Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü araçların motorlarının fazla ısınması sakıncalı mı?

efe can

Üye
Konular
94
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar akülü araçlarda bildiğimiz gibi 24 voltluk elektrik motoru var
uzun mesafe kullanımında doğal olarak çok ısınır
öğrenmek istediğim şu bu tür araçlarda motorun fazla ısınmasından dolayı yanmasını veya bir tabirle sargılarının kavrulmasını engelleyen bi sistem varmı?
bilgisi olan arkdaşlar aydınlatırsa sevinirim

bendeki araçta 650w tek motor var vede motor içinde olduğu için ne kadaar ısındığını anlayamıyorum ben bir seferde 12 km yol katediyorum
bunun sakıncası olurmu
bu araçları yapan adamlar bunu düşünmüşlerdir mutlaka diye düşünüyorum 15-20 km ile yanmaması gerek
bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan işin doğrusunu öğrenmek istedim

Motorun yanacağını düşünmem onun için bir sigorta koymuşlardır. Ama o araçlarla 12 km yol nasıl gidiyorsunuz. Tamam bazen şartlar gerektirir ama sürekli olduğu zaman hem rahat bir yolculuk olmayacak hemde size çok arızalar çıkaracaktır. Onun yerine benzinle çalışan bir motorsiklet türü daha iyi olmazmı.

bildiğim kadarıyla sigortayı herhangi bir şesede atması için koyarlar motorun ısınması ile alakalı olduğunu sanmıyorum ve 12 km okadarda uzun bir yol değil tüm gün o araçla gezmekten başka bir işi olmayan biri için
görüşlerinizi paylaştığınız için tşk

efe can' Alıntı:
bildiğim kadarıyla sigortayı herhangi bir şesede atması için koyarlar motorun ısınması ile alakalı olduğunu sanmıyorum ve 12 km okadarda uzun bir yol değil tüm gün o araçla gezmekten başka bir işi olmayan biri için
görüşlerinizi paylaştığınız için tşk

doğru söylüyorsun ömrünü bu araç üzerinde geçiren arkadaşlar için 12 km çok değil. Bu konuyla ilgili çok bir bilgim yok birazda öğrenme amaçlı girdim konuya.

Ancak bu araçları dışardan gördüğüm kadarıyla, günde 12 km kullanılıyorsa ve 650w motor kullanıldığına göre çok sık akü ve motor sorunuyla karşılaşılacağını tahmin ettim. Benimkiler sadece bir tahmin.

ahhh

bende hemen hemen 10 km yol yapiyorum ısınma olduğunda motor duruyor arkadaslar ve soğana kadar calişmiyor yani bir den yolda kalirsaniz motor ısındı demek dir bir 15 dk beklerseniz motor kendine gelir bana 2.3 kere oldu motoru bir kere yokuş cıkarken yaktim allah birdağa göstermesin :):):)

Re: ahhh

aracınızın marka ve modelini öğrenebilirmiyim??
bendeki scooder motoru içinde dolayısıyla ne kadar ısındığını anlayamıyorum!!
eski aracımda bende bir kez motoru yakmıştım!!

Re: ahhh

benimkide scooder arkadaşim APOGE-F yazarsan googleden görebilirsin ısınınca birden duruyor işde şarjj göstergesi yanip duruyor o zaman anliyorum ki ısındı bekledikden sonra düzeliyorr
aaaallah akülürimizi korusunn :)

12 km uzak sayilmaz bence ben hic kullanmadim ama yakin zamanda yeni bir akulu alacagim ismarladim...
bana gelecek olan sandalyem puma markasi ve kullanim klavuzunda 50 km kadar uzakliga gidebiliyor diye bir ibare var bir tavsan hizi var birde kaplumbaga ... kaplumbaga hizi ile gidersen sorun cikarmaz ancak tavsan hizi ile surekli ayni tempo ile gidersen motor isinabilir... onerim varsa tavsan hizi ile degilde kaplumbaga hizi ile gidin gelecek olan sandalyede bunun icin iki dugme var hiz ayari icin sizde varmi bu ...

KUZEY' Alıntı:
12 km uzak sayilmaz bence ben hic kullanmadim ama yakin zamanda yeni bir akulu alacagim ismarladim...
bana gelecek olan sandalyem puma markasi ve kullanim klavuzunda 50 km kadar uzakliga gidebiliyor diye bir ibare var bir tavsan hizi var birde kaplumbaga ... kaplumbaga hizi ile gidersen sorun cikarmaz ancak tavsan hizi ile surekli ayni tempo ile gidersen motor isinabilir... onerim varsa tavsan hizi ile degilde kaplumbaga hizi ile gidin gelecek olan sandalyede bunun icin iki dugme var hiz ayari icin sizde varmi bu ...
Öncelikle hayirli olsun güle güle kullan bende artık öyle sürüyoruum hep aynii derecede sürersen ısınıyorr teşşeküür ederim

benim arabada scooter dün yaklaşık 25 km yol yaptım tavşan hızında üztelik bi kaç sefer buyuk rapma çıktım yanma görmedim çok şukur

arkadaşlar rampa çıkarken güç ayarınız fazla kısık olmasın dikkat edin!!

Üst Alt