Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü arabamın motor sorunu hakkında..?

emine-bolu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Akülü arabamın sol motorundan sesler geliyodu şimdide kendiliginden yavaşlayıp sola çekmeye başladı ne yapmalıyım bildiginiz bir servis varmı yardımcı olursanız sevinirim.

arıza muhtemelen kömürler bitmiştir. motorun yanlarında (üzerinde) iki kapak vardır onları söküp kömürleri kontrol ediniz. (kömürleri içinden çekiniz) eğer kömürler çok kısalmışsa demekki bitmiştir. temassızlık oluyor.gelen ses de yavaşlama da kömürdendir. bir oto elektrikçisinde iki adet kömür bilemedin 10 tl'ye alırsınız. taktığınızda sorun giderecek. bu kömür değişimini siz de yaparsınız. bunun için tamire götürmeye gerek yok..

çok teşekkürler baya panik yapmıştım bunu duyduguma sevimdim çok sagol parapleji

bu arada kömür alırken eskisini götürüp o ebadta alın. eğer aynısı bulunmazsa da büyük filan gelirse, zımpara ile inceltiniz. eski kömürlerin ölçüsüne getiriniz. böyle ufak tefek şeyleri kendim yaparım. :)

aynı sorun benimde vardı kömürler bitmiş olsa hiç çalışmaz motorların başında ve dişli kutusuna bağlandığı yerdeki rulman ve rulman pullarını kontrol ettirin kırılıp motor içinde sıkışma yapar birde dişli kutusunun içinde bulunan yağ keçeden sızıp motor sargılarını bulaşmıştır kısa devreye yol açıp motorun yavaş çalışmasına sebep olur ve motor ısınır sağa veya sola çekmenin sebebi budur basınçlı solventle silinip hava tutulunca düzelir servisler çok pahalıdır iyi bir tamirci veya oto elektrikçi varsa sorununuzu çözebilir

elimde bozuk bi tane akülü araba var onun kömürlerini söküp taksam olurmu ?

eger bu şekilde çözülmezse bi oto tamirciye götürürm bu bilgiyide aldıgım için sagol kayaköy umarım kömürleri degiştirince sorun gider

olmazsa bi oto elektrikçiye götürücem çok sagol kayaköy bunları bilmem iyi oldu en azından derdimi daha rahat anlatırım

Sanayide bir motorcuya götürün. Onlar açıp gerekli bakımı yaparlar.

aşinan komur parçalrida motoru sıkıştırır rahat çalişmasina engel olur.motor sokuldukden sonra mutlaka içide temizlenmelidir.komporesor ile hava üfületilse bile yeterlidir.

Arkadaşlar benim de sukutırımın motoru bugün bozuldu. motordan gıcırtı geldi ve tutukluk yaptı. artık hareket etmiyor. akülü sukutırın markası ''invacare comet'' bildiğiniz güvenli servis varsa yazarsanız sevinirim..

çok şükür önemli bişey yoktu. sorun sadece kömür kapağı gevşemişti. ondan temassızlık oluyodu. onu da çözdüm..

arkadaşlar arabamı bi oto elektrikçiye götürdük şimdide durma yada sola çekme yok ama yine ses geliyor motordan ve hızı yavaşlıyor tamir etdirmekten fenalık geldi sanırım randıman vermicek gibi başka önerileriniz varmı ?

Arkadaşlar wollexs enjoy 168 var bende yolda giderken bir anda duruyor aracim ne olabilir sorunu yardimci olacak varmi ? Motor kömür unden olabilirmi ve motor kömuru nasil degisir videolu cekim yapip atabilecek varmi

Motor komur olduguna eminmisin.
Elektrkleri acikmi?

erdal71

Arac acik birden duruyor ekranda motor isareti ve tamir anahtari cikiyor jostik i birakiyorun sonra yine gidiyor , yolda durup gidiyor ne yapabilirim bilen yokmu acilll

aracınızın görsellerini kontrol ettim bahsettiğiniz hata iki sebepten olabilir
1: akü deformasyonu çok çaabuk dolup ani boşalır belirli bir voltajın altına düşerse araç kilitlenir açıp kapatınca kondansatörler enerji depolar çalışr fakat uzun sürmez.
2: ana dağıtım beyin kutusundaki bağlantı soketlerini kontrol edin herhangi bir sebepten dolayı soket tırnakları gevşemiş olabilir tam akım geçmez ve araç kilitlenir sık sık soketleri kontrol edin umarım farklı bir arıza yoktur

Akulerim iyi durumda ama soket basliklarinda sorun olabilir , birde wollex enjoy 168 de kömur varmi ? Degisimi nasil yapiliyor bilen varmi ? Kömurlerden olabilir mi ?

Motor komuru kolay kolay bozulmaz.
Ben 10 yildir ayni araci kullaniyom.
Soketlere bak yine

erdal71

Soketleri temizledim şimdilik oldu yardimci oldugunuz icin teşekkür ler arkadaslar . Senin aracin nedir ?

umarım sorun tekrar etmez elektronik tamircilerinden kontak cleaner diye spreyler satılır internet üzerindende alabilirsiniz. uçucu tip olanından alıp arada bir soketleri sıkın hava şartlarına bağlı oksitlenmeyi giderecektir spreyi direk elektrik üzerine sıkmayın akü bağlantısını kesip öyle uygulayın.

Ustam
26 amper cift jel aku AlAcam.
Bu orjinal meyra sarj aleti doldururmu usta yardim edin lutfen c v b veriniz.

Bende meyra 8 a sarj cihazi var
.önceki aracimi 60 amper cift akuyu sarj ederdi.meyra arac boZuldu hurdaya gitti.sarj aleti saglam.

Simdiki kullandigim arac 26 amper cift aku icin bu meyra sarj cihazi doldururmu sarj edermi?jocktice falan zarar verirmi?

12 volt sa olur bence sıkinti olmaz ama yinede akucu lere sor derim

24 volt uyumlu her sarj cihazi öyle.
Ama bu meyra yuksek amperleri doldurdu.
26 amper cift akuyude doldururmu jocktice zarar verirmi?

Arkadaşlar bir ayda bir kömürler bitiyor, arabam imc 802 model 800w motor (4 kömürlü) dür.
Beyin,şanzıman kollektör ve rulmanların bakımı ve temizliği yapıldı eskiyenler değişti tek şikayetim kısa sürede kömürleri bitiriyor (en fazla 2 ay dayanıyor) orjinalinide dikkate alıp saklamadım ölçünün önemi yok ama sağlam ve kaliteli malzeme ile yapılmış olması yukarıda Zorro arkadaşın dediği gibi uzun süreli dayanabilecek kömür ihtiyacım var. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum

Blade ve Emine bolu
İkinizin de elektromanyetik fren arızanız var. Ya da motor kısmına redüktör dişlilerinden gres yağı sızmış olabilir. Motor gövdesinden ( Siyah silindirin ön taraftaki tas gibi kapağının inde olur.) fren mekanizmasının üç vidasını söküp freni ayırın. Ancak iki ince kablosunu kopartmayın. Frenleri zarar görmeyecek biçimde gövdeye bantlayıp sandalyeyi sürün. Sorun geçiyorsa fren onarımı yapın. Geçmişte elekyromanyetik fren onarımını ayrıntılı olarak anlattım. Konularımda var.
Arıza yine geçmezse motor kısmını açıp içini temizleyin. Gres yağı motora kaçarsa,( bu arada motor , könürlerin olduğu siyah silindir oluyor.) manyetik alanı doldurur ve motorun dönen kısmı mıknatıslara yapışıp zor döner. Hala arızayı çözemiyorsanız arayın ayrıntılı konuşalım
Hakan Usta 05434047268 Telefonum bütün engelli kardeşlerim için 24 saat açık.

Mur37
Kullandığın kömürler Çinden getirilen ikinci kalite karbon ise ömrü en Çok bir, iki yıldır. Muhtemelen motor redüktör dişlilerinde veya motorun manyetik freninde sorun olabilir. Ya da motor kısmına gres yağı kaçmış olabilir. Bu saydığım arızalarda motor normalden üç kat daha fazla zorlanacağı için yük kömürlere biner ve kömürler ark yaparak kısalır ve oluşan ısı kömür yaylarını bozar ve kollektöre onarılmaz zarar verir. Motorlardan aşırı ses geliyorsa motor rulmanlarını değiştirmek sesi keser. Ancak redüktörde aşırı ses varsa redüktörü çözemezsin. Bakım falan hava. Yeni redüktör takmalısın.
Akülü sandalyenin sırtını duvara daya ve geri viteste son hız çalıltırıp joystiği böyle bantlayıp motor kabloları ısınıyormu diye elinle arada yokla. Sandalye yarım saaat kadar çalışsın. Motorlarda sorun varsa zaten joystick bir süre sonra hataya geçecektir. Muhtemelen bir motor ve bu motorun kablosu daha fazla ısınacaktır. İşte o motor veya redüktöründe sorun vardır.

Zorro
8 Amper şarj cihazı 40 Amper ile 80 Amper aralığındaki aküleri şarj etmek için uygun. Aküleriniz 26 ampere kadarsa boşa fazla para harcamayın. Mervesan MT-7024-C model 24 voltluk şarj cihazı 200 TL civarında ve 2,5 Ampere kadar akım basar. 26 Amper iki aküyü 10 -12 saatte doldurur. Tünelsan ve bir çok alışveriş sitesinde satışta. Sadece çıkış uçları krokodilli. Bir tane RX J504 erkek üç pinli XLR fişi 15 liraya alıp kırmızı krokodile giden kabloyu bu fişin içinden 1 yazan pine lehimleteceksiniz ve siyah krokodile giden jabloyu da bu fişin içinden 2 yazan pine lehimleteceksiniz ve elektronikçi boşta kalan 3 numaralı pini s numaralı pine bir tel ile 2 ve 3 numardlı pinleri bir jampır tel ile birleştirip lehimleyecek. Yani şarj fişinin 1 numaralı pini artı 24 volt olacak , 2 ve 3 numaralı pinler eksi 24 volt olacak. 3 numaralı pini boş bırakırsanız, şarj yaparken joystick hataya geçmez ve araç hareket ettirilirse şarj kablosu kopabilir. Bu amaçla 3 numaralı pini eksiye yani 2 numaralı pine bağlıyoruz. Joystiğe şarj fişini takınca 3 numaralı pinde eksiyi gören joystick kendini korumaya alıp hata göstergesine geçer.

Üst Alt