Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akli dengesinde hiç bir sorun olmayan kişi için vasi istenmesi..?

Ugryvz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Degerli kardeslerim abilerim oncelikle bu sıtedekı degerli paylasım ve bılgıleriniz icin tesekkur ederım allah hepimize saglik ve sabır versın

Sorunum su babanem felc gecirdi yuzde 95 rapor cıktı
1 ay once Akli dengesı yerınde tam arac alıcaktık hastaneye notrr getırcektık doktor ıznı ıstedı noter bu sefer doktor korktu kabul etmedı aynı rapora vasi tayini yazdı ve mahkemede cozulcek bu dedı
aklı dengesı yerınde kısıye nasıl boyle yapar ne olduda 1 ayda dgıstı bu doktor lutfen bılgılendırırmısınız
mahkeme vası atarmı aklı dengesı yerındekı babaneme

Direkt zihinsel engel olmasa bile hastada demans ya da alzheimer gibi zihinsel yetilerde zayıflamaya yol açabilen rahatsızlık varsa doktor o yüzden vasi tayini yazmış olabilir.
Hakim o rapora göre işlem de yapabilir, tekrar rapor için hasyaneye de gönderebilir.

Ufukalp evet hocam 2 raporda bende orta demans yazıyor ıkısındede fakat ılk raporda vasıy yazmamıstır sımdıkı raporda vasıy yazdı doktor hanım en basta arac alabılırsın artık dıyen bırı nasıl degıstı bu sekılde noter gırecek hastanın yanına deyınce acaba mahkeme ne kadar surer bu konuda bu rapora gore ıslem yapabılır derken ne demek ıstedınız hocam

Raporda demans yazdığına göre zaten işlemlere başlamış olsanız da bir yerden dönerdi, noterden geçse bayi, bayiden geçse trafik tescil demans yazan rapora rağmen vasisiz işlem yapmazlardı zaten.
Mevcut raporla işlem yapabilir derken; siz vasi tayini için sulh hukuk hakimliğine başvuracaksınız ya raporu da sunacaksınız tabi, hakim de ya o rapora bakarak vasi atayacak ya da tekrar rapor için hastaneye gönderecek.
Keşke vasisiz halledebilseniz, vasilik ile araç almak bir dert satmak ayrı dert.

Ufukalp hocam bılgılerınız ıcın cok cok tesekkur edıyorum allah razı olsun gercekten cok buyuk hayal kırıklıgı yasadım 1 gunde ama herseyde hayır varmıs sayenızde artık ıcım rahatladı elbette bır yerden donecektı ozaman daha kotu olacaktım sımdı ıse bır sorum daha var aracı vası ıle aldım 5 sene sonra ılahı takdır tabıkı ama babanem vefat ederse satısı yaparken de problem cıkarmı

Aracı vasi olarak aldığınızda kısıtlı sağ bile olsa satmak için vesayet makamı olan sulh hukuk hakimliğinin izni gereklidir.
Kısıtlı 5 yıl dolduktan sonra vefaat ettiğinde ölümü vesayet makamı olan sulh hukuk hakimliğine bildirerek satışı izine bağlı mal varlığı üzerindeki tedbiri kaldırmalısınız.
Böylece araç 5 yılını da doldurmuş olacağından normal yolla mirascılar üzerine geçirilebilir.

Anladım hocam yanı sız dıyorsunuzki kısıtlı vefat ederse arac babama kalır ve 5 yıl doldukdan sonra hıc problem cıkmadan satabılır? cokk tesekkur ederım ellerınıze yuregınıze saglık

Bakın yanlış anlaşılma olmasın, babaqanneniz araç 5 yılını doldurduktan sonra vefat ederse dedim.
5 yıl dolmadan vefat ederse o kadar kolay değil malesef.
Bu durumda babaannenizin araç dışında bıraktığı başka bir mal olmazsa alırken ödemediğiniz ötv yi ödemek zorunda kalırsınız.
ÖTV yi ödememek için araçtan başka bir mal varlığı da kalmalı ve mirascılar araç üzerindeki haklarından babanız lehine feragat etmeli.

hocam babanemın 2000 mt kare arsa 3 katlı ev tabı koyde degerı yok ama sonucda mıras bırakacagı cok seyler var ve dıger 3 cocugu feraget edıcekler allaha sukur aramızda hıc bır sıkıntı cıkmaz yanı tek derdım nasıp olursa aracı alabılırsek vası ıle bırlıkde satısda sıkıntı cıkarmı ?

Kısıtlı sağken evet sıkıntı, izin gerekli.

tesekkur ederım hocam kısıtlı vefat ederse arac 5 yıl sonunda vergıden duser ve dıledıgımız gıbı satabılırız yanı

Evet ama hakime bildirin ölümü ki malları üzerinden tedbir kalksın.

tamam hocam ılgılendıgınız ıcın tekrardan tesekkur ederım benım hastamın durumu agır zaten mahkeme surecı yetısecegını sanmıyorumda ne kadar cok bılgı okadar ıyıdır belkı ılerde soran arkadaslar olursa cevaplarım sızınde ustunuzden yuk kalkms olur bır nebze :D

Allah şifa versin hastanıza ve tüm hastalara inşaallah.

Ufukalp hocam bir sorum daha olacaktı yardımcı olursanız sevınırım ben babanem adına vasi tayını ıcın mahkemeye dava actım mahkeme gunu o davayı babama aktarabilirmiyim acaba yada gidip şimdiden iptal edebilirmiyim babam kendisimi gitsin dava acmaya

Duruşmada davanın başkası adına aktarılması gibi birşey olmaz.
Duruşmada talebinizden vazgeçtiğinizi belirtebilirsiniz, daha sonra da babanız tekrar başvurur.

Peki hazir adliye tatildeyken ben kendi dilekceni iptal edebiliyomuyum babam adina yazsak Ufukalp

Hakimin kalemine danış bilemeyeceğim.

Üst Alt