Arkadaşlar öncelikle kullandıgınız aküyü tanıyın aküler hakkında ben daha önce burada bi yazım olmuştu ama ben kısaca yinede üzerinde bi geçmek istiyorum
basitce 3 beşlıkta anlatayım
1.Bildigimiz otolarda kullanılan sulu aküler:::: Bu tip akülerin kullanım alanı çok dardır çünkü ömürleri kısa ve sabit akım çekimlerinde boşalma süreleri kısadır .Kullanım şekli sabit sarj a baglıdırlar yani otomobiller içindir aracın sadece çalıştırmak için kısa bir süre aküden akım çekeler araba çalıştıktan sonra akünün işi biter ve sürekli sarj edilir konumda tekrar arabanın marşına basana kadar bekler/////// (engelli araçlarında kensinlikle tavsiye etmiyorum ) ///////
2.Kimine göre jel kimine görede gel diye diye adlandırılan akü grubu ::::Bunlar ise daha çok endüstiriyel alanlarda kullanılır kullanım alanları örnegin ups güç kaynaklalrı bu akülerin özellikleri Özel kurşun-kalsiyum alaşımlı plakalar sayesinde, aküler yüksek akım çekimine elverişlidir. sabit akım çekildiginde uzun süre dayanmalarıdır bu bakımdan kullanışlıdır fakat akülü arabalar için tasarlanmamışlardır yani sürükli akım çekip bitirip tekrar tekrar şarj edilmeleri halinde kullanım ömürleri kısalmaktadırancak tompon şarda kullanımı gercekten iyidir. (engelli araçlarında kullanınımı tarafımdan tavsiye edilmemektedir)
3:Ev tipi jel akü bu tip aküler sarsıntıya ve sürekli dip şarja uygun akü tipidir. Akünün dip şarj olması akü tekrar tekrar sarj edilip kullanılabilir anlamına gelmektedir.Tam kapalı, bakımsız tip, jel elektrolitli, yüksek performanslı akümülatörlerdir. Temizlik makineleri (yer silme makineleri), özürlü araçları, golf arabaları gibi zorlu şartlarda kullanılmak üzere dizayn edilmişlerdir.((((( tarafımdan engelli araçlarında kulanımı özellikle tavsiye edilir)))))
not: akülernizi kendi sarj cihazınız ile sarj ediniz dışarıda oto elektrikçilerinin çogunun kullandıgı şarj cihazı bizim kesme şarj cihazı olarak tabir ettigimiz sarj cihazı tipi degildir yani akü doldugunda otamatik olarak şarjı kesmez arkadaş aküyü şarjdan çekmeyi unutursa akünüzün ömrü kısala bilir veya bozulabilir.
AYRICA AKÜLERİNDE Bİ ŞARJ AMPERİ VARDIR ÖRNEGİN 50 AMPER Bİ AKÜNÜN İDEAL SARJ AMPERİ 100/10 OLMALI YANİ 5 AMPER DAHA FAZLA Bİ AMPER İLE ŞARJ EDERSENİZ AKÜNÜZ ŞARJ ESNASINDA ISINIR ÖZELLİKLE JEL AKÜLER
AKÜLERİNİZİ MÜMKÜN OLDUGUNCA DOLU TUTUN YANLIZCA HAFTADA BİR KESİNLİKLE BİTENE KADAR KULLANIN SONRADA TEKRAR ŞARJ EDİN BUNUN SEBEBİ ŞU AKÜNÜN İÇİNDE BULUNAN LEVHALARI SÜREKLİ AKTİF HALDE KALMASINI SAGLAMAK AMAÇ
Kısa bi hatırlatma daha eklemek istiyorum akü alırken birde sarj cihazınızın amperine bakın şarj cihazınıza uygun bi akü almayı ihmal etmeyin
UMARIM FAYDALI OLABİLMİŞİMDİR
TEKNİK SERVİS...........
DYNAMİC ELEKTRONİK
www.engelliaractamiri.com
0532 6301459