Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Akülü sandalye alacağız. 10 yaşındaki çocuk için önerebileceğiniz marka ve modeller?

ebuve

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba değerli arkadaşlar
ben foruma yeni üyeyim. benim oğlum kas hastası. duchenne muscular distropy. 10 yaşında ve akülü sandalyeye ihciyacı olan bir duruma geldi. akülü sandalye almak için araştırma yapıyorum.
istanbul fındıkzadede karagül işhanında Heartway 400 watt motoru olan 17 derece eğimlere cıkabilen fiyatı 3400 tl olan
ayrıca Merits Health Products 630 watt motoru olan 12 derece eğimlere tırmanabilen fiyatı 2600 lira olan
modelleri buldum fakat benim hangisini alabileceğim hakkında bir bilgim yok.
fakat kafama takılan 17 derece eğime 400 watlık motorla eartway çıkabiliyor merits ise 630 watlık motorla 12 dereceye tırmanabiliyor. motorunun güçlü olması sebebiyle merits daha yüksek bir düzeye tırmanması gerekmez mi?
ayrıca bunların arasında hangisini tercih etmek daha doğru olur? servis dayanıklılık kullanım rahatlığı kullanış güvenliği gibi acılar açısından hangisi daha doğru olur?

ayrıca bunların dışında sizlerin tavsiye edeceği bir marka model var mı? ben maksimum 3500 tl civarında bir akülü bakıyorum

vereceğiniz bilgilere şimdiden teşekkürler saygılar

eartway ve merıts marka isimleri doğru mu yazıldı? Haklarında hiç bir bilgi bulamadım da?

Sn. OturanBoğa,

Markaların doğru yazılışları: Heartway ve Merits Healt Products . Her ikisi de ithal ürünlerdir..

Sn. Ebuve,

Eğer yerli imalat olarak üretilen ürünleri de değerlendirmek isterseniz, biz Lamira firması olarak İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisimizde Easy Life markası ile akülü sandalye imalatı yapmaktayız.

Akülü sandalye seçiminde belirttiğiniz teknik detaylar tabii ki önemlidir, ancak bunlardan daha da önemlisi tercih edilen akülü sandalyenin arkasında güçlü bir firma bulunması ve uzun seneler sürecek kullanım süresi boyunca yedek parça ve servis problemi yaşamamanızdır. Birçok firma başlangıçta kağıt üzerinde garanti vermekte ancak realitede bu garanti tam olarak işlememektedir (yedek parça temininde sıkıntılar, garanti süresi sonrasında yüksek fiyatlı yedek parça vs.) . Biraz ajanlık gibi olacak, ama biz genelde firmayı test etmek için , sandalye satın alınmadan önce aynı model sandalyenin sanki halihazırda kullanıcısı gibi aranarak parça fiyatı sorulmasını, ya da sandalye ile ilgili bir sorun olduğu bilgisi verilip firmanın yaklaşımının anlaşılması amacı ile bilgi alınmasını vs tavsiye ediyoruz.. :) Böyle yapıldığında bir firma aynı ekipman/yedek parça için (mesela akü şarj cihazı, mesela teker, mesela akü, mesela joystick kumanda vs.) 1 fiyat verirken diğeri 5 verebiliyor !!

Sandalyelerdeki teknik özellikler de sadece rakamlara bakıldğında yanıltıcı olabilmektedir. Çıkılabilen yokuş eğimi, motor gücü gibi değerler mutlaka gerçek ortamda test edilmelidir. Örneğin bir şarj ile gidilebilen mesafe için verilen değerler çok değişiklik göstermektedir. Aynı motor gücü ve akü kapasitesi için bir firma 10-15 km erim mesafesi verirken başka bir firma 35-40km vermektedir. Burada tabii ki pratikte sağlanabilecek değerler önemlidir, tabiri caizse verilen değerler genelde otomobil imalatçılarının verdiği yakıt tüketim değerlerine benzemektedir: fabrika değerleri ile gerçek değerler arasında fark vardır. Sizin için önemli değerler konusunda yüksek değerler telaffuz ediliyor ise satın alacağınız sandalye için sadece sözlü ifadeye ya da broşür bilgisine bakmayıp yazılı taahhüt almanızda fayda olacaktır. Örneğin motor gücü arttıkça aküden çekilen güç artmakta ve bir şarj ile gidilebilen mesafe azalmaktadır. Ayrıca çıkılabilen eğim derecesi aynı zamanda kullanıcının ağırlığına bağlıdır ve birlikte değerlendirilmelidir. Eğim çıkmakta asıl değer motor gücünden çok motorun tork (torque) değeridir vs.
Biz imalatçı olmamız sebebi ile servis ve yedek parça konusunda sağlam bir altyapıya sahibiz. Arzu ederseniz sizi tesisimizde misafir etmekten ve akülü sandalyelerin yerinde test edilmesini sağlamaktan memnuniyet duyarız.
Sandalyelerimizin tümü 2 sene garantili ve 10 sene süre ile TC Sanayi Bakanlığı onaylı servis ve yedek parça garantisine sahip olarak satılmaktadır.

Umarım sabah sabah sözü fazla uzatarak başınızı fazla ağrıtmamışımdır...

Sertel Şen
Lamira Easy Life
www.lamira-easylife.com
0212-549 2353

Evet evet, benim için de her şeyden önemli olan kriter yedek parça garantisi ve teknik servis hizmet kalitesidir.
Olası bir sorunda kaç günde çözüm bulunabiliyor?
Aracın kargo ile firmaya iletilmesinde nasıl bir kolaylık sağlanıyor?
Garanti kapsamında vaadedilen sözler yerine getiriliyor mu?

Önemli olan bunlar... Yoksa tüm ürünler üç aşağı beş yukarı aynı...

KARDEŞ ben yaklaşık iki yıl önce omur ilik felçlileri derneğine başvuruda bulundun beşinci gün aradılar on birinci gün zimer marka bir akülü araba gönderdiler
istersen ilk önce sende bir başvur bu arada arabadan da fazlası ile memnunum tabi maddi gücün yerinde ise birşey diyemem

Hakerman kardesım cocugun yası kucuk benım yıgenımde bu durumda ve cok serı bır araba vede ıstanbul ve turkıye capında yaygın bır servıs agaına sahığ hatta ben satıyorum sıfır bır araba kendım kullanamıyorum kucuk bıse tam cocuk ıcın ıdeal tabı buyuklerde bınebılır sahıbınden com a gır bak bıde numaram 0534 214 56 54

slm

çocuk içinde olsa bence en iyisi bantex bide Meyra
Clou 9.500 modeli bunlar sana göre tam

bende meyra akülü araba var çok temiz fiyatı 3500tl

05444599292

Konyada sgms diye bir firma var hem imalat hemde yedek parça ve tamir bakım yapıyor.. üstelik çocuğunuzun boy kilo vs.. vs.. uygun şekilde yaptırtabilirsiniz ödeyeceğiniz fiyata da yaparlar... ve çocuğunuzun kullanım şekline göre istekde bulunabilirsiniz motorlarda güçlüdür bizler kullanıyoruz tavsiye ederiz..

Üst Alt