Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aktif tekerlekli sandalye alacağım. Omurilik felçliyim. Skolyozum da var. Öneri?

msait19

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
1
İyi günler arkadaşlar. İleri derece skolyozum var. Aktif tekerlekli sandalye alıp kullanmak istiyorum . Zorlanacağım noktalar olur mu? Parapleji t5-t6 seviyesinde OF'muyum.

msait19

Hangi seviyededen omurilik felçlisin? Bel kontrolün nasıl? Skolyozun ne düzeyde? Skolyoz sürüşünü etkiliyor mu? Daha önce aksitf sandalye kullandın mı? Sandalyenin ön tekerleklerini havaya kaldırıp durabiliyor musun?

Hepsinden önemlisi, aktif sandalye. mutlaka denenerek alınmalı. Her açıdan dünyanın en iyi sandalyesi Panthera'dır. Her sandalyeyi dene, sonra bir de Panthera'yı dene, anlayacaksın.

@OturanBoğa Bülent Abi cevap için teşekkür ederim.

Skolyozumun derecesi 90-110 arası olmalı. Cerrahi müdahele gerektiriyor ama şuan için ameliyat gündemimde yok.
Manuel sandalyeyi kullanabiliyorum. Sırtıma destek noktası oluşturduğumda rahat kullanabiliyorum.

Aktif sandalyeyi sizin mekanda denemiştim 2012`de Beylikdüzü'ne geldiğimde. Sizinle orada tanışıyoruz zaten:). Kollarımın çok güçlü olduğunu söylemişti sizin o zaman yanımızda bulunan abi. Ve daha da güçlendirirsen çok iyi olur demişti. Tabi tavsiyesi aklımda çıkmadı. Şuan kollarım daha da güçlü bir durumda.

O zaman aktif sandalyeye binmiştim. Çok hassastı. Ön tekerlekleri kaldırıp durabilmiştim ki bunu manuelde de yapabiliyorum.

Belden aşağı T5-T6 seviyelerinden itibaren kontrolsüzlük var ama fizik tedavi ile emekleme pozisyonunda durabilecek duruma gelmişim ...

msait19

Gene dene o zaman kardeşim :) Başka markaları da gidip dene mutlaka...

Üst Alt