Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akla gelen istemsiz davranışlar..?

blckroseimmortl

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bende şöyle durum var örnek veriyorum yemek yaparken bıçakla elimi kessem nolur diye düşünüyorum, bebek tutarken aniden bırakmak aklıma geliyor, denize gidince aniden atlarsam nolur diyorum, bazen nefesimi tutuyorum tıkanana kadar yada telefonu camdan aşağı atmak istiyorum ama hiçbirini yapmıyorum sadece dürtü gibi aklıma geliyor istemsizce. okb dendi aranızda yaşayan var mı

Sanırım anksiyete yaşıyorsunuz. Okb de de yoğun anksiyete yaşandığı söylenir. Kötü bir şeyler olabileceği, yapabileceğimiz kaygısı. Bende de geçmişte olmuştu. Örneğin, bıçak gördüğüm zaman korkuya kapılırdım. Korku filmi izlerken ben de katil olur muyum diye kaygılandığımı bile hatırlarım :) Yaşadığımız sıkıntılardan kaynaklanan yoğun kaygı durumu aslında. Böyle şeyler yapmayız ama yalnızca kaygı vardır. Çok da ciddiye almamak gerekli. Asıl sorun düzelmeye başlayınca bu anlamsız duygular da geçer.

*Sevgili*
Çok teşekkürler yorumunuz için evet son tanım yaygın anksiyete bozukluğu ilaçla düzelmeye çalışıyorum şuanlık iyiyim umarım takıntı kaygı paranoya vb. her türlü sıkıntıların üstesinden geliriz🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Benim de uzun süredir böyle bir durumum var, anksiyete ve okb kaynaklı benimki.

Bir ara ben de yaşadım takıntı sorununu. Aklıma istemsiz düşünceler geliyordu. Bu düşünceler akla geldiğinde bunları düşünmemek için geliştirdiğimiz davranışlar var, içinden sayı saymak, dua okumak gibi. Bu davranışlara kompulsiyon deniyormuş ve doktor asıl bu davranışların takıntıyı beslediğini, büyüttüğünü söylemişti. Yani obsesyondan kurtulmak için kompulsiyonları bırakmak gerekiyor. Bende işe yaramıştı bu yöntem. Aklınıza geldiğinde o düşüncelerden kaçmayın, öyle öyle geçiyor bir süre sonra. Geçmiş olsun.

tavisula

Siz kompülsiyon yapmayı nasıl bıraktınız? Lütfen söyleyin çok sıkışık durumdayım. İnsanlar konuşuyor, konuştuklarını harflere ayırıp sayıyorum istemsizce. Beynim patlayana kadar yapıyorum bunu.

valla bende de var o sürekli kafamın içinde birileri ile kavga ediyorum. zaman zaman kendime gülüyorum zaman zaman konuşuyorum küfür bile ettiğim oluyor...

ozmuşlu sevmediğin kişiler şahıslar ve onların konuşmaları falan mı geliyor aklına yoksa ?

sokrates

aynen sevmedğim haz etmedğim tiplerle kavga ediyorum kendi kendime konuşuyorum gülüyorum zaman zaman küfür ettiğim bile oluyır...

ozmuşlu aynen tam da benim hastalığım seninkisi ama azaldı bende nedense eskisi kadar takmıyorum .

sokrates

neden oluyor peki ne yapmak lazım çaresi nedir bunun sen nasıl aştın bu durumu ????

@ozmuşlu bir şey yapmadım kendiliğinden aştım zaten ben sıkıntılı olduğum için aklıma geliyordu galiba bu tip düşünceler ruh halim normalleştikçe azaldı yani takıp takmamak tamamen senin ruhsal durumunla alakalı aslında o kişilerle değil kim takar onları lüzumsuzlar .

Bebekmavisi düşünceler aklınıza gelince onlardan kaçmayın, düşünün. Kompulsiyonlar öyle bitiyor. Bir süre sonra da takıntılar kendiliğinden geçiyor.

Üst Alt