Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AKP’den engelliler için 1 kuruş bile yok

alperen

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
[SIZE=4]AKP’nin engellilere son yaptığını biliyor musunuz?
[/SIZE]

22210.jpg16010.jpg

Bilmiyorsanız, bu yazıyı dikkatli okuyun. Sonra bilmeyenlere de anlatın. Engelli olan ücretli kişilere, engelli olma durumlarına göre, gelir vergisi yönünden, “engelli indirimi” sağlanıyor.

ÜCRETİNDEN İNDİRİLİYOR

Ücretli olarak çalışan engellilere, öteden beri “sakatlık indirimi” adı altında bir vergi indirimi yapılıyor.
Son düzenlemelerde, yasalarda yer alan “sakat” sözcüğü kaldırılıp “engelli” olarak değiştirildi.

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPTI

Engellilere sağlanan indirimin tutarı da her yıl yükseltiliyor ve “asgari geçim indirimi” ile birlikte engellinin ücretinden indiriliyor. 2014 yılında, AKP engellilere “üvey evlat” muamelesi yaptı.

Sanki son bir yılda bu ülkede hiç “enflasyon” olmamış gibi, engelli indirimini 1 kuruş artırmadı.

2013 yılında ve 2014 yılında uygulanacak engelli indirimi tablodaki gibi.

Ne diyelim?

Seçimler yaklaşıyor… Engelliler de AKP’ye bir engel çıkartırlarsa, AKP’den kimse buna bozulmasın..

Untitled-15.jpg

Kaynak: AKP

Engellileri adam yerine koyduk diyen bir hükümet...engelliden öğretmen olmaz diyen bir hükümetten başka ne beklenir...

Sadece engellilere değil herkese üvey evlat muamelesi yaptılar

[SIZE=4]AKP’nin engellilere son yaptığını biliyor musunuz?
[/SIZE]

22210.jpg16010.jpg

Bilmiyorsanız, bu yazıyı dikkatli okuyun. Sonra bilmeyenlere de anlatın. Engelli olan ücretli kişilere, engelli olma durumlarına göre, gelir vergisi yönünden, “engelli indirimi” sağlanıyor.

ÜCRETİNDEN İNDİRİLİYOR

Ücretli olarak çalışan engellilere, öteden beri “sakatlık indirimi” adı altında bir vergi indirimi yapılıyor.
Son düzenlemelerde, yasalarda yer alan “sakat” sözcüğü kaldırılıp “engelli” olarak değiştirildi.

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPTI

Engellilere sağlanan indirimin tutarı da her yıl yükseltiliyor ve “asgari geçim indirimi” ile birlikte engellinin ücretinden indiriliyor. 2014 yılında, AKP engellilere “üvey evlat” muamelesi yaptı.

Sanki son bir yılda bu ülkede hiç “enflasyon” olmamış gibi, engelli indirimini 1 kuruş artırmadı.

2013 yılında ve 2014 yılında uygulanacak engelli indirimi tablodaki gibi.

Ne diyelim?

Seçimler yaklaşıyor… Engelliler de AKP’ye bir engel çıkartırlarsa, AKP’den kimse buna bozulmasın..

Untitled-15.jpg

Kaynak: AKP

“Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü (12 Şubat 2013) AK Parti Grup Toplantısı’nda değindiği konulardan biri de ”Engelli Reformu”ydu. Erdoğan bu konudaki gelişmeleri üstüne basa basa “müjde” diyerek aktardı. Bense hiçbir şeyin anlattığı gibi olmadığını düşündüğümden ve tecrübe ettiğimden, itirazlarımı Ekşi Sözlük’te Recep Tayyip Erdoğan başlığı altındaki #32144171 numaralı entry’imde (girdi) paylaştım. Her kanaldan daha çok kişiye ulaşabilmek adına yazının bir kopyasını bloguma aktarmak istedim.

Az önce 1 saattlik AKP Grup Toplantısı’ndaki konuşmasını tamamlayan başbakan, iyi kötü, doğru yanlış ama herkesi ilgilendirecek bir çok konudan bahsetti. Benim dikkatle dinlediğim önemli bir kısmı engelli reformlarıydı.

4 Temel şey söyledi.

-1) Ücretsiz ulaşım hakkı

-2) Engellilerin yanında AKP var

-3) İstihdam & “engelli öğretmen olur”

-4) Eğitim hakkı.

Ttekerlekli sandalye kullanan bir engelli olarak kendi gözümle cevaplamak istiyorum.

1) Ücretsiz ulaşım hakkı çok yerinde ve çok doğru. Ben de yararlanıyorum.

Ancak gerçek anlamda sorun yaşamadan bir tek metroya binebiliyorum. O da asansörlerin arızalanmadığı zamanlarda.

İETT otobüslerinin yarısı engelli uyumlu. Benim güzergahımda uygun otobüs varsa ve denk gelirse binebiliyorum. Çok şükür bu yıl hepsi değişiyor. Ancak yüksek rampalar, ilgilenmeyen şoförlerle ancak yolcuların yardımıyla otobüse binebiliyorum.

Özel Halk Otobüslerinde durum daha vahim. Otobüs A.Ş’nin 500 küsur otobüsü İETT’ninkiler gibi uygun. geri kalan ÖHO’lara bakınca (turistikler falan hariç) 1500 kadar otobüs var ve bunlardan 230 kadarı engelli erişimli. Yine İETT koşulları da geçerli.

Metrobüs’e binemiyorum.

Vapura binemiyorum.

Tren konusunda bilgim yok ama muhtemelen o da sorunlu.

Tramvay iyi bak!

Fünikülere de yardım ederlerse binebiliyorum.

Tüm toplu taşıma araçlarının ancak yüzde 30′unu kullanabiliyorsam ve o oranın da büyük bölümü için yardıma ihtiyaç duyuyorsam, ücretsiz olsa ne olur? İsterse otobüs bileti 20 lira olsun. Bana koymaz ki. Binemediğim için o para cebimden çıkmamış olacak…”

hükümetin bu konuda duyarsız olduğunu düşünmüyorum

arkadaşlar öncelikle günaydın uyanamadığınız belli amacım parti savunuculuğu değil asla 1 ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ yıllardır 2 yılda bir değişir bu yıllardan bu yana böyle UĞİR KARDEŞ unuttuysan hatırlatayım engelli lere öğretmenlik bu iktidarda tanındı VE ENGELLİLERİ adam koyduk lafı dengesiz ukala nın ağız sürmesi veya şubu doğru değil ukala zaten VE GELELİM ŞU ENGELLİ SAKAT ÖZÜRLÜ MESELESİNE ben şahsım adına engelli ibaresini doğru buluyom sakat özürlü kelimesini DOĞRU BULMUYORUM evet iktidarı hükümeti siyasileri haklarımız için eleştirelim tartışalım haklarımızı savunalım ama bilmediğimiz konudada SUSALIM

hala şükür hep şükür daima şükür :D:D:D
millet kutularla götürsün bizlere boş kutular ...

ısı olan engellı ıcın bunlar bırsey degıl gecım ındırımı falanda fılanda azda olsa gecım saglanıyor ınsan gıbı kendı alın terını yıyosun sonucta ısın varsa
amaaa hersey satıldı cumhurıyet tarıhınden berı yapılan hersey ozellestı elde edılen gelırlermı onlar uctuuuuuu
akp degıl bundan sonra gelen ıktıdarlarda artık engellı ıcın ıs ımkanı yaratabılecek sartlar zorlastı
ıssız engellı artık ınsan gıbı yasayabılırse

AYLİN KAYA EVET ankardada çoğu araç malesefki hepsi engelliye uygun değil ama bunun sucu birazda bizde şikayet etmiyoruz yeterince ücretsiz ulaşımda örnek bakanlık kimliğiyle binme konusunda ego şöförleri bilgimiz yok diyorlardı uzun ve üst üste şikayet sonucunda bakanlık kimliğimle artık biniyorum sorunsuz

şikirle şükürle karın doymuyo gözünüzü açın adam1 ayda herşeye zam yaparken neymiş 2 yılda bir enegllilere zam geliyomuş şükür:):)

bildiğim çok iyi bir şey var...desteklediğin hükümetin vatandaşı soyup soğana çevirdiğidir.Engellileri adam yerine koyduk lafı ile engelliden öğretmen olmaz lafınıda babam değil akp hükümetinde bakanlar kurulunda yer alan iki beyinsiz şahsiyet söyledi.Yani hükümet söyledi.Kral çıplak!! kral çıplak !!savunduğunuz adamlar gemilerle götüruyor.Siz halen yok engelliye destek veriyorlar bilmem ne..Çıkın bakalım yurtdışınada engelliye destek nası veriliyormuş görün.

SAYIN KARDELEN sözlerimi çarpıtmışsın söylediğim engelli vergi indirim tutarları kanunda yasada 2 yılda bir değişiyor diyor ENGELLİLERE 2 YILDA ZAM YETİYORMUŞ FALAN FİLAN DEMEDİM VEDE HERHANGİ Bİ SAVUNUCULUK YAPMADIM ayıp lafı nerden alıp nereye çekmişsin yazık

Bende sana demedim neden üzerine alınıyosun ben iktidara dediM:)sayın savunucu

VEDE ENGELLİ VERGİ İNDİRİMLERİ yerine biz engelliler olarak TBMM dilekçe ve bimere yazdım engellilerden maaşlarından (0)vergi alınmasın diye boş konularla uğraşıp yazacağınıza hakiki içi dolu haklarımız için eleştirek konuşak bana 28,5 vergi indirimi versede vermesede aç kalmam sadaka değil engelli çalışanlardan maaşlarından VERGİ HİÇ ALINMASIN

Deveye diken bu millete............ lazım.. Verin oyları.. Revadır size...

kendilerinden başka kimseye değer vermeyen bir zihniyetle yönetiyorlar.engellinin parasına göz dikmişler şimdide.

turan yılmaz kimseye terbiyesiz demeye hakkın yok.sen kralın soytarılığını yapıyorsun burda sana ses çıkaran yok.neren engelli bilmiyorum ama beynine bir mr yaptır derim.sen ne kendi hakkını biliyorsun nede hukuku.devletin sana verdiği sadaka gibi haklara bana yeter diyerek birnevi dilencilik yapıyorsun.kendini adam yerine koyan birisi bu lafları söylemez.e
line verilen havuca bana yeter dersen,sonra o havuç sana başka bir şey olarak döner.bir dahada kimseye terbiyesiz deme.

Bu hükümeti savunmak için yazmıyorum. Bu formda siyaset yapmak için mulunmuyoruz. Hala formda siyaset yapmaya çalışanlar var. Bizim derdimiz siyaset değil Engelli arkadaşlarımızın imkanlarını artırmak ve düzeltmek. Şimdi gelelim 2002 yılı ile 2013 yılı arasındaki farklara;

2008 yılında istihtam edilen engelli personel sayısı : 66.000 iken
2012 yılında istihtam edilen engelli personel sayısı : 90.000 kişi

2000 yılında engelli öğrenci sayısı : 38.719 iken
2013 yılında engelli öğrenci sayısı : 220.649 kişi

[FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]2004-2005 yılında Ta[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ş[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ımalı e[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]itim hizmetinden yararlanan Engelli ö[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]renci sayısı : 6.901 iken
2012-2013 yılında Ta[FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ş[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ımalı e[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]itim hizmetinden yararlanan Engelli ö[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]renci sayısı : 46.095 kişi[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

[FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]2006 yılında Özel e[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]itim ve rehabilitasyon merkezlerinde ö[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]renim gören ö[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]rencilerin sayısı : 83.000 iken
2013 yılında Özel e[FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]itim ve rehabilitasyon merkezlerinde ö[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]renim gören ö[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]rencilerin sayısı : 262.500 kişi

[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]2007 yılında Evde bakım hizmetinden yararlanan engelli sayısı : 30.638 iken
2013 yılında Evde bakım hizmetinden yararlanan engelli sayısı : 424.347 kişi
Not: 2007 den önce böylebir hizmet yoktu. Evde bakım maaşı :765 TL

[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]2003 yılında H sınıfı ehliyet alan ki[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ş[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ilerin sayısı : 23.085 iken
[SIZE=2]2012 yılında H sınıfı ehliyet alan ki[FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ilerin sayısı : 47.534 kişi[/FONT][/FONT][/SIZE]

Bu rakamlar gerçek rakamlardır.

Vergi indirimi oranlarıda 2 yılda bir değişir Hala bu hükümet ne yaptı diyenlere duyurulur.[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

......................

kendilerinden başka kimseye değer vermeyen bir zihniyetle yönetiyorlar.engellinin parasına göz dikmişler şimdide.

turan yılmaz kimseye terbiyesiz demeye hakkın yok.sen kralın soytarılığını yapıyorsun burda sana ses çıkaran yok.neren engelli bilmiyorum ama beynine bir mr yaptır derim.sen ne kendi hakkını biliyorsun nede hukuku.devletin sana verdiği sadaka gibi haklara bana yeter diyerek birnevi dilencilik yapıyorsun.kendini adam yerine koyan birisi bu lafları söylemez.e
line verilen havuca bana yeter dersen,sonra o havuç sana başka bir şey olarak döner.bir dahada kimseye terbiyesiz deme.
sayın arkadaşım diz altı protez kullanan biriyim merak etmişsin SANA Bİ ÖRNEK DEVLET 2002 PROTEZ ÖDEMESİ 1434 TL İKEN ŞİMDİ 9,800 TL VE SİLİKON VERİYOR 2 YILDA BİR VE DİZ ÜSTÜ OLANLARA 48,000 TL ELEKTRONİK AYAK şimdi eleştirelim konuşalım ama boş bi konu sadece kötülemek adına bol keseden salla ya tutarsa geçin bunları artık

Bu hükümeti savunmak için yazmıyorum. Bu formda siyaset yapmak için mulunmuyoruz. Hala formda siyaset yapmaya çalışanlar var. Bizim derdimiz siyaset değil Engelli arkadaşlarımızın imkanlarını artırmak ve düzeltmek. Şimdi gelelim 2002 yılı ile 2013 yılı arasındaki farklara;

2008 yılında istihtam edilen engelli personel sayısı : 66.000 iken
2012 yılında istihtam edilen engelli personel sayısı : 90.000 kişi

2000 yılında engelli öğrenci sayısı : 38.719 iken
2013 yılında engelli öğrenci sayısı : 220.649 kişi

[FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]2004-2005 yılında Ta[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ş[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ımalı e[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]itim hizmetinden yararlanan Engelli ö[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]renci sayısı : 6.901 iken
2012-2013 yılında Ta[FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ş[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ımalı e[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]itim hizmetinden yararlanan Engelli ö[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]renci sayısı : 46.095 kişi[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

[FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]2006 yılında Özel e[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]itim ve rehabilitasyon merkezlerinde ö[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]renim gören ö[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]rencilerin sayısı : 83.000 iken
2013 yılında Özel e[FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]itim ve rehabilitasyon merkezlerinde ö[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]renim gören ö[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ğ[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]rencilerin sayısı : 262.500 kişi

[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]2007 yılında Evde bakım hizmetinden yararlanan engelli sayısı : 30.638 iken
2013 yılında Evde bakım hizmetinden yararlanan engelli sayısı : 424.347 kişi
Not: 2007 den önce böylebir hizmet yoktu. Evde bakım maaşı :765 TL

[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]2003 yılında H sınıfı ehliyet alan ki[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ş[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2][FONT=TimesNewRomanPSMT][SIZE=2]ilerin sayısı : 23.085 iken
[SIZE=2]2012 yılında H sınıfı ehliyet alan ki[FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ş[/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPSMT]ilerin sayısı : 47.534 kişi[/FONT][/FONT][/SIZE]

Bu rakamlar gerçek rakamlardır.

Vergi indirimi oranlarıda 2 yılda bir değişir Hala bu hükümet ne yaptı diyenlere duyurulur.[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
<<<<<< 2010 ile 2013 verilerini kıyaslaman çok saçma olmuş ,2013 te hizmet görenlerin sayısı sence neden arttı ,ben söyleyeyim ; aradan geçen 10 yıllık sürede engelli sayısı çok hızlı arttığı için ,biraz mantık lütfen

<<<<<< 2010 ile 2013 verilerini kıyaslaman çok saçma olmuş ,2013 te hizmet görenlerin sayısı sence neden arttı ,ben söyleyeyim ; aradan geçen 10 yıllık sürede engelli sayısı çok hızlı arttığı için ,biraz mantık lütfen

Bu kadar saçma bir cevap olamaz tavşan nufusumu artıyor. Bu engelliler 2002 de de vardı şimdide var. Engelli sayısının arttığı filan yok.

Engelliler haklarını ve avantajlarını bilmiyordu ve engellilere bu hizmetler verilmiyordu.

Örnek vermek gerekirse ben kendim 2003 te üniversite ikinci sınıfa gidene kadar Engelli heyet raporu diye birşey olduğunu bu raporla bazı haklarımın olduğunu bilmiyordum.

Üniversitedeki bir arkadaşım sayesinde öğrendim heyet raporu nedir. Ne işe yarar

Ben %40 engelliymişim haberim yok. Herkezin gittiği ilkokula liseye gittim ve herkez gibi o zamanki adı ÖSS olan sınava girerek üniversiteye girdim.

Arkadaşım beni uyardıktan sonra gittim heyet raporu aldım internette araştırma yapmaya başladım bunun en büyük isbatı engelliler.biz dir. Üye tarihime bakarsanız 23.11.2004 olduğunu göreceksiniz.

Engellilerin sayısının artığı filan yok.

Sadece engelliler, engelli olduklarının farkına vardı.

musti;

Türkiye'de engelli sayısı yağmur gibi artıyor ,her gün onlarca trafik kazası ,yaralama vs oluyor ve maalesef bizim toplum tavşan gibi ürüyor....sen engelli nüfusu artmıyor dersen o zaman engellileri yok sayan ,seçimlerde hatırlayan politikacılar gibi konuşmuş olursun

SERAFİM;

Ben engelliler yok demiyorum.

Doğum hızın düştüğü 3 çoçuk kampanyaların ve teşfik paketinin gündemde olduğu bu sıralar nüfusun tavşan gibi arttığını söylemeniz biraz ilgiç olmuş.

Yukarıdaki yazımda da belirttiğim gibi

Engelliler her zaman vardı ama engelli olduğunun farkında değildi.

Şimdi Engelli arkadaşlarımız daha biliçli ve engelli olduklarının farkına varıyor.

Daha hala engellilik nedir ve hakkını bilmeyen heyet raporu nedir ne işe yaradığını bilmeyen aileler ve kişiler var.

Bizim amacımız bunlara ulaşmak ve haklarını öğretmek ve engellilerin yaşam kalitesini artırmak.

Birileri engelliler için bişeyler yapıyorsa bunuda görmemezlikten gelerek sen neyaptın demek yerine,

sen bunları yaptın Allah razı olsun ama şunları şunlarıda yaparsan daha iyi olur deyip teşfik etmemiz gerekirken engel olmanın anlamı yok.

Benim demek istediğim bu sen sadece Bu tutumunla engel oluyorsun teşfik edici olmayı denesen daha hayırlı bir iş yapmış olursun.

Saygılarımla.

Üst Alt