Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü Araç Tavsiyesi yapar mısınız?

Ekazak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar; Akülü araç almak istiyorum. Bu konudaki tavsiyelerinize ihtiyacım var. Hangi özellikli araçlar ve markayı önerirsiniz?

daha önce akülü sandalye kullandınız mı?
kaç kilosunuz?
ev ve bahçe ya da yakın sokaklarda mı kullanacaksınız yoksa uzak mesafelere gitmek için mi kullanacaksınız?
uzak mesafelere gidecekseniz toplu taşımadan faydalanacak mısınız?

Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim. Sorularınıza tek tek cevap veriyorum.
1- İlk defa kullanacağım
2- 70 kg. Ağırlığındayım
3- Yakın mesafede ve yaklaşık 5-10 kilometre uzak mesafede kullanabilirim
4- Toplu taşıma düşünmüyorum.

Merhaba, kusura bakmayın biraz geciktim :)

aslında 2 soru daha vardı ama şimdilik onları atlayalım...

şimdi, özellikli olanları saymazsak temelde iki tür akülü sandalye var piyasada...

1- katlanan
2- yekpare şasili olan (ve dolayısıyla katlanmayan)

katlanan türün en büyük avantajı demonte edilip katlanabildiği için hafif, bu yüzden ortalama bir otomobilin bagajına koyup götürebilmek mümkün... bu "transfer" olanağı kullanıcı için birçok fayda sağlıyor, mesela sandalye ile gezerken ani bastıran bir sağnak durumunda yağmur dinmezse bir taksinin bagajına atılıp eve dönülebilir, bu olay iki, üç kez başıma geldi...
katlanan türün dezavantajıysa uzun vadede ağır kullanıcılar için uygun değil, çünkü sandalyenin şasisi (gövdesi) çok güçlü değil, ayrıca ek olarak yol gitme mesafesi de nispeten kısadır, çünkü en fazla 40ah aküler bulunur üzerinde, bunlarla da ortalama 15-20 km yol gidilebilir (aküler yeniyken)...

şimdi, sizin 70 kilo olmanız ve 5-10 km mesafe içinde kullanacak olmanız katlanan türdeki sandalyeler için uygun... gerçi katlananların çoğunda "max 110-120 kg" taşır diye yazıyor ama realitede o değerin gerçekten "uç değer" olduğunu kolayca anlarsınız, o değer "sandalye ile gitmek/gezmek"ten ziyade "110-120 kg'a kadar şasi kırılmaz" anlamındadır...

ilk soruma "ilk defa kullanacağım" demişsiniz... bilindiği gibi akülü sandalye kullanmak/sürmek çok ama çok basit ve kolaydır, ne debriyaj var, ne motor devrine bakmak var, ne marş basmak var, ne vites atmak var (vites olarak iki düğmeye basarak belirli hız aralıkları seçmek var)... sadece elinizle veya parmağınızla joystiğin çubugunu sağa-sola (dönmek) ileri (seçilmiş hız aralığında hızlanmak) veya geri (geri gitmek için) itmeniz gerek, joystik çubuğunu bıraktığınız anda motor frenleri devreye girer ve sandalyeyi durdurur...
kullanmak/sürmek bu kadar basit ve kolay olsa da yola çıkmak, yolda insan ya da araç kalabalığı içinde yol almak bambaşka bir deneyim... günden güne sandalyenizle dışarıya çıkıp gezdikçe ne kadar çok şeye dikkat etmeniz gerektiğini farkettiğinizde çok şaşıracaksınız...

madem ilk defa kullanacaksınız, benim önerim katlanan ve ucuz yollu orta kalite bir sandalye almanız olur... çünkü ilk birkaç ay boyunca çok basit dikkatsizlikler sonucu sandalyenin ayak koyma aparatlarını sağa sola vuracaksınız ve belki de kıracaksınız... o yüzden ilk kullanım ve alışma sürecini ekonomik bir modelle geçirmek daha mantıklı bence...

birkaç yıl sonra hem sandalyeyi eskitmiş hem de usta sürücü olmuş olursunuz, o zaman daha pahalı ve kaliteli bir model seçebilirsiniz... belki de şimdi 3. ve 4. sorulara verdiğiniz cevaplar akülü sandalye kullanımındaki gelişmenizle değişebilir ve sandalyenizi yenilemek isteyebilirsiniz, önerimi öyle bir olasılığı da hesaba katarak yapıyorum...

net bir model belirtmek gerekirse bunu öneririm ...

iyi alışverişler :D

not: başka ufak tefek ayrıntılar da var ama onları siz bir modeli gözünüze kestirdiğinizde yazarım...

Merhaba Arkadaşım;
Akülü sandalye hakkında vermiş olduğunuz bilgiler benim için oldukça yararlı oldu. Bu konudaki tecrübelerinizin katkısı, benim için önemlidir. Teşekkür ediyorum... :rolleyes:

Merhaba arkadaşlar güzel bilgileriniz için teşekkürler bende akülü sandalye almayı düşünüyorum marka olarak ne tavsiye edersiniz

wollex poylin leo nasıl modellerdir. Katlanır olması benim için iyi avantaj olur. Yardımcı olursanız sevinirim herkese teşekkürler şimdiden.

Her bakimdan sağlam dayanıklı kaliteli bir sandalye istiyorsanız ottobock markasını tavsiye ederim.

Üst Alt