Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akromegali, Hipofiz yetmezliği Hipotriodi için % kaç rapor alabiliriz?

m3rt1905

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhabalar :

Bir tanıdığıma yardımcı olmak istiyorum. Aşağıda belirttiğim hastalıkları mevcut. Acaba bu hastalıkların karşılığı olarak % kaç engelli raporu alabiliriz ? Hastalıkların oranını %de olarak bilenler belirtirse sitemizde mevcut olan balthazar hesaplamasını yapabilirim.

Konuyla ilgili yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Hepimize Allah acil şifalar versin.

Akromegali
Hipofiz yetmezliği
Hipotriodi
Multinodüler guatr
Prediyabet
Hiperlipidemi
E74 Karbonhidrat metabolizmasının diğer bozukluğu
Trigeminal Nevralji

a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksik olmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş 0 2- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap veren.) 10
3- Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha
fazla tiroksin gerektirenler) 40

_______

B- Hipofizer hastalıklar (tıbbi ve cerrahi tedaviyle sonuç alınmamış)
a- Hipofiz Bezinin Hiperfonksiyonu
1- Gigantizm ve Akromegali 30
2- Prolaktin Hormonu Fazlalığı 30
3- Adrenokortikotrop hormon (ACTH) fazlalığı 30
b- Hipofiz Bezinin Hipofonksiyonu 30
1- Hipofizer nanismus 30
2- Hipofizin izole hormon eksikliği 20
3-Panhipopituitarizm 60

_________

1- Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus %20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus %30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan,komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus %40

Not: Şeker hastalarına yukarıdaki oranlar veriliyor, ancak gizli şeker şeklinde bir şey söyleyemiyorum. Yapılacak testlerde değerleriniz ne kadar olursa ona göre davranılır.

_______

I- Karbonhidrat metabolizması bozuklukları (organ disfonksiyonu yapmış) 40

_______

NÖROJENİK KAYNAKLI AĞRILAR***
1-Günlük aktiviteyi kısmen etkileyen ağrı 5
2. Günlük aktiviteyi orta derecede etkileyen ağrı 10
3-Günlük aktiviteyi önemli oranda etkileyen ağrı 15
NOT: ***Primer baş ağrıları; nevraljiler; santral veya periferik kaynaklı nöropatik ağrılar (ağrının kronik olması ve tedavi altında iken değerlendirilmesi gereklidir).

_______

Hiperlipidemi için oran verilmez.
m3rt1905 Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun diyorum.
Oranları belirtmemiz ancak cetvele göre olabilir. Bunun dışında durumunuzu bilmemiz mümkün olmayacağı için kesin olarak xx alırsınız diyemeyiz. Ancak siz doktorunuza danışarak bu oranları netleştirmeye çalışabilirsiniz.

m3rt1905 ;
Yani sizin yorumlamanız gerekir aslında elinizdeki raporlar varsa burdaki ibarelere göre. Ya da uzman bir kişiye sorsanız daha iyi olur. En basit örneğiyle nevraljiden bahsedeyim. Ben cetvelden attım ama hiç etkilemiyor diye yazılırsa heyette, bu durumda oran verilmez. Yada bunun için tedavi almanız gerektiği söylenebilir örneğin. Bu süreçleri atlatmadan bir şey söylemek olmaz ve ben şimdi size en yüksek oranı alırsınız desem de doğru olmaz.

KKELEBEKK
Kısmet Hanım :
Benim zamanımda 2009 yılında işkur'a başvuru yapıp heyet için hastaneye yönlendiriyorlardı. Peki güncel olarak engelli raporunu almak için nereden başlayalım ? Vergi indirimi için Ankara'ya da göndereceğiz. Allah nasip ederse emeklilik için sonlandıracağız.

Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim :)

Temmuz 2017de akromegali hastalığından dolayı hipofiz adenomundan cerrahi operasyon geçirdim.Ameliyattan sonra tümörün tamamının alındığını bundan sonraki kısımda ise düzenli periyotlarla kontrollere gelmem söylendi.Aynı zamanda da hafif düzey kronik ITP hastasıyım.İnanın nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum.Bu hastalıkların toplam engellilik oranı nedir?Yardımcı olmanızı umuyor çok teşekkür ediyorum şimdiden.

Cevap yok mu?

Bende Cushing sendromu var engelli raporu alsam kaç puan verirler

Üst Alt