Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aktif tekerlekli sandalye için hangi markayı önerirsiniz?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar iki marka arasında kaldım ben ottobock avantgarde ds mı kuschall k nova mı yoksa kuschall champion mu iyi?

Kifas diye bir üretici markası var Ankara da bir de onların ürünlerine bakın isterseniz.

Medusanınkutusu

Fevkalade az kas kuvvetine rağmen yerinden hareket ettirebildiğim ve çemberini (tetra çember olmadan üstelik) çevirebildiğim yegane sandalye oldu.

Panthera'da anlatacak çok şey var ama diğer tüm sandalyelerin üzerine oturup sonra Panthera'ya oturunca anlatacak söz kalmıyor :)

Geçen bir hanımefendi ile tanıştım, sanırım T-10'undu. Küschall kullanıyordu. Merak edip Panthera'yı deneyince, neyse gerisini anlatmayayım :)

Aktif sandalye alsaydım şunlara bakardım:

1- aerodinamik
2- sürüş/performans
3- postür durumu (yani oturunca üstünde mi içinde mi, dışında mı oturuyorum, beni kavrıyor mu?)
4- ağırlığı
5- fiyat
6- görünüşü
7- satış sonrası teknik destek / garanti şartları. örneğin herhangi bir yedek parçaya ihtiyacım olursa 2 ayda mı 2 günde mi tedarik edilir?
8- satıcı bana uygun çözümler üretiyor mu? sakatlığın ve onun oluşturduğu patolojinin farkında mı?

naciz ane bende birşey diyeyim hozgul un dediginide denedim ottobukuda.alacak olaydım ottobuk alırdım kişiyede baglı bu aktif sandalye işi engelimizlende alakalı denemeli alacak kişi kendisi karar vermeli fikrimce

-GEBZELİ-

Sizin bu kararınızı etkileyen neydi? Ottobock'da beğendiğiniz veya Panthera'da beğenmediğiniz neydi?

ottobuk a oturdumda sanki bana üretilmiş hissettim panteraya oturdumdaysa cok aşırı aktif dendi halbuki ole degil gıravite merkezi cok fazla on tekerlere yakınlıgından ole düşündürüyor .ikiside güzel sandalye fakat ben im kararım otobukdu fuarda.onceki mesajdada dedigim gibi kişinin engeliylende alakalı bu sandalye kulanmasıylanda ornek her iki sandalyenin dolgu paten türü minik tekerleri bizim ülkeye uygun degil ben hangisini alırsam alim havalı lastik ederim hic şüphesiz patlarmı lastikler elbetde ama onun rahatlını o kucuk tekerlerde imkansız yaşayamam fikrimce kişiler denemeden almamalı.

@Medusanınkutusu

Aktif sandalyeyi iyi yapan unsurları alt alta sıraladığında istisnasız tümünde Panthera açık ara öndedir. Ayrıca Panthera fotografta göründüğünden çok daha güzeldir. Mutlaka ama mutlaka denemek lazım. Tüm markaları deneyin, sonra Panthera'yı deneyin, göreceksiniz.

@-GEBZELİ-
Aktif sandalyelerde ön teker her zaman dolgudur ve 5" büyüklüğü geçmez. Bu yolda giderken biraz zorlar ve alışmayı gerektirir ama alıştıktan sonra hiç bir sorun kalmaz.

Bir de aktif sandalyede tek unsur ağırlık merkezinin önde olması değildir. Öyle olsa her sandalyeyi ağırlık merkezi önde olacak şekilde yaparlardı! Önemli olan kusursuz dengedir. Sandalye parmağınızın ucuyla dokunduğunuzda bu dengeyi ve hareket kabiliyetini görebilmelisiniz...

aktiflen yarışck varsa buyursun .faceden konuşsakmı dost :)

Üst Alt