Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü araçların uzun süreli kullanımı ne tür sonuçlar doğurur?

efe can

Üye
Konular
94
Reaksiyonlar
0
sorum şu akülü araçları durmadan uzun mesafe kullanmak veya rampada fazla zorlamak araçların ilgili kısımlarına (motor beyin akü gibi) ne gibi zararlar verir??
bu gibi durumlarda araçların zarar görmesini engellemek için araçların beyninde herhangi bi sistem var mıdır??
bu konularda sitemizdeki servisler bizleri aydınlatırsa sevinirim...

Bildiğim kadarıyla akülü araçla uzun mesafe gitmenize aküler haricin de bir yıpranma olacaksa oda tekerleklerdir.
Yokuş çıkarken haliyle biraz daha fazla efor sarf eder ve akü daha hızlı boşalır.
Kilo çok önemli. Çok zorlanırsa benim bildiğim iki türlü siğorta var. (Akü ve motor siğortası) bunlardan hangisi varsa akülü arabanız da o devreye girer ve motor zorlanınca atar. Dolayısıyla elektirik akımı kesilir.

Bu durum da kısa bir süre bekleyip (1-2 dakika) siğortayı yeniden içeri doğru bastırarak motora elektirik gitmesini sağlarsınız. Ve yolu değiştirin derim. :)
Yada bir kişi destek olur yokuş çıkana kadar. ;)

akülü arabaları mümkün olduğunca hiç zorlamamak gerekiyorr... zorlanması başta akü olmak üzere beyine de zarar veriyoor.. araçlarda her ne kadar sigorta sistemi olsa da araça zararı kesin... akünün ve beynin uzun ömürlü olması için , mumkun olduğunca dik yokuşlara başvurmayın ve aküyü tam boşaltmadan doldurun derim... kullandığım araçda aküyü gösteren 3 kademe gösterege var.. ben 2. ye düşmesi halinde hiç kullanmadan şarja bağlıyorum.... 3. kademeyi görmek zaten akünün öldüğünü gösterir :D:D

arkadaslar akü alacagımda bana fikir verirmisiniz malum akü fiatları cok pahalı biri kuru akü diyo biri jelli kaç para ve n alayım fikirlerinizi merak edıyorum

akülü tekerlekli sandalye

Merhaba arkadaşlar...
23 yıldır akülü tekerlekli sandalye kullanıyorum.Herkesin anlayacağı gibi biraz bilgi vermeye çalışayım.
Benim tavsiyem arabanızda sulu akü kullanmayın.Bir devrilme olması halinde asitler aktığı için elektronik devreler zarar görüyor.
Jel aküler çok daha iyidir,hem ömru uzun hemde kendi kendini sakın dolduruyor gibi yolda kalmazsınız.
Mutlu akü,inci akü, olsun ne kadar iyi kullandımsa bir yıl ancak kullanabildim.Aküleri şarz adaptoru ile şarz ettiğimiz için akülerin ömrü kısalıyor.AYNI mutlu aküyu taksıye taktım 3 yıldır kullanıyorum,ama sandalyede bir yıl gidiyor.Şimdi jel aküyü 2 yıldır kullanıyorum. 5 yıl demişlerdi kullanıp göreceğiz.
Ancak otomatik şarz adaptoru kullanıyorum,düzenli şarz ediyorum.80 AMPERLİK akü ile 40 km. gezebiliyorum.Aküleri mümkünse otomatik şarz adaptorleri ile şarz edin.Çünkü şarz bitince adaptör otomatik kapanyor.

otomatik adaptörler

Akülü tekerlekli sandalyelerin yanında verilmiş akü şarz cihazları,şarz bitince otomatik kapanır. Ancak,piyasada otomatik olmayan şarz adaptörleri de var,ben onlardan bahsetmiştim.
En ideali olan arabanın orjinal adaptörunu kullanmaktır.Akü şarz cihazımız arıza yapar veya bozulursa,yine otomatik şarz adaptörleri kullanmak faydalıdır.Normal akü şarz cihazları da kullanılabilir,ama akülerin ömürleri kısalır.
Özellikle kuru aküler, ve jel aküler için önemlidır. Normal oto aküleri için pek önemli değil, ama yine de 40 amperlik aküye saatte 4 amper veren adaptör kullanmak faydalıdır.80 amperlik aküye saatte 8 amper veren adaptor kullanılabilir.Aynı aküyü 3 amper yükleyen şarz cihazi ilede doldurabilirsın,uzun sürede şarz olur.Az amperle aküleri uzun süre şarz etmek akülerin ömrünü uzatır.

Üst Alt