Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü aracımın aküsünü yenileyeceğim. Aracı aldığım yerden mi almalıyım aküyü?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim akülü araba alalı iki yıl oldu ve aldığım yer KONYA
Aküler artık bitme noktasına geldi... Aküleri değiştircem ama akülerden hiç anlamıyom.
ben İSTANBULDAN yeni akü alsam illaki aynı akü markası olcak ENGELLİ ARABALARINA bütün aküler uymuyo mu ?? BAKIM GEREKTİRMEYEN AKÜ İSTİYOM

Bi de 44 amperlik akü fiyatı nnedir

akü leri değiştirmeden önce,bir oto elektrikçisinde sularını kontrol ettirip,elektrikçinin cihazıyla 2-3 saat şarz ettirirsen,yıpranan aküler canlanır ve yaklaşık 1 yıl daha kullanabilirsin.
fakat bitsin veya bitmesin her gün şarj a bağlamaya dikkat et.
bende Konya dan 2,5 yıl önce aldığım akülü sandalyeyi kullanıyorum.
şu başlığıda bir incelersen iyi olur arkadaş..
http://www.engelliler.biz/forum/tek...akulu-sandalye-icin-iyi-midir.html?pagenumber=

Selamlar. Aküyü öncelikle İstanbuldan alabilirsiniz. Aynı marka olacak diye bir şart yok. aynı volt/amper olmalı sadece. akülü arabalarda her akü iyi verim vermiyor. sulu akü alırsanız bakım işi var diye biliyorum. zaten akülü arabalarda sulu akü pek önerilmiyor. akü alacağınızda kuru bakımzsız akülü engelli arabası için olmasına dikkat edin. biraz paraya kıyarım derseniz, akülü arabalar için biraz daha iyi verim verdiği söylenen jell aküler var , tercih sizin.
http://www.engelliler.biz/forum/ali...urkiye-distributoru-a1-enerji-sistemleri.html
http://www.engelliler.biz/forum/tek...i-hangisidir-haze-markayi-onerir-misiniz.html
bu linkleri inceleyebilirsiniz. akülü araç aküleri hakkında bilgiler var

mugoaytu;
ya kardeşim sende öyle bir akıl veriyorsunki,akülerin suyunu kontrol et diyorsun.ama bilmediğin bir şey var bu araçlarda suluakü kullanılmaz...sulu aküde asit sızıntısı olduğundan araçları bozar...akülü araçlarda jel akü kullanılır...jel akünün içinde su yoktur.jöle gibi bir madde vardır ve bu yüzden dayanıklıdır...lütfen araçlarınızda sulu akü kullanmayınız...lütfen...

mugoaytu;

sevgili kardeşim mugo Akülü arabalarda sulu akü kullanımı sakıncalı diye biliyorum kuru aküler yada jel olanları ideal şenol kardeşim 12W 44 Ah olarak alacağın kuru yada jel aküler senin aracına uyğundur iyi günlerde kullanmanı tavsiye ederim.hangi firma olursa olsun sana uygun olanı neresi ise farketmez akülerini alabilirsin akülü aracını aldığın yer olmak zorunda değil .

selam aleküm arkadaşlar benim arabam akülerin yeniliyeciğim kurum taktırayım yoksa sulumu taktırayım bu konuda yardıma iytyacım var bilgis olan bilgi versin memun kalırım slm ve dua ile kalın

kuru veya jel akü araştırın.. sulu kesinlikle kullanmayın..devrelere zarar verebilir asitler akarsa...

zinnur;

en uygunu jel akü
sulu akü lerin peformansı 1 yıl dolmadan yarı yarıya azalıyor,
jel aküde azalma sözz konusu deil,5 yıl kullanılabiliyor.
pahalı ama seçim senin.

akülü sandalyede akü sorunu!!!

sandalyenin 2 yıllık aküleri 1 ay öncesine kadar normal sekilde 10-15 km arası gidiyordu ama ne olduysa anlamadım son 1 ay içinde gittikçe azalmaya başladı ve bugün 2 km gitmiyor bu bir arızadan dolayımıdır yoksa ömrü doldu mu akülerin??

benim sorunumda tıpatıp ayn,2.5 yıldır yaklaşık 10-12km.giden aküler 2km.de bitiyor..
elektrikçiye götürüp bakım yaptırdım birkaç sefer,onların şarz cihazları dahagüçlü olduğu için,akü ler biraz canlanıyordu
ama artık pek şarz tutmaz oldu,dediğim gibi 2km de bitiyor..
galiba artık akülerin değişmesi lazım,hatta araştırmama göre fazlabile gitmiş aküler..
en uygunu jel akü
sulu akü lerin peformansı 1 yıl dolmadan yarı yarıya azalıyor,
jel aküde azalma sözz konusu deil,5 yıl kullanılabiliyor ..
daha önce jel akü kullandım,kesinlikle en iyisi..
2-2.5 kat pahalı ama 5 yıl sorun çıkarmaz.

jel aku kullanabilirsin suluya göre daha iyi

byucuz com sitesine bakabilirsin aküden mennun kalmazsan iade garantiside veriliyor ömrü 8-10 yıl kadar

45 amper kullanıyorsan 60 amper deneyebilirsin ömrü daha uzun olur...

biraz geç oldu ama hala arıyorsan değerlendirebilirsin

Üst Alt