Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aktif Tekerlekli Sandalye Kullanma Kursu var mı?

Harifc

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar aktif tekerlekli sandalyeyi aktif bir şekilde kullanma için kurs alabileceğim (özellikle Ankara'da) birileri var mı?
Malum a.t.sandalyeyi aktif bir şekilde kullandığınızda inip çıkamayacağımız rampa kaldırım merdiven yok gibi.

Hayırlı günler.

Harifc

Maalesef böyle bir kurs yok. Ama bu bence gerçek bir ihtiyaç! Nasıl ki araba kullanmak için bir öğrenme süreci var, aynı şey belki de daha da önemli olacak şekilde tekerlekli sandalye için geçerli.

Doğru sandalye seçip doğru kullanım tekniklerini öğrenirsek, tekerlekli sandalyenin özgürleştiriciliğini gerçek anlamda gündelik yaşamımıza yansıtabiliriz. Aksi halde yapabileceğimiz bir çok şeyi yapamaz ve tekerlekli sandalyeyi bir yük olarak taşırız.

Arkada birileri varken kendini geliştirmeye başlayabilirsin. Mümkünse düştüğünde canını yakmayacak yumuşaklıkta-sertlikte bir zemin üzerinde çalışırsan çok daha rahat olur.

Not: Unutmamak gerekir ki öncelikli olan doğru tekerlekli sandalyeyi doğru ölçülerde kullanmaktır. Allah herkese Panthera nasip etsin (Amin! :):):))

gatada var. rekrasyonel salon ve acık hava parkuruda var.çokta yeterli ama hastalardan pek talep gelmiyor

bende gata da tekerlekli sandalye sürüş eğitimine katıldım. fonksiyonel salonda verilen eğitim bu. fakat sadece aktif sandalye için değil genel anlamda tekerlekli sandalye için.
kaldırımlar merdivenler banyo tuvalet arabaya geçiş iniş. hatta hangi sandalye uygundur. alırken nelere dikkat etmelisin. hangi ölçüler önemli. tabi biraz da sizin ilgili olmanız gerekli. bunların hepsini kullanıyorum hayatımda tabi geliştirdim. benim sandalyem aktif evet ama ben biraz risk alıyorum. sonuçta c7 kırığı olan biri için sırt tutmazken aktif sandalye biraz daha dikkat gerektiriyor. aktifden değilde normal sandalyemden düşüyorum.
youtube da baya videolar var buradan bir çok şey öğrenebilirsin. hatta daha kolayını sen nasıl yaptığını çek sende ekle. ben ekledim.

Gönül neler ister neler ama olmaz işte çünkü lüzumsuzdur başkalarına göre bende böyle bu ve buna benzer kurslar açılsın isterim.
Ancak bu Ülke de zihniyet o kadar cahil ki duyanlar görenler aman canım ne gerek var derler hemen maalesef.

Üst Alt