Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AKP seçim beyannamesinden engellilere ne çıktı?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
3
arkadaşlar iktidar partisi seçim beyannamesini açıklamış sanırım, içinde engellilere göre ne gibi iyileştirmeler var ?

Engellileri bırak tatmin etmedi çok beyanname

Sadece Suriyelilerle faaliyetlerine devam edecekmiş Suriyeliler oy versin ozaman :(

iktidara geldi geleli kaç tane engelli vatandaş atadı.maaş bağladı 700000 kişiye.okullara kontenjan açtı.vs....daha ne bekliyordunuz?bunları size muhalefet yapmazdı ki.kızıyorum böyle şeylere....

kızıyorum diyeceğine bildiğin yapılan işleri açıkla kızıyorum demeniz hoş bir hitap tarzı değil Sayın kbenly

akks47
Suriyelilere vatandaşlık veriyor zaten daha ne verecekmiş ? İstanbul yaşanmaz hale geldi Suriyeli ıraklı Afganistanlı İranlı birde saat satan Kenyalı doldu tiksiniyorum artık nefes alamaz hale geldik ülkenin içine ettiler.

kbenly
gelmeden önce engelliler memur olmuyor gibi konuşma çok 2000 yılından öncede engelli memur vardı sadece evde bakım aylığı verdi bana de yada işsizlik maaşı alıyorum de ok haklısın derim ama bir yandan da emekli aylıklarını yarı yarıya düşürdüğünü düşününce haksızsın derim.

Her siyasi görüşe saygı duymak gerekir. Hükümetin bugüne kadar engelliler için yaptığı çalışmaları atamaları kimse görmedim diyemez. Herşey istatistiklerle göz önünde. Bende farklı görüşten olduğum takdirde kalkıp inkar edemem.

Suriyeli konusunda ırkçı yaklaşımlar sizlere yakışmıyor. Suriyelilerin tamamına vatandaşlık verildiğini kim söylüyor ? Var mı kanıtı ? Şahsen Suriyelilerin kimliklerine baktım o dediğiniz vatandaşlığın ne olduğunu bile bilmiyorlar. Suriyelilerden rahatsız olanlar var belki bi kaç Suriyeli yanlış yapmıştır onu bilemem lakin Suriyelilerin tamamını aynı kefeye koymak yanlış olur. Eğer dediğiniz gibi herkes kendi ülkesinde olsun diyorsanız ilk öncelikle Almanya da 2 milyonu aşmış Türk vatandaşlarını diğer ülkelere göç etmiş Türkleri geri getirelim. Sizcede mantıksız değil mi ? Biz müslümanlar birbirimize yardımcı olmak zorundayız.

yalnizadam

Almanya kadar gelişmiş bir ülke değiliz ekonomik olarak Suriyelileri besleyecek kaynağımız yok ayrıca RTE kendi canlı yayında açıkladı seçilirsem tüm Suriyeliler e vatandaşlık vereceğim diye gündemi takip et.

İron çok haksızsın çok....2002 den önce de engelli memur vardı ama sayıları çok azdı.hep söylüyorlar.kusura bakma ama iş kurmamız için kredi desteği bile sağlıyorken haksız konuşmana tepki göstermeden edemem.senin beğenmediğin hükümet geliri olmayan 700.000 engelliye gelir kaynağı olmuş .bunu başka kim yapacaktı.

kızıyorum diyeceğine bildiğin yapılan işleri açıkla kızıyorum demeniz hoş bir hitap tarzı değil Sayın kbenly

arkadaşım 700.000 geliri olmayan engelliye para kaynağı oldu.iş kurmaları için kredi desteği sağlıyor.engellilere üniversitede burs imkanı var.ayrıca 2002 den önce engelli memur sayısı çok çok azdı.adam yerine koyup atama bile yapmamışlardı doğru düzgün.son hükümetimiz binlerce engelliye iş imkanı sağladı.atamasını yaptı.ayrıca şirketlere engelli çalıştırma zorunluluğu getirdi.ötv indirimi var daha sayayım mı?hem bunlardan faydalanıp hem ne yaptı bizim için diye sormayın.otobüslere bile bedava binerken hattta su parasını indirimli öderken.

İron tabiki Almanya kadar gelişmedik ama onların da halkı çıkıp biz Türkleri istemiyoruz dese kabul edermisin? Empati kuralım bence kimse kabul etmez. Arkadaşlar rızkı veren Hüdaçdır bu dünyaya kapılmayın.

ben ne otobüslerden faydalanan biriyim ne evde bakım aylığı alan biriyim kendi hakkımla emekli oldum. bana bu anlattıkların boş geliyor su faturam da indirimim yok ayrıca elektrik faturamda 16tl dağıtım bedeli kaçak bedeli trt payı ödüyorum yani bana hiçbir faydası dokunmayan bir hükümet hatta abo %30 düşürerek insanları 680 tl maaşa muhtaç eden bir siyasi partiyi bana savunma

Beyanname de engelli vatandaşlar için bişey çıkmaması çok ilginç küçük yada büyük biseyler olmalıydı mutlaka ,yarın elma gönül alma olurdu
son yıllarda devlette ve millette su algi oluştu kanısındayım engellilerin bı sürü hakkı var son model arabalara binip geziyorlar yeter artık bunlara bu haklar çok gibi yanlış bir algı var hem devlette hem millettde

yalnizadam

kardeş Almanlar zaten bizi istemiyor kaç tane türk evi kundaklandı kaç türk öldü bizden nefret ediyorlar defolun gidin artık diyorlar.

İron

bu kadar memnun değilsen hiç de faydalanma zaten.biz faydalanıyoruz memnunuz.oyumuzu vereceğiz.destekleyenler belli zaten.siz de nereye gerekiyorsa oyunuzu verin.

kbenly

ver canım kardeşim ben sana verme demiyorum ben yararlanmıyorum diyorum ne KOSGEB yardımı ne evde bakım maaşı ne 2022 maaşı ne faturalarda indirim ne otobüs indiriminden ben yararlanmıyorum diyorum ben hep bindirimlerden nasip aldım. paşa gönlün kime oy vermek isterse ver ayrıca seni kendi açından haklıda buluyorum güzel yorum yazmışsın haklı olduğun konularda var ama başka hükümet gelse bu haklardan yine yararlanırsın bunu da bilmeni isterim.

not : ben senin bayan olduğunu bilmiyordum sert yazdıysam seni kırdıysam özür dilerim.

Son düzenleme:
Ben yapmadı bişey diyemem ama Suriye konusunda haksız Suriye’de ayağını elini kaybetmiş insanlara devlet bedava protez yapıyor benim protez im Yok bütün ilaçlar onlara bedava biz hastane farkı ödüyoruz onlara maddi yardım erzak yardımı bebek bezi yardımı yapılıyor bize yapılmıyor en önemlisi Burda Suriyeliler bi halt yapmadan dururken bizim Mehmetçiğimiz Suriye’de savaşta

akks47

bizim suriye ye niçin girdiğimizi biliyor musun? PYD'ye karşı mücadele verip sınırlarımızı korumak için ordayız.ÖSO da yanımızda giriyor.Biz suriyelileri savunmak için orda değiliz.maksat PYD den kurtulmak...

kbenly

Emekli olduğun zaman maaşım neden düşük bağlandı diye foruma gelip soru sorma o zaman git AKP ye oy ver tercih senin forumda emekli olan 680 tl maaş alan arkadaşlar var sen 680 tl bile emekli maaşı alamayacaksın bunu bilmeni isterim.

Ses çıkmadıkça böyle çok mağdur oluruz engelliler toplum olarak resmen üçüncü sınıf vatandaş muamelesi görünüyorum yaa

Konu başlığımız seçim beyannamesi arkadaşlar. onunla ilgili menfi ya da müspet düşüncelerimizi yazsak daha isabetli olmaz mı?

Kosgep konusu geçmişken yaşadığım bir olayı yazma gereği duydum.
Kosgebin kursunun engellilere yakın bir yerde yapılabilmesi için yaklaşık 20 engelli bireyle konuşmuştum. 10 kişilik bir grup olursak kurs burada verilecek, gelin birlik olalım dediğim vakit, bana söylenenler;
Biz kurs alırsak engelli maaşımız kesilir mi?
Biz kurs alırsak bakım maaşımız kesilir mi?
Benim cevabım:
İşin olursa bunların hiç birine gerek kalmayacak
Devletin hazinesinin vebali büyük,
İşin olursa hazine sensin.
93 de liseyi bitirdiğim dönemde engelli maaşı zaten vardı.
Ve babam ben sana bakabilirim. İhtiyacı olanlar alsın dediği vakit çok üzülmüştüm.
Ama anladım ki babam doğru olanı yapmış.

Sosyal dayanışma fonu zaten vardı. Ve ben asla o fona sığınarak hayatıma yön çizmedim.

Haaa
Derseniz ki herkes senin gibi olamaz.
Kabul olamaz.
Ama olmalı.
Çünkü;
Hayal yoksa Hedef yoktur.
Hedeff yoksa Vizyon yoktur.
Vizyon yoksa Misyon da yoktur.

PArayla saadet olsaydı şimdi bütün engellilerin mutlu olması gerekmez miydi?
Peki mutlu mu engelliler?
Parayla susturulan engelli;
Hayali,
Hedefi,
Vizyonu,
Misyonu napsın ki?

Ne_Mutlu

[FONT=Verdana]93yılında maaş vardı diyorsun ne güzel ben 2006 yılında trafik kazası yaptım inan engelli olarak hiç bir haktan yararlanmadım. bu arkadaşların ihtiyacı varsa bırak yararlansınlar güzel kardeşim herkes ayaklarının üzerinde duramaz KOSGEB de hikaye benim bir akrabam kosgebe başvuru yaptı . proje sundu hatta badem bıyık bırakıp yeşil kravat takıp görüşmelere gitmesine rağmen ayrıca kendisi Ankara da inşaat mühendisi olur üçün birini aldı . yani adamın olacak gerisi hikaye[/FONT]

[FONT=sans-serif]İron [/FONT]Kosgebi belirtmemdeki gaye genel olan mantığın izahı içindi.
Kosgebten faydalandım mı derseniz?
Hayır bende faydalanmadım.
O onuda sizinle hem fikirim.

iktidara geldi geleli kaç tane engelli vatandaş atadı.maaş bağladı 700000 kişiye.okullara kontenjan açtı.vs....daha ne bekliyordunuz?bunları size muhalefet yapmazdı ki.kızıyorum böyle şeylere....

Kardesim sabah namazi vakti gecti öğlen namazi vakti geldi bunu da öyle düşün geçmişte yapilan gecmiste kaldi simdi için niye birsey yapilmiyor. Bize yapilan haksizlik degil mi sinava giren sayisi az iken bir dünya alim yapilmis sinava giren 89000 bin kisi oldu 2500 kadro verildi adalet hak bunun neresinde.

Engelliler için gecmiste yapilanlar geçmişte kaldi bugün ne yapiliyor buna bakmak ger

Şunu anlamıyorum geçmişte engellilere yönelik bircok şey yapıldığından bahsediliyor amenna ne güzel engelli kardeslerimiz için mutluyum fakat şimdi niye yapilmiyor biz engelli degil miyiz bir sürü konuda aciklama yapilmis secim beyannamesinde

89000 bin engelli sinava girdi ve 2500 alim acildi bunun icin söylenen hicbir söz vaat yok. Geçmişte daha az giren vardı bu sinavlara alimlar fazla oldu simdi giren sayisi arttı alim sayisi azaldi burda bi zıtlık var illa ki birseyler yapilabilinir bunu bizi yönetenlerde biliyor fakat niye bu kadar görmezden geliniyoruz niye sesimizi duyuramiyoruz.

Icimizde gecmise bakip yasayanlar oldukca gelecek adina birseyler yapilmasi cok zor. Gecmis gecmiste kaldı. Sabah namazi vakti gecti ey arkadasim vakit öğleye yaklasti bunu böyle düşünün biraz tefekkür yapın. Sonra bakın bu işlerde haksizlik var mi yok mu...

Kardesim sabah namazi vakti gecti öğlen namazi vakti geldi bunu da öyle düşün geçmişte yapilan gecmiste kaldi simdi için niye birsey yapilmiyor. Bize yapilan haksizlik degil mi sinava giren sayisi az iken bir dünya alim yapilmis sinava giren 89000 bin kisi oldu 2500 kadro verildi adalet hak bunun neresinde.

gönül ister ki hepiniz alınasınız ama devlet ihtiyaç sayısı ney ise o kadar personel alır.zamanla alacaktır yine.ona bakarsanız kpssye 7milyon aday giriyor napsın hepsini alsın mı?

Engellileri beyannameye katsada katmasada benim için iğrenç bir hükümet

Bence engellye hiç bir iyileştirme yok 2003 yılında 1700 tl ödeme yapardı ortez ayakkapıya arada 15 yıl geçti sanırım şuan 850 tl ödüyor 2 yılda bir en az 3-4 bin cepten ödemek zorundasın.baltazar formulü ile raporlar baltalandı kırpıldı.umarım avrupa düzeyi iyileştirmeler olur

Üst Alt