcak. Seçilmişlerinden yapsak. Senin dediğin gibi kura ile 50 kişi de seçilip yapılabilir. Sakat bırakcaz o kadar.

Sorunlarımızı çözmek için Siyasete girmeye gerek yok,ama para toplıyalım ona varım her ilde bir hukuk bürosu ile anlaşalım sorunlarımızla ilgili bilgi versin gerekli yerlere davalar açılsın. Burda ki çoğu arkadaş. H ehliyet, ÖTV,Maaş ,Emeklilik vs. konularda bilgi almaya sorunlarını nerde ve ne şekilde çözeceğini soruyor. Tabiiki 50 tane milletvekili olsa iyi olur ama her İlde bir hukuk bürosu olsa ve avukatlar ücretsiz danışmanlık ve davalara baksalar bu bile yeterdi

hukuki olarak hakkımızı söküp alacak bir yapıyı ne olursa olsun mutlaka kuracağız.

Saygılar.

Fehmi bey, kardeşim
Hukuksal olarak çözsek şu kirli siyasete hiç bulaşmasak elbette en iyisidir!.
Fakat ülkede hukuksal manada hak aramak benim için deveye hendek atlatmaktan zor!
Mahkemeye gidicen kimi dava edicen? Devletin hakkımızı yiyen bir kurumu mahkum edebileceğine inanıyorsan buyrun hakkınızı hukuksal yoldan arayın!
Hem zamanınızdan olursunuz! Hem sağlığınızdan!
Bu mahkemeler değilmiydi 10 senede bir davayı sonuca bağlıyamayan?
Sonrası ne oldu firar:(
Sizleri mutlak çözüme ulaşmaya davet ediyorum!
Bir dahaki seçimlerde bu işi beceremesek bile bize elli sandalye ve bakanlık vericek partiye toptan destek vermeye davet ediyorum!
10 milyon belki ailesi ile birlikte 15 milyon oyu istemiyecek bir enayi parti olmadığı kanaatindeyim!.

Ama en güzeli benim dediğim gibi ülkeyi biz yönetmeliyiz!.
Türkiye yi ancak engelliler yönetirse halkın geneli kaynakları eşit paylaşır!
Haydi diğer engelsiz bireyleride bize ve bu sisteme destek vermeye çağırıyorum!
Tek vaadimiz eşit seçilme hakkı! Herkezin her T.C. bireyinin kura ile seçilme hakkı vardır.
Türkiye ve bu toprağın insanı kazanıcak! Eşitsizlik ortadan kalkıcak...:rolleyes:

ilk aday benimmm:) secilmesemde gam yemem
secilirsem nasisa sagirim isime geleni duyar isime gelmeyeni duymam
sanki saglamim engelli degilim iddiasindaki simdiki vekiller cokmu duyuyo goruyo yuruyup yetisiyo
iste kor vatandasa sana is verdik diyo biri ama kendi goruyomu vaziyeti sagir degilim desede duyuyomu ulkede olani lutfen meclise gelip ceylan koltukta uyuyorlar

shukufe bizde eşitsizlik yok!
Aday olabilmen için kurra nın sana isabet etmesi lazım!
Bizde adam kayırma, hile, hurda, babadan oğula eş, dost torpili yok!!
Kurra da ona çıkarsa o hakkı elde edicek!!!

Sisteme alıştırılmışız normal böyle bir düşünce senin söylediklerini idrak edebilmek için kendi hesabımızı iyi görmemiz lazım Allah korkusunu her daim hissetmeliyiz hak ve eşitlik yüreğimizde olmalı bunun için mücadeleye devam.....

tamam iste saww
adayligimi ilan ediyorum secilirsem duymadigim icin duyduklarimi daha bir dusunerek karar vericem en iyi kararlari vermek icin bi suru danisacagim olacak yandaslarim olmayacak fazla cunku duymadigimdan cevrem kisitli
devlet ihalelerinde yandas sirketler olmayinca iyi diilmi

Qezik kurada belki 200-250 kişi belirleyeceğiz!
Bunların içinde bir takım yetenek ölçümleri yapacağız. 250 kişiyi 50 kişiye indiricez!
250 insandan 50 kişi çıkar heralde o işi becerebilecek!
Okul diploma şartı aranmıyacak bu sistemde. Beceri, zeka, hayatta karşılaştığı zoruklara karşı bu güne kadar bu şartlarda ayakta kalması bile bir engelli nin diğer engelsiz bireylerden bu işi daha çok hakettiğinin belgesidir, delilidir!..
Biraz diksiyon, biraz oturup kalkma, beden dili bu eğitimler verilebilir.
Unutmaki amerikan başkanı bush bir çok kez beden dili eğitimi almasına karşın beden dilini kullananmayan beceriksiz biri dünyanın en büyük devletinin başkanlığını yapmıştır.
Bu veriler doğrultusunda ben Türkiyede bu işi yapamıyacak beceremiyecek engelli aday göremiyorum!
Unutmaki her insanın kapasitesi vardır!.
2-3 senelik bir eğitimle her insan bu görevi layıkıyla yerine getirecektir.

Hak yedirme kavramı günümüz teknolojisinde olanaksız! Artık suç işlemek imkansız yeterki maliye niz şeffaf ulaşılabilir denetlenebilir olsun!
Birazda halk paramı nereye harcıyorsun arkadaş diye sorsun! Bu hakkı da herkeze tanıyacağız!
Örtülü ödenek diye bir şey kabul etmiyorum. Her kuruşun nasıl ve nereye harcandığının hesabı verilecek!
Türkiye kazanıcak...

saww arkadaşım ben bu proje karşı değilim aksıne destekliyorum. bu tur projeler bize lazım daha ne yapabiliriz daha çok tartışmamız lazım.benım demem o ki engelli bir arkadaşımız aday lığını koyduğunda kımi sen şu partidesin kımı sen şoyle konuştun kımı sen sabah geç kalkıyorsun. sen sen sen. oturup engelli bir arkadaşımız adaylığını koymuş destekleyelım. bizi temsil edecek diyeceğimize. o parti bu parti hesabını peşine duştuk. bu proje son derece desteklediğime rağmen yeterice destek bulamayacağına kanatındayım. inş bu hayal gerçek olurda bizimde bi bakanımız veya bizi destekleyen milletvekillimiz olur. dertlerimizi dinleyen his eden duygularımıza yol olur. hayırlı olsun inş.

evet..
10 milyon özürlü...aileleriyle bereber 25 milyon..
bu senekı secmen sayısı..55 milyon ise neden olmasın..
kurucuların özürlül erin oldugu siyasi parti kurulsun...ben ve ailemdeki tüm secmen ler vemese yaşamıyım daha iyii...(16 kişi)
saygılar..

Üst Alt