Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü araç için alınan rapor ücretli mi?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Eşim için Eskişehir Devlet Hastanesine Akülü araç raporu başvurusunda bulunduk.Evrakları düzenleyen memur bu raporun alımında muayene(8 ayrı poliklinik),tahlil,tetkik ve röntgen gibi işlemlerin tümünün ücrete tabi olduğunu söyledi.Kol rahatsızlığının yetesiz görülerek bizim adımıza olumsuz sonuçlanan bu rapor için alınan bu ücretler sadece akülü araç raporlarında mı geçerli?Bu şekilde ücret ödeyen başka arkadaş varmı?Daha önce çeşitli nedenlerle alınan raporlarımızda ücret istenmemişti.Özürlülerin alacağı raporlardan ücret alınmaz genelgesi bu tür raporları kapsamıyormu?

Akülü tekerlekli sandalye için istenen rapor malzeme raporudur ve o da 8 ayrı poliklinik muayenesi gerektirmiyor.fizik tedavi polikliniğine gidin muayene olur gibi kayıt alın ve doktora akülü sandalye raporu istediğinizi söyleyin. hastanızın muayenesi yapılır ,poliklinikteki doktorun ve iki fizik tedavi uzmanının daha (toplamda 3 imza) imzasıyla raporunuzu alabilirsiniz.Ancak akülü sandalye alıp alamayacağını sgk nın doktoru değerlendirir.

bir diğer konu: akülü sandalye için büyük heyetin sağlık kurulu raporu gerekmiyor ,memur bu konuyu bilmiyor ve sizi yanlış yönlendirmiş.

selamlar

bende sgk memuruna sordum heyet raporu alacaksın sonra reçete alip bana geleceksin.egerki depoda yok ise o zaman depoda yokdur diye reçeteyi muhurleyecem ,ondan sonra istedigin medikalciden alacaksin dedi.

ayaga kaldıran akulu sandelye raporunuda araştırma egitim hastaneleri ve tıp fak.hastaneleri verebiliyor.

Hera,
Bende 8 ayrı polikliniğe ne gerek var dedim.Yola çıkacaksın gözünüz görecek,kulağınız duyacak akıl sağlığınız yerinde olacak gibi(belki haklı olabilir)yanıtını aldım.Ortapedi,fizik,nöroloji,kardiyoloji,göğüs pol. ise bu raporun olmazsa olmazlarımış.Kalp yetersizliği,akciğer sorunları ve en önemlisi kollarını kullanabilememe rapora yeterli oluyor.
Oysa 50 m. rampa inip geriye dönmeye kalksan halterci kolun olsa gücün yetmez.Amaç topluma kazandırmak değil,eve kapatmak ikinci bir kişiye bağlı kılmakmı?
Aslında derdim o değil SGK emeklisiyim.Rapor niye ücretli?

Üst Alt