Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akü ölçümü yaptırdım, 10.5 çıktı. Bu değer olağan mı?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Sandalyemin jel Akülerini ölçtürdüm yükte 10.5 cıktı akücü gayet iyi dedi. Sizin fikirleriniz nedir. Güvenilip yola cıkılır mı?

Hele kış çıkınca yaptıraydın
Mutlaka performansı düşecektir
Her aküler öyle çünkü
Soğuklar etkiliyor nedense

10,5 ne? volt mu?

yükte 10,5 voltsa en fazla 5 km'den sonra bayılmaya başlar... ona göre gideceğin (ve döneceğin) mesafeyi kabataslak hesaplayıp yola çıkman daha iyi olur...

@katrancalı 1.5 yıl kullandığım aküler kumanda göstergesinde herhangi bir azalma belirtisi göstermeden akülü sandalye ile rampayı çıkarken durdu ve bi daha karınca misali mesafe kat edemedi neredeyse. Volt değerlerine baktık. Akülerden bi tanesi 11.5 falandı diğeri 4 e falan düşmüştü. Yeni akü aldım. Aynı marka aynı firma bu sefer aküleri ölçtürdüm. Her iki yeni akü de 11.5 Falan çıktı. Ancak gittiğim mesafe çok Az. Eski akülerle gittiğim mesafeyi yeni akülerle gittiğim zaman göstergeden ışıklar çabuk sönüyor. Motorum 280 watt. 4600 rpm. Kendim açtım tozunu falan temizledim. Kömürü de gayet iyi şuan için. Problem nedir anlamadım gitti. Performansta düşüş var yani. Sandalyeyi 7 yıl oldu kullanılalı

durum biraz karışık görünüyor... normal olarak, yeni akülerle en azından birkaç ay süreyle eski akülerin (iyi zamandayken) gösterdiği performansı alman gerekirdi, ancak alamadığını söylüyorsun ve bu da bize iki olasılık işaret ediyor, 1- ya yeni aküler sorunlu, 2- ya da sandalyenin yürür aksamında sorun var...

yeni dediğin aküler bir-iki aylıksa, full şarj edildiğinde boşta ölçümde 11,5V göstermesi iyiye işaret değil, çünkü benim 10 aydır kullandığım akülerim full şarjlıyken boşta ölçümde biri 14,0V diğeri 14,1V gösteriyor, sandalyeye bağlıyken ve joystick on/off tuşu açıkken 13,4V ve 13,5V gösteriyor...

Aküleri aldıktan 1 hafta sonra doldurup belki 4 km gittikten sonra kumandadan söküp öyle ölçtürdüm. Motorlar fazla akım çekiyor olabilir mi?

olabilir tabii...

yeni aküler sana teslim edilip ilk şarjı yaptığında full şarja ulaşması kaç saat sürdü?
eğer 24 saat ya da daha uzun sürdüyse aküler daha geldiklerinde sorunluymuş diyebiliriz...

Firma akünün şarjı dolu bir şekilde geldiğini söyledi bana. Ancak ben 500 metre gider gitmez 2 ışık söndü kumandadan. Gece taktım 1.5 saat gibi bir sürede doldu. Bilemedim ben de. Problem olarak bi motoru görmeye başladım işin doğrusu. Uygun bir vakitte iyi bir tamirciye göndermeyi düşünüyorum bakalım artık.

yine olmadı... akülerin kaç amper yazmamışsın ama 33 - 55 amper arası olduğunu varsayalım, bu kapasitede aküler ilk şarjlarında (ki, 500 metre gider gitmez iki ışık söndü kumandadan, diye yazmışsın bu durumdaki akü bomboş demektir) bizim standart 5 amperlik akülü sandalye şarj aletleriyle en az 7 - 10 saat arasında full şarja ulaşır...

yani, sende şu durumda bir akü sorunu var büyük ihtimalle... buna ek olarak motor/yürür aksam sorunu da olabilir...

msait19

Beşyüz metrede iki ışık sönmesi ve 1,5 saatte sürede akülerin dolması olağan değil. Recep Koçer mesajı görürse bir yorum yapabilir.

2×40 amper akü kullanıyorum. Recep Koçer ile telefonda görüşmüştüm eski akü arıza verince. Sağ olsun yardımcı olmaya çalıştı. Ama yeni akü ile ilgili fikrini almadım henüz. Fırsatım olursa Ankara'ya yanına gitmeyi düşünüyorum sandalyeyi göstermek için. Aküleri takar takmaz ilk test sürüşünde 2 nokta gitti. Şuan ise yaklaşık 5-7 km de 2 ışık sönüyor. Eski akülerimin performansını göstermediği aşikar. Eski akülerimle onca yolu gittiğim halde 1 bazen 2 ışık sönerken şuanki yeni akülerle 4 falan sönüyor. Zaten ilk 3 ışık gidince artık fazla bir yol almak doğru olmaz zaten.

sanıyorum mesaj muhataplarında bir karışma olmuş :)

o "5 km" lafını ben öylesine, anlatımı güçlendirmek için söyledim, yani doğruluk payı geçersiz...

gelelim 10,5V (yükteyken ölçülmüş) sonucunu açıklamaya...

MK marka aküler ünlü ve güvenilir firmanın ürünü, senin akülerinse 72ah gibi oldukça yüksek bir kapasiteye sahip... şimdi bu iki bildiğimiz veriye en az 12-15 km mesafe gittikten sonra aküleri akücüde ölçtürdüğünü ve aküleri yaklaşık 1 yıldır kullandığını varsayarsak (varsayıyoruz çünkü bilmiyoruz) evet, akücü haklı, 10,5V gibi bir değer çok iyi bir sonuç...

ama aküleri kullanmaya başlayalı 4-5 ay olmuş ve 3-4 km yol aldıktan sonra aküleri ölçtürdüysen epeyce kötü sonuç... hele buna bir de akülerin MK marka ve 72ah kapasiteli oluşunu da eklersek berbat ötesi bir sonuç...

10km üzerindeki mesafelerde akülere fazla güvenme derim, ya yanına şarj aletini al, ya da yolunun üzerinde şarj istasyonları bulunmasına dikkat et... misal, ben yeni akü alıp birkaç orta-uzun mesafe denemesinden sonra akülerin tahmini menzilini tespit edince 1 yıl kadar yanıma şarj aletini almıyorum, sonra akülerin performansı azalıp benim ortalama mesafe menzilime yaklaştıkça şarj aletimi yanıma almaya başlıyorum...

katrancalı

Aracın yeni sahibiyim daha yola cıkmadım havalardan dolayı tabiki test sürüşünde şarj aletini yanımda bulundururum bana 10km yapsa günü cıkartır. Tahminimcede yapar diyorum. Tesekkurler cevaplarınız için :)

@wheelchairmale

MK akü ile fırçasız motorlu bir sandalyede 40 km yaptım. 5 km çok düşük

Hakan 5km arkdas söyledi. Aku test için yola cıkmadım. Cıkınca bu yazı altında paylşrım :)

Üst Alt