Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü Arabalar için sürücü projesi hakkında görüşlerinizi yazar mısınız?

digikemal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hepinize selam ve saygılarımı sunarım. Benim sizlerede sormak istediğim, fikrinizi almak istediğim bir konu var.
Biz firma olarak (Firma adı reklam olarak vermek istemedim.) elektronik motor sürücüleri imalatını yapmaktayız. Yeni projemiz akülü arabalar için sürücü yapmak fakat bu konuya yabvancıyız.
Ben akülü arabalarda sürücülerin genelde yabancı mı yoksa yerli mi olduklarını öğrenmek ve bu sürücülerle ilgili sorun yaşayıp yaşamadığınızı öğrenmek istiyorum.
Yani biz bunun üretimi yapsak sizlere de servis açısından faydamız olacak mı bilmek istiyorum. Bu ürüne talep olur mu?

Beni bu konuda bilgilendirseniz sevinirim.

Saygılarımla

akülü tekerlekli sandalye

23 yıldır akülü tekerlekli sandalye kullanıyorum
Türkiyede,gerek oto yollar,gerek yaya yolları engellilere uygun yapılmadığından,akülü sandalyeler üretilirken,Meyra mödeli olmalı ve ön tekerler büyük boy olmalıdır.
Küçük teker olursa çukura düşme ve yıkılma tehlikesi var,sakat kişiye korku verir.Güvenli olmazse engelli rahat gezemez.
Tekerlekli sandalyeler yağmurdan veya güneşten koruma tasarımları bile yapılmalı.Almanyada bu şekilde imalatı başlamış.Aynı zamanda aküleri engelli dolaştıkça şarz eden akülü sandalyeler üretiliyor.Biz Avrupayı geriden takip edeceğimize,hem portatif üstü kapatılabilen hemde sürekli şarz edilen akülü sandalyeler imal ederseniz çok rağbet görür ve uzun vadeli hizmet verir düşüncesindeyim.
Otomatik firenlı olması şarttır.Sakat kişinin sandalyeye oturması rahat olması için yan korkuluklar muhakkak seyyar olmalıdır.Ayaklıklar yukarı aşağı ayarlanmalı ve istendiğinde ayaklar uzatılmalıdır.
Sakat kişinin sakatlık derecesine göre,tek elle kullanılan,2 elle kullanılan veya ayakla kullanılan,ses ile kullanıbilen mödeller üretilmelidır.Daha öce üretilmiş yurt dışından gelen bazı sandalyeler hiç rahat değil onları inceleyip eksikler tesbit edilerek daha kullanışlı üretilebilir.

evet gezerken şarj etse mükemmel olur fahiş fiatta olmadığı sürece herkes tercihini bu yönde kullanır eminim!

akülü sandalye

Merhaba arkadaşlar
Tükiyede bazı firmalar akülü sandalye üretmeye başladı.Biz TÜRKLER neden kendimizi kurnaz zannederiz acaba.
AVRUPADA sigortalı her engelliye kullanabileceği ve ihtıyacına göre akülü sandalye veriliyor.Bizde öyle bir kanun çıkarmışlarki sanki 50 milyarlık araba veriyomuş gibi zimmet yapıyor.Beş tane formalite belgeler,biz ne zaman kurtulacağız bu belgelerden,Engelli kartı olan felçli akülü arabasını alsa,bakımını da devlet yaptırsa ne ne güzel olur.Hep avrupayı taklit ediyoruz ama uygulamaları elimize gözümüze bulaştırıyoruz.
1.700 Tl. para veriyor akülü araba için,bir sürü formalite.Bende vazgeçtim.Üstelik kullanamıyacağım basit araba almamı tavsiye ediyor bana .Öte yandan pıyasadan akülü araba alacağız bir sürü sahtekar firmalar çıktı. Arabanın parçasını istıyorsun,sana başka araba satayım diyorlar.Engelli insanların sırtından nasıl çok para kazanırız diye düşünen insanlar çıktı ortaya. Dürüst güvenilir millet ne zaman olacağız biz.Sağlam işler ne zaman yapacağız biz.
Devletin işleri sakat ve eksik,dernekler de bizi korumuyor,bizim halimiz ne olacak böyle. Bilinçli ve bilgili olmak zorundayız,bilglerimizi paylaşalım.

Üst Alt