Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü araba şarj edilirken çok elektrik tüketir mi?

diyarlı

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Akülü arabalar şarj edilirken fazla elektrik yakarmi yani faturaya fazla yansir mi?

Hayir.
Cep telefonu sarji gibi Az enerji yakar.

5 amper 1.5

Teşekkürler içim rahatladi bir iki ay birinde kalacam oyle kafama takilmisti

10 saatlik şarj süresinde 1,75 liralık enerji tüketiyor ortalama

Uzerinde yazar adaptorun ne kadar guc tuketimi oldugu...gerekli hesaplamalar yapilabilir

Simdi gece takiyorum hani kac saatte doluyor bilmiyorum oglene dogru cikariyorum oyle fazladan sarjda kalirsa elektrik tuketecegini sanmıyorum uc saatte doldugunu tahmin ediyorum

Simdi gece takiyorum hani kac saatte doluyor bilmiyorum oglene dogru cikariyorum oyle fazladan sarjda kalirsa elektrik tuketecegini sanmıyorum uc saatte doldugunu tahmin ediyorum fazladan kalırsa elektrik tuketirmi acaba dolduktan sonra ?

2-3 saatte dolar.
Sark cihazin uzerinden turuncu doluyor
Yesil olunca doldu.otomatik sarji keser.
Ama gunduz doldurun ve ayrilmayiniz.
Öyle gece tak sabah cikar yapmayin olurya......

Sizin arac ne marka?

diyarlı takma kafana takılcak elektrk parası yemez.gece tak 3-ila maksimum 4bucuk saatde dolar doldundada kendisini otamadik kapar makine .takma kafana gerisini.

hesaplayalım...

standart şarj cihazları çoğunlukla 24V 5A (amper) oluyor... böyle bir şarj cihazı saatte 5X24=(yaklaşık) 125 Watt/saat elektrik tüketir...

2017 ocak ayı itibariyle 1kW elektrik (tüm vergi ve ek masraflarıyla) 44 kuruştur... biz bunu 50 kuruş yapalım, tepe tepe :D

1000/125=8 saat... yani 50 kuruşluk ceryan için bir şarj aletinin 8 saat (tam güçte) çalışması gerekir... arkadaşımız 3 saatte doluyor, demiş, o zaman yaklaşık 25 kuruş harcar... sonraki "muhafaza" şarjının elektrik harcaması çok çok düşük seviyededir... onu hesaplamaya değmez...

tüketmez
faaturada belli bile olmaz yani takma ama şarja tak :):confused:

Üst Alt