Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aktif PFO nedeniyle askerlikten muaf olur muyum?

cemkilic

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Foruma yeni kayıt oldum.

2014 yılın'da ani bir sinirle bayılma ve kasılma yaşayarak hastaneye kaldırıldım. EKO ve TEE işlemi yaptılar. Sonucun da ise kalbim de delik olduğunu söylediler. Dalış yapıyordum onu yasakladılar ve bayılmalar artarsa kesinlikle ameliyat olacağımı söylediler, bayılmalar arttı ardından askerlik tecil bitiş sürem yaklaşıyor. TEE rapor sonucu (PFO, Ajite salin ile geçiş+) yazıyor. Bu sonucu Prof.Dr olan birisine gösterdik oda şöyle bir cevap verdi. Aktif PFO nuz var. Bu inme riskini arttıran bir durum.Aspirin kullanmanız gerekiyor. Beraberinde bayılmalarda oluyorsa belki aslerlikten muaf edilebilirsiniz . Ama son düzenlemeler konusunda bilgim yok. Askeri hast de çslışan bir kalp uzmanına önceden sorabilirsiniz.

Muaf olurmuyum olmazmıyım bununla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

cemkilic

Kalp hastalığı söz konusu olduğunda mümkün değil risk almazlar ve muaf tutarlar. Bayılma geçmişini de anlatan bir epikriz ve bahsettiğin tetikleri de yanına alıp hastaneye öyle sevk iste...

Üst Alt