Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akrabalardan bir bakıcı çıkmazsa, engelli nereden ve nasıl bakıcı bulabilir?

Zorro

Aktif Üye
Konular
247
Reaksiyonlar
1
Akraba engelli çocuğun bakım maaşı önce annesi alırdı vefat etti.evi var SGK maaşıda var
akraba dışında Nereden ve nasıl bakıcı bulabilir

Bilenler yada fikri olan lütfen bilgi veriniz teşekkür ederim

Zorro

Abi bu konularda şirketler var. Özellikle Yurtdışından gelen(Tükmenistan, Gürcistan vb.) hanımları getirten şirketler. Sanırım öyle arama yapabilirsin. Ama ücretler genelde 2.500 TL üstü.

Türklerde asgari ücrete kadar düşüyor. Belki haftanın belli günleri ya da günün belli saati gibi anlaşırsan daha düşükte olabilir.

Yani özel bir yer/kurum yok. İnternetten ya da sosyal ağdan bulunuyor genelde.

Benim bildiğim bu.

Zorro öncelikle ALLAH yardımcısı olsun. evi var diyosun eyerki tek se.. benim tavsiyem noter huzurunda anlaşmalı. evli gariban çift ler var. alsın yanına hem bakımını üstlensinler hem kira dan kurtulmuş olurlar. ama tekrarlıyorum noter huzurunda. herangi bi dolandırılmaya karşılık. kendini garantiye alsın bakıma muhtaç kişi. artı erkek eş. çalışma şartı. evli çift lerin. tamamen yük olmaması için biri çalışmalı. tavsiyem budur..

fkrtce

Dediğin çok iyi fikir de
devlet bulsa daha güvenli olur.
Kendi engelli nasıl bulup güvenebilir,noteri kim dinler bu zamanda

Sizin fikriniz var mı sayın @Kağan55
Yoksa teşekkür ederim 🙋

Zorro
Engelli bireye aileden yada akrabalardan bakıcı olan kimse yoksa,aynı binada yaşayan yada evi yakın olan komşulardan bakıcı oluyor,Eğer engelli birey yatalak değilse komşulardan bakıcı bulmak daha kolay olur...

Doğru söylüyorsun Kağan55
Bakım zorluğu yok sadece yürüyemez temel ihtiyaçlarını karşılar kimseyede zararı yoktur.
Kurumu aradığında onlarda komşu varmı diye,varda teklifi kim götürecek yanlış anlar diye çekinir.

Zorro
Samimi olduğunuz bir komşu yok mu?
Durumu iyi olmayan felan hem oda istifade etmiş olur,hemde ara sıra hasta arkadaşla ilgilenir.
Bu gibi durumlarda kolaylık sağlanıyor. ..

Yanlış anlaşılmak en büyük sorun.
-mka fikriniz nedir
Allah rızası için yardımcı olunuz
Çok zor durumda,tek başına olmaz tabi evde

Zorro kardeşim bakım merkezi herzaman için son çare olmalı, arkadaş kendi kendine yetebiliyor demişin yukarda, ağır engelli raporu varsa bakıcı aile veya akraba yoksa, yakın komşu da olabiliyor bakım maaşı için, ama ben 1 yıl kaldım bakım merkezinde benim engelim çok ağır, dı bazı sıkıntılar oluyordu, ancak kendi kendine yeten hastalar için çok daha iyi birde şunu düşünmek gerek burası huzur evi gibi değil, gidersin bakarsın olmuyor, döner gelirsin sıkıntı olmaz

Üst Alt