Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aküler hakkında bilgiye ihtiyacım var..?

denizkızı

Aktif Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
5
Herkese merhaba. Tekerlekli sandalyemin aküsü dört senenin sonunda ne yazık ki bozuldu. Yeni akü almak için girişimlerde bulunduk fakat kafamız çok karıştı ve bilgisi olanlardan yardım istiyorum.

Kullandığım araç wollex w123,ofd'den bağışla geldi. Aküsü 40 amper 12 volt, çift aküyle çalışıyor. Wollex firması çifti için 900 lira fiyat ve altı ay garanti veriyor.

Başka bir firma 1150 lira ve garanti vermiyor. Kafamı karıştıran kısma gelecek olursam bulduğum ve aradığım bir firma jel akü için tanesi 340 liradan fiyat ve iki yıl garanti verdi. Jel akü için bu fiyat az değil mi? Firmaya güvenebilir miyim?

Ayrıca bir akünün ömrü bir yıl denilirken firma iki yıl garantiyi nasıl verebiliyor? Daha önce kuru aküyle çalışmış bir araba jel aküde sorun çıkartır mı? Bir de jel akü firması ellerinde 40 amper kalmadığını 42 amper olduğunu söyledi, bunun sandalye için herhangi bir zararı olur mu? Hiç anlamadığım ve bilgimin olmadığı bir konu. Bilgisi olanlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Wollex Firmadan alınız.Çünkü fabrikası o başkalarına güvenilmez😊
Wollexin akusu 4 yıl dayanmış. Aynısından olsun

Aküden memnun musun peki? volki_80

Bir de kuru aküden mi jel aküye geçtin? Kullanımı nasıl jel akünün?

Derya motorun üzerinde voltaj ve kac amper oldugu yazar bu değerler önemli, birde jel akünün ömrü daha uzun oluyor kuruya göre verilen fiyatı netten mi baktın tlf konuştunmu satış elemanı ile.

Telefonda konuştum aldım bilgiyi. Jel akü daha iyi diye duymuştum ama daha pahalı diye biliyordum. Bir de kurudan jele geçersem sorun yaşar mıyım bilmiyorum

denizkızı

Akülerin 40 ya da 42 A olması sorun teşkil etmez. Akü alımlarında dikkat edilmesi gereken husus şudur:

1- Derin deşarja dayanıklı olması
2- Jel tipi olması
3- Kaliteli markalardan seçilmesi.

İlk kullandığım akü 8 ay dayandı, sonrası 1 yıl, sonrası 3 yıl. Sonra MK marka (ABD) yurt dışından geldi, 5 sene bana mısın demedi. Şu anda da kullandıklarımın markasını bilmiyorum ama 3 senedir sorunsuz kullanıyorum.

Akülerin ömrünü etkileyen birçok unsur var. Kaç defa şarj edildiği, kaç V'ta düştüğünde şarj edildiği bunlardan bazıları.

Forumda akülerle ilgili çok sayıda başlık var. Göz atmanız yararlı olabilir.

kesinlikle jel akü almalısın.ve deepcyle özelliği olmalı.şuan kuru akü varsa bile aracında jel taksan sorun filan olmaz.ben aldığım aküden şuan gayet memnunum.kesinlikle kuru aküye para verme.benim aldığım akü 2x40 amper 780 lira civarına aldım.fiyat olarakta kalite olarak ta beklentimi karşıladı.

amper önemli değil araçtaki akünün voltaj uysun yeter.yüksek amper alırsan daha uzun yol gidersin.mesela ben 2x40 amper yerine 2x55 amperde takabilirdim. denizkızı

benim sandelye wollex 28amper taktım 3 ay dayandı 33 amper alsam zararı olurmu makineye bazıları motoru yakarsın dediler

serkanmugla

Arkadaki kutuya Büyük gelir araca ağırlık verir
O 3 ay dayanan kuru akümüydü
Keşke jel olsaydı

28 amper taktım 3 ay dayandı 33 amper alsam

Yaşadığınız durumun amper ile ilgisi yok. Ya aldığınız aküler kötü idi ya da motorlar inanılmaz elektrik çekiyor. Bana kalırsa aküler iyi olmayabilir ve o yüzden sorun yaşamışsınızdır. İyi Avrupa malı akü alın. jel olsun ve derin deşarja dayanıklı olsun

jel aküydü

tercih ettiğinz bir marka varmı ve kaç amper alayım

serkanmugla

önce akü muhafaza kutularına 33ah'lik akülerin boyut olarak uyumluluğunu kontrol edin, uyuyorlarsa elbette 33ah'lik akü alın, denklem basit: ne kadar çok amper/saat / o kadar uzun mesafe...

alacağınız akü jel / deep cycle (derin döngü) özellikte olsun...

marka olarak, safir (fiyatına göre) iyi diyorlar, 1-2 yıldır piyasada orbus markası var onu deneyebilirsin, dış görünüşünden (ve fiyatından) kalitesi belli olan nova akü var onu da deneyebilirsin...

benim tecrübemi soracak olursan, ben de buradaki birçok akülü sandalye kullanıcısı gibi birçok markayı denedim, içlerinden en iyileri akülü sandalyeyi satın aldığımda onunla birlikte gelen Yuasa markasının engelli araçlar için özel jel akü üretimi (ve ayrı bir marka olan) Yucell ve Ritar D akülerdi, bu ikisi dışındakiler hep hayalkırıklığı yarattı...
son olarak, bu yılın başında yine akü ihtiyacı ortaya çıkınca bu kez kalitesi belgelenmiş olan bir markayı seçmeye karar verdim ve TSE belgeli akü markası olan SSB marka akü aldım (ISO 9001, ISO 14001, UL gibi evrensel akü standartları belgelerine de sahip aynı zamanda)...

şubat ayında (tam sevgililer gününde geldi kargo ;) ) satın aldım, mart ayından beri de kullanıyorum, şu ana kadar hiçbir performans kaybı vesaire gibi bir olumsuzluk belirtisiyle karşılaşmadım...

iyi alışverişler...

bazı arkadaşlar sacmalamasa daha gzel olucak bilmedikleri konularda :hozgul[FONT=sans-serif] arkadaş yazmış dogrusunu.[/FONT]

Yigit 55 amper jel aku alma fikrim var...kac yil kullanim sagladiniz?

Üst Alt