Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akrabam yurtdışından araç getirse bana hibe edebilir mi?

SanalHayat

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
10
Arkadaşlar benim ehliyetim var ötv indirimli değil 2.elden araç aldım aparat taktıkm kulanıyorum.
Sormak istediğim yurtdışında yaşayan akrabam bana orda araç getirse bana hibe edebilirmi. Yada nasıl bir yol izlerim veya onun türkiye ye getirdiği arabasını nasıl alırım.

Engel durumun nedir..
""[FONT=&quot]1-YURTIDISINDAN NASIL ARAÇ iTHAL EDEBiLiRiM SORUSUNA CEVAP VERICEK AÇIKLAYICI BiR YAZI YAZMAK iSTEDiM LÜTFEN ÜSENMEDEN OKUYUN[/FONT]
[FONT=&quot]2-ORTOPEDiK BiR ENGELiNiZ BULUNMASI LAZIM[/FONT]
[FONT=&quot]3-ENGELIN SAG TARAFTA OLMASI LAZIM SAG KOL YADA SAG AYAK[/FONT]
[FONT=&quot]4-SOLTARAF ENGELİ BULUNAN (GAZİLER HARİÇ) ARAÇ İTHAL EDEMEZ[/FONT]
[FONT=&quot]5-ENGELLi RAPORUNUZDA TERTiBATLI ARAÇ KULLANABILiR iBARESI SART[/FONT]
[FONT=&quot]6-EHLiYETiNiZ YENI OLMASI GEREKIYOR TERTIBAT KODLARI OLMASI GEREKiYOR (25.01 28.03) GiBi ÖRNEKLERLE[/FONT]
[FONT=&quot]7- YÜZDE 90 ENGELLi BULUNAN BiREYLER BINEK ARAÇ iTHAL EDEMEZ TRANSPORTER VITO TARZI LiFTLI ARAÇLAR ITHAL EDEBiLiRLER AMA BUNLARIDA BIZ SATMIYORUZ.[/FONT]
[FONT=&quot]8-YAZDIGIM 7 MADDE GEÇERLI OLAN BiR BiREY ARAÇ iTHAL EDEBiLiR.[/FONT]
[FONT=&quot]9-BU EVRAKLARI TAM iSE AYDA 1 KERE OLMAK ÜZERE GÜMRÜKLERDE iTHAL BELGESi iÇiN KOMiSYON TOPLANIYOR HER AYIN iLK SALI GÜNÜ.[/FONT]
[FONT=&quot]RANDEVU ALMAK iÇiN EDEVLETE iTHAL ARAÇ YAZARSANIZ ÇIKAR KARŞINIZA BURDAN RANDEVU OLUSTURUYORUZ.[/FONT]
[FONT=&quot]10-RANDEVU OLUSTURMAK iÇiN NELER GEREKLi HEMEN ONUDA BELiRTEYiM YENI ENGELLI RAPORU YENI EHLiYET iKAMETGAH ADRESI BUNLARI SISTEME GiRiYORUZ VE RANDEVUYU OLUSTURUYORUZ.[/FONT]
[FONT=&quot]11-iTHAL BELGESi iÇiN KOMiSYONDA GEREKLi EVRAKLAR iSE RAPORU[/FONT]
[FONT=&quot]1-ENGELLi[/FONT]
[FONT=&quot]2-EHLiYET 3-NUFUS CÜZDANI 4-iKAMETGAH[/FONT]
[FONT=&quot]12-BUNLARIN TAMAMINI YERINE GETiRDIKTEN SONRA ARTIK ARAÇ SEÇMEK KALIYOR""
sartların uyuyorsa sıkıntı yok[/FONT]

cann.sm
Ben 10 yıldır aparatı araç kulanıyorum, ehliyet'imde sıkıntı yok, hertürlü araç getire biliyormuyuz örneğin 2 bin motor üzeri gibi.

cann.sm

Ortapedik
Tekerlekli sandalye kulanıyorum, ayaklarımı kullanamıyorum elimde bir sorun yok.

Sizin zaten özel tertibat kısmına giriyor. Yıllar önce bir arkadaşım gititirmişti.. Ellerde sorun yok ama, omurilik felçli idi..
Muhtemelen getirtirsiniz.. Ya da usulünü biliyorsanız, Akrabanız ya da bir başka bir kişi size hibe şeklinde olsun, para karşılığında olsun araç getirebilir, ya da getirttirebilirsiniz..

[FONT=sans-serif]2-ORTOPEDiK BiR ENGELiNiZ BULUNMASI LAZIM[/FONT]
[FONT=sans-serif].[/FONT]
[FONT=sans-serif]5-ENGELLi RAPORUNUZDA TERTiBATLI ARAÇ KULLANABILiR iBARESI SART[/FONT]
[FONT=sans-serif]6-EHLiYETiNiZ YENI OLMASI GEREKIYOR TERTIBAT KODLARI OLMASI GEREKiYOR (25.01 28.03) GiBi ÖRNEKLERLE[/FONT]
[FONT=sans-serif].[/FONT]
[FONT=sans-serif]9-BU EVRAKLARI TAM iSE AYDA 1 KERE OLMAK ÜZERE GÜMRÜKLERDE iTHAL BELGESi iÇiN KOMiSYON TOPLANIYOR HER AYIN iLK SALI GÜNÜ.[/FONT]
[FONT=sans-serif]RANDEVU ALMAK iÇiN EDEVLETE iTHAL ARAÇ YAZARSANIZ ÇIKAR KARŞINIZA BURDAN RANDEVU OLUSTURUYORUZ.[/FONT]
[FONT=sans-serif]10-RANDEVU OLUSTURMAK iÇiN NELER GEREKLi HEMEN ONUDA BELiRTEYiM YENI ENGELLI RAPORU YENI EHLiYET iKAMETGAH ADRESI BUNLARI SISTEME GiRiYORUZ VE RANDEVUYU OLUSTURUYORUZ.[/FONT]
[FONT=sans-serif]11-iTHAL BELGESi iÇiN KOMiSYONDA GEREKLi EVRAKLAR iSE RAPORU[/FONT]
[FONT=sans-serif]1-ENGELLi[/FONT]
[FONT=sans-serif]2-EHLiYET 3-NUFUS CÜZDANI 4-iKAMETGAH[/FONT]
[FONT=sans-serif]12-BUNLARIN TAMAMINI YERINE GETiRDIKTEN SONRA ARTIK ARAÇ SEÇMEK KALIYOR""
bunlar aracı tarafından ithal ettirecekseniz..
Yurt dışı ya da akrabanız kanalıyla olacaksa, farklı prodüsürleri var.. Muhtemelen sitede bulabilirsiniz.[/FONT]

cann.sm

Hibe ederse gümrükte o aracın tüm vergilerini ödemek zorundasınız araç engelli olarak gelmiyor yurtdışından ama yurtdışından sıfır araç getirme şansınız var ama hibe edilen aracın tüm vergilerini ödersiniz gümrükte

Üst Alt