Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akşamları oluşan ayak içi ağrısının nedeni nedir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
689
Reaksiyonlar
572
13 yıllık psikiyatrik tedavi ve akşamları oluşan ayak içi ağrısının nedeni nedir?
(ŞUAN SADECE SOL AYAĞIM SIZLIYOR GİBİ BİR AĞRİ OLUYOR)

Rexapin 20
Aripa 20
Keday 300
Efexor 300
Dideral

Düz taban, içe basma gibi sorunlar olabilir o bahsettiğiniz ilaçlar bildiğim kadarı ile ağrıya neden olmaz.

@HuYSuz79,
AKŞAM saat 20:00 gibi REXAPİN 20 mg ve yarım şekilde DİDERAL i beraber kullanmaktayım.

Sızlama gibi bacak içinde oluyor ağrı gibi değil. Şuan sol bacağımda var.

Menisküs olabilirmi sizce?

Hayır ama tanı ve tedaviyi de doktorun koyması gerekir sonuçta değil mi :) O ilaçlar yapmaz, bahsettiğiniz ağrı / sızlama şekli menisküs gibi değil benim ilk aklıma gelen düz taban ve içe basma gibi sorunlardan olabileceği fakat tanı için doktora görünmeniz lazım. İçe basma sorunu varsa giydiğiniz ayakkabılarda hafif yana kayma şeklinde kendisini belli edebilir ama bunun adının koyulabilmesi için de doktora gitmeniz gerekir. Zaten benim yazma sebebim de yan etkiden ziyade bir sorun olabileceği için doktora gitmeniz adına yönlendirmede bulunmaktı

Gün boyunca yada sürekli olmuyor akşamları uzandığımda bunun farkına varıyorum ben.

Ayaklarımı sallayasım geliyor.

@Ahmet T,
Uzanınca akşam ilaçlarından sonra oluyor sanırım.
Akşamda REXAPİN ve DİDERAL alıyorum.

ben ayağımı kanepe ye vuruyordum o kadar şiddetli idi

@GRAHAM BELL,
Tam bilmiyorum ama ağrı içinde gibi oluyor.
Sol bacağıma vuruyor sanki.

Evet 1.69 cm boy
Kilo 109 kg

Ağrı içten vede derinden geliyor gibi sanki.

yere düzgün basmamaktan veya ayağınıza göre konforlu ayakkabı olmadığı için olabilir

@aydünyavaz, kilonuz yüksek, şeker hastalığı da böyle bir ağrı yapabilir. Şekere baktırdınız mı? Ayrıca gut hastalığı da olabilir. Eniştem de gut hastalığı var, ondada oluyor böyle Ağrı. En iyisi gidip bir doktora görünün, test yaptırıp,en azından ilaçların yan etkisi mi, değil mi, onu öğrenin . Değilse muhtemelen, kilo kaynaklıdır diye düşünüyorum. Özellikle 35-40'lı yaşlarda yılların getirdiği yük, ortaya çıkıyor. Sağlıklı beslenmeye başlayınca fark ediyor insan, yıllardır ne yaşıyormuşum ben diye. Dahiliye bir gidin, kan değerleriniz normal değilse doktor sizi yönlendirir. Çok fazla sebebi var ağrıların, böyle tahminle bulamayız.

Üst Alt