Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akü amperini yükseltmem soruna yol açar mı?

karaca11

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 12 v 20 ah lık aküm bitti acaba amperi yükseltsem sorun olur mu? 30 veya 40 ah olarak...birde bana marka konusunda yardımcı olursanız sevinirim, internette 20 ah lık akü tanesi 250 tl olarak görünüyor ama elektrikli bisiklet ve akülü diye yazıyor bir sorun olur mu?

24 amp di benmki yükselttm memnunum uzun yol gidebiliyorum interntt e aküler çok pahalı bağlı bulundğn sanayiye gt akücülerle irtibata gç ben ordan aldım

12v 20ah bir saat dayanıyorsa 12v 40ah 2 saat dayanır... 12v 60ah saat 3 saat dayanır umarım aydınlatabilmişimdir

sagolun, motorda bir zararı olmaz demi bu yüksltmenin? birde deep cycle alın deniyor çok fark ediyor mu bu özellik?

motorda zararı olmaz yüksek AH nin

deepcycle jel akü demekmiş .... kendim alıp kullanmadım fakat jel akülerin doldur boşalttan etkilenmediği yazıyor normal aküler bellli bir doldurt boşalttan sonra kapasite kaybına ugrarken deepcycle jel akülerin bu kapasite düşümü daaha az oldugu soylenıyor fiyat performansı baz alın derim...ben herşeyin ucuzuda var pahalısıda ekonomi önemli...size kalmış

Her sandalyede aşırı akımından koruyan sigorta vardır ve bu bir sorun olabilir. ayrıca joystick için de bir sorun olmadığı tespit edilmeli. Recep Koçer siz ne dersiniz?

zaten en fazla 20 den 28 e cıkarıcam olursa, birde 12v 20 ah elekrikli bisiklet jel aküsünü satın alsak akülü sandalyelerde kullanabilir miyiz fiyatı daha uygun diğerlerine göre, sorun olur mu?

Aküleri büyütmek araca zarar vermez, ancak şarj aletinin yeni akülere yetmesi gerekir. Akülerin her biri 20 Amperse 2 Amper 24 volt şarj cihazı yeter. 8 Ampere kadar şarj aletleri işinizş görür. 8 Amperi geçen şarj aletleri 40 Amper ve üzeri aküler için uygundur. 20 Amperlik aküye zarar verir. Eğer akülerin her birini 28 Amper yapacaksanız, aracınız 28 Amper 24 volt olacaktır. Bu durumda akü amperinin yüzde onundan az olmayacak akımda şarj aleti olması gerekir. Yani şarj aletiniz en az 3 Amper olmalıdır. 3 Amper ile 8 Amper arası bir şarj aleti akülerinizi doldurur.
20 Amperlik jel akü alacaksanız 6-DZM-22 alabilirsiniz. Aynı paraya 22 Amper model ORBUS aküde var . 2019 yılı 6. aydan sonra üretilmiş, üretim tarihli Orbus marka Tayvan malıdır. Çifti 450-500 TL aralığında. Sandalyenizin motorlarından her biri 200 Wattlıksa ortalama 20 km yol yapar. Akülü dandalyenizde 320 watt ve üzeri motorlar varsa 20 veya 22 Amper aküler aşırı akımdan dolayı en fazla altı ay dayanabilir.
Bana sorarsanız en iyisi sonnashine marka akülü sandalyeye uygun akü almanız olur. On yıl dayanır ve bu süre zarfında akü sorunu yaşamasınız. Dünyanın en kaliteli aküsüdür.
https://www.enerjimar.com/p-19839-SONNENSCHEIN-12V-28-Amper-Engelli-Arac-Jel-Aku.html
Bu adresten temin edebilirsiniz. 28 Amperinin çifti 2500 TL civarında. Ama en iyi akü budur.

Son düzenleme:
sagolun bilgilendirmeniz için, sandalyemin motoru 24 v / 300w ve 12v 24 ah jel aküm vardı,1 senede bitti şimdi YİĞİT veya ORBUS almayı düşünüyorum, kışın hiç binmiyorum o yüzden hemen öldü aküler..kışın hiç kullanılmasada tam doluyken bile ayda bir şarza takın diyorlar ben takmadım hiç 3 ay...

Benim 40 40 iki tane aküsü olan arabam var
25li 4 tane ile degistirsem sorun olur mu

Dyt_sule99

Aküler 12 V veya 6 V çıkışlıdır ve sandalyelerin tamamı 24 V çalışır. 2 akü bağlandığında 24 V ulaşıyor ve doğru voltaj değeri ile kullanılıyor. 4 aküyü 24 V ayarlamak kolay değil. Ancak 6 V'luk aküler kullanmanız lazım -ki bu da hacim sorununu beraber getirir

hozgul
Benim arabamin akusune 40 40 iki tane toplam 80 volt dediler.Ve satışı 1300 tl
Ama 25 li 4 tanenin satışı 700 tl biraz kafamız karisti ve yari fiyatin uygun olursa kullanacağız.Dediginizi tam anlamadım.o konulari biraz bilmiyorum da kusura bakmayin

Dyt_sule99

Sizin 40 diye söylediğiniz çıkış voltu değil, içinde biriken enerji miktarıdır ve o amper olarak ifade edilir. Yani iki tane 40, 80 Amper yapar. Halbuki benim söylediğim çıkış voltajı.

Benim aküler 38 amper di 60 amper taktım iki yılı geçti ama şarj aleti yandı şarj aleti dayanamadı

Üst Alt