Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akrabam vasim olmakla tehdit etti! [Hukuk]

anon

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Yüzde 40 bipolar bozukluk raporum var. Ekpss için almıştım. Bir kavga sırasında akrabalarımdan biri engelli raporunu kullanarak vasim olup malvarlığımı kendine almayı planladığını söyledi.

Böyle birşey yapabilirler mi? yaparlarsa nasıl kurtulurum bu gibi bir durumdan?

@anon Vasilik için bağlı bulunduğu polis karakolun da ön araştırma için soruşturma yapılır . Sana olan yakınlığı ve senin kabül edip etmediğin sorulur .

Bu dosya işleminden sonra sulh hukuk mahkemesine bilgi verilir . Mahkeme de vasi atanacak kişi için rızan var mı diye sorulur . Sen kabul etmediğini ve gerekçesini söylediğin de o kişi hiç bir zaman vasin olarak atanamaz .

Üstelik,hastaneye tekrar gönderirler vasi raporu için orada heyet topluluğu Doktorlar sorar bile,vasiligi vermek istiyor musun diye,
Yani iznin olmadan bir şey olmaz.endişelenecek Bir şey yok,
Belki şaka yapmışlardır akrabaların☺

anon

[FONT=sans-serif]Türk Medeni Kanunu şöyle der:[/FONT]

[FONT=sans-serif]"B. Kısıtlama[/FONT]

[FONT=sans-serif]I. Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı[/FONT]

[FONT=sans-serif]Madde 405- Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı sebebiyle işlerini göremeyen veya korunması ve bakımı için kendisine sürekli yardım gereken ya da başkalarının güvenliğini tehlikeye sokan her ergin kısıtlanır.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Görevlerini yaparlarken vesayet altına alınmayı gerekli kılan bir durumun varlığını öğrenen idarî makamlar, noterler ve mahkemeler, bu durumu hemen yetkili vesayet makamına bildirmek zorundadırlar."

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bir defa vesayet altına alınmak istemediğinizi açıkça ifade edin. [/FONT][FONT=sans-serif]Mümeyyiz olduğunuzu yani yapmış/yapacak olduğunuz davranışların neden ve sonuçlarını anlama ve bu yönde hareket etme yeteneğine sahip olduğunuzu, ikinci olarak kendi fiil ve işlemleri ile hak ve borç sahibi olabilme yeteneğinizin bulunduğunu mutlaka ifade edin.[/FONT]

Vasi karari oyle alinmaz once mahkemeye dilekçe verilecek mahkeme sizi hastaneye yolayacak o arada polis siz ve size vasi olmak isteyen kisi arasinda husumet var mi yok mu arastiracak vasiniz olmasi zor bosuna kendinizi uzmeyin

Kardeşim şunları daha önce niçin yazmıyorsunuz rahatladım ya la :)Kendimi yiyip bitiryordum. Bu konularda daha detaylı bilgiyi kimden alabilirim bana ulaşır mı?

Üst Alt